Gala Nationala a Voluntarilor 2015 face parte din proiectul „Voluntariatul prinde VOLUM in Romania”, desfasurat de Federatia VOLUM, proiect finantat prin Granturile SEE 2009- 2014 in cadrul Fondului ONG (www.fondong.fdsc.ro) in Romania, cu suma de 82.789,8 euro.

In cadrul competitiei
au fost inscrise 193 de aplicatii si au fost alesi 98 de finalisti pentru cele patru categorii: Proiectul de Voluntariat al anului, Voluntarul anului, Coordonatorul de voluntari al anului, Centrul de voluntariat al anului. Cele 98 de lucrari finaliste au fost analizate de catre membrii juriului, iar castigatorii au fost anuntati in seara de gala. Lista cu cei 23 de castigatori ai competitiei si cele patru premii ale publicului poate fi accesata direct de pe site-ul galei (http://goo.gl/tWL3fi).

Seara de gala a cuprins un moment #colectiv, in cadrul caruia a fost acordat un premiu special echipei de voluntari din comunitatea Colectiv.info, care au mobilizat resurse materiale si umane, pentru a interveni in urma tragediei de la clubul Colectiv. De asemenea, pornind de la sloganul „Schimbarea incepe cu tine”, invitatii au fost rugati sa noteze schimbarile in bine pe care le pot aduce in comunitate.

Juriul de anul acesta a fost alcatuit din reprezentanti ai institutiilor publice, companiilor, institute sau organizatii neguvernamentale cu expertiza in domeniile din competitie. Lista cu cei 30 de membrii ai juriului poate accesata direct pe site-ul dedicat al competitiei: http://www.galavoluntarilor.ro/juriu.

In cadrul serii de gala au fost premiati pentru implicarea lor in proiecte de voluntariat realizate in parteneriat cu organizatii din intreaga tara si angajati ai OMV Petrom Romania inscrisi in competitia Voluntarii Anului. De asemenea, unul dintre partenerii institutionali ai evenimentului, Agentia Nationala pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale – ANPCDEFP a acordat in aceasta seara un premiu special pentru Penitenciarul Slobozia, pentru proiectul Volunteering for Reintegration, care a implicat tineri voluntari internationali in activitati cu rol de reintegrare sociala in penitenciare. Alte doua premii speciale au fost acordate de catre Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile, care a premiat doua povesti de voluntariat din proiectele finantate prin intermediul Fondului ONG in Romania.

Castigatorii Galei Nationale a Voluntarilor 2015

Federatia VOLUM este o organizatie neguvernamentala cu rol de asociatie umbrela in domeniul voluntariatului, cu reprezentare la nivel national - 70 de organizatii membre care gestioneaza aproximativ 21.500 de voluntari. Misiunea Federatiei VOLUM este facilitarea dialogului si actiunii comune pentru dezvoltarea sustenabila a voluntariatului in Romania.

Gala Nationala a Voluntarilor 2015 a fost realizata cu sprijinul Ministerul Tineretului si Sportului si al Reprezentantei Comisiei Europene la Bucuresti. Partenerii evenimentului: Raiffeisen Bank Romania, OMV Petrom, Agentia Nationala pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale (ANPCDEFP), Holcim Romania, Ursus Breweries, Enel Romania, GlaxoSmithKline, Coca Cola Hellenic, Beciul Domnesc, Scala Events, Privileg Catering, Crug. 
 
Proiectul Voluntariatul prinde VOLUM in Romania este finantat prin Granturile SEE 2009-2014, in cadrul Fondului ONG in Romania. Pentru informatii oficiale despre granturile SEE si norvegiene accesati www.eeagrants.org.
 
Parteneri Media:
Nonguvernamental.org, Stiriong.ro, GalaSocietatiiCivile.ro, Responsabilitatesociala.ro, Radio Lynx, Blogunteer.ro, Romania Pozitiva, Altreaileasector.ro, Societatesicultura.ro.