Asociația Habitat for Humanity România recrutează 100 de voluntari care să construiască 8 locuințe pentru 8 familii cu venituri reduse, în cadrul evenimentului de construire accelerată și voluntariat BIG BUILD 2018, care are loc la Cumpăna, județul Constanța, între 1 și 5 octombrie 2018. Voluntarii se pot înscrie pe www.habitat.ro/bigbuild până pe 17 septembrie.

La ediția de anul acesta a BIG BUILD, un număr total de 240 de voluntari se vor afla în fiecare zi pe șantier și vor ajuta la construirea a 8 locuințe pentru 8 familii cu venituri mici din Cumpăna, județul Constanța. Habitat for Humanity România are nevoie de încă 100 de voluntari dornici să construiască 8 locuințe decente pentru 8 familii care acum trăiesc în condiții grele.

Voluntarii se pot înscrie până pe 17 septembrie pe platforma www.habitat.ro/bigbuild, unde își pot crea un profil de fundraiser pentru a strânge donația recomandată de 550 lei. Din această sumă, Habitat for Humanity România va acoperi o parte din costurile materialelor de construcții și echipamentul de protecție pentru fiecare voluntar. Cei dornici să ajute la construcția primei case decente pentru familii greu încercate pot face voluntariat timp de 2, 3 sau 5 zile în perioada 1 - 5 octombrie, timp în care vor lucra alături de familiile beneficiare. Voluntarii nu au nevoie de experiență în construcții – ei vor fi îndrumați permanent de o echipă de constructori profesioniști.

Voluntarii Habitat for Humanity vin pe șantierele noastre pentru a construi un viitor mai bun pentru oameni care nu au avut norocul multora dintre noi. Ajutorul lor nu se oprește doar la construcția propriu-zisă a unei case. Căutăm și acum, pentru BIG BUILD 2018, oameni care să schimbe pentru totdeauna viața unor părinți și copii pe care nu îi cunosc încă, dar de care se vor lega pentru totdeauna”, spune Roberto Pătrășcoiu, director național Habitat for Humanity România.

Programul de lucru începe luni dis-de-dimineață, când pe șantier se află doar fundațiile caselor. De-a lungul celor 5 zile, voluntarii vor ridica integral locuințele - vor ridica pereții, vor monta acoperișurile, vor izola termic locuințele și vor aplica tencuiala decorativă. La finalul evenimentului, vineri după-amiaza, casele vor fi finalizate 100% la exterior și 80% la interior.

"Ne bucurăm foarte mult să fim implicați din nou în proiectul BIG BUILD. Kaufland România este partener al evenimentului pentru a treia oară. Este o experiență unică să construiești un viitor cămin alături de colegi, de voluntari, de profesioniștii de la Habitat for Humanity România și alături de familiile beneficiare. Colegii care au voluntariat în anii trecuți sunt nerăbdători să revină pe șantier și invităm cât mai mulți voluntari să ni se alăture”, declară Katharina Scheidereiter, CSR Manager Kaufland România.

BIG BUILD este un eveniment anual de construire accelerată și voluntariat organizat de Habitat for Humanity România pentru a marca Ziua Mondială a Locuirii, pe care ONU o sărbătorește în prima zi de luni a lunii octombrie. La ediția din 2017, 820 de voluntari români și străini au construit 36 de case în cartierul Izvoare din Bacău (https://bit.ly/2h9gsxw), pentru 118 părinți și copii care până acum au trăit în locuințe supraaglomerate sau neadecvate.
De altfel, România se confruntă cu cele mai îngrijorătoare statistici de locuire din UE: peste jumătate din populație locuiește în condiții de supraglomerare, iar 14,4% dintre români sunt împovărați de cheltuielile cu locuința, care le consumă mai mult de 40% din venitul lunar. În plus, 13,8% din populație nu își poate permite să își încălzească locuințele în timpul sezonului rece, iar 35% din stocul de locuințe sunt deteriorate și au nevoie urgentă de reparații.

Parteneri BIG BUILD 2018
Au răspuns apelului Habitat for Humanity România și au donat cu generozitate bani, materiale de construcții sau servicii: Kaufland România (partener strategic), Dedeman, (partener principal), Bosch, Wienerberger, Tondach, Ursa, Siniat, Ariston, Piatra Online, Veka, Atelierele Ilbah, Fundația pentru SMURD.

Despre Habitat for Humanity România
Habitat for Humanity este o organizație non-profit prezentă în 70 de țări cu misiunea de a eradica locuirea precară. De 22 de ani în România, Habitat for Humanity România construiește și reabilitează locuințe pentru familii cu venituri mici, oferă consultanță, suport tehnic și derulează programe de eficiență energetică și de prevenție și răspuns la dezastre pentru grupuri vulnerabile.

Cu sprijinul a peste 34,000 de voluntari internaționali și din companiile românești, Habitat for Humanity România a ajutat peste 88,500 de oameni să aibă o casă decentă sau să își îmbunătățească condițiile de locuit.

Mai multe informații sunt disponibile pe
www.habitat.ro și www.facebook.com/habitat.ro.