Peste 8.000 de participanti de la 74 de scoli din 5 judete ale tarii au participat, sambata, 2 aprilie, la activitati de impadurire, plantari, ecologizari, precum si la proiecte sociale si culturale – ca parte a primei editii a proiectului de voluntariat „Ziua Buna! Ziua Voluntarilor Mici”, organizat de Asociatia Tasuleasa Social, Die Johanniter si Inspectoratul Scolar Judetean Bistrita-Nasaud. Evenimentul a avut loc cu sustinerea companiei Coca-Cola HBC Romania, ca parte a platformei DupaNoi.ro. 
 
Elevii, profesorii si parintii prezenti la eveniment au plantat pomi fructiferi si copaci ornamentali in 25 de locatii, rezultatul zilei fiind 20.000 puieti si 1.000 de plante ornamentale plantate pe o suprafata totala de aproximativ 5 hectare de teren. In acelasi timp, ei au lucrat la ecologizarea si amenajarea curtilor scolare si a parcurilor din zona, curatand, in total, un numar de 63 de locatii. Concomitent, voluntarii care au luat parte la acest proiect au contribuit la 5 proiecte culturale (spectacole, piese de teatru, concurs de povestiri) si 13 proiecte sociale (ajutorarea persoanelor in varsta si a celor cu dizabilitati).
 
„Ziua Buna! Ziua Voluntarilor mici este un proiect unic, pornit din comunitate, pentru comunitate. Copiii au identificat nevoile comunitatilor lor, fiind ajutati in etapa de implementare de catre voluntarii Tasuleasa. Ne bucuram sa vedem o maturizare a mentalitatii comunitatilor locale in care ne-am implicat. Acest proiect, derulat alaturi de partenerii nostri de la Tasuleasa Social, continua educatia despre voluntariat si implicarea responsabila in comunitate, teme pe care am inceput sa le dezvoltam inca de acum 10 ani.”, a declarat Irina Ionescu, Public Affairs & Communication Manager, Coca-Cola HBC Romania. 
 
„Ziua Buna! Ziua Voluntarilor Mici a fost un proiect cu ani buni de pregatire. Este proiectul pe care voluntarii Tasuleasa l-au conceput si coordonat, care s-a desfasurat in 63 de locuri diferite. Voluntarii Tasuleasa au folosit tot ce au invatat informal in proiectele pe care asociatia le-a facut. Fara un partener cum este Coca-Cola HBC, care ne este alaturi de 9 ani, nu am fi avut maturitatea organizationala sa il putem implementa. Ziua Buna a fost cu adevarat buna si cred ca va dura multa vreme pana sa se termine!”,  adauga Alin Uhlmann Useriu, presedinte Tasuleasa Social.
 
Participantii la editia de anul acesta a proiectului „Ziua Buna! Ziua Voluntarilor Mici” au venit in mare parte din judetul Bistrita-Nasaud (58 de scoli), dar si din Suceava (10 scoli), Mures (4 scoli) Maramures si Neamt (cate o scoala). Elevi si profesori coordonati de 90 dintre voluntarii Tasuleasa Social au conceput proiecte de voluntariat pe care le-au implementat in comunitatea din care fac parte. Acestia au predat „lectia voluntariatului” prin exemplul personal si au contribuit la motivarea si educarea comunitatilor rurale de a organiza singure actiuni de mediu. Toate proiectele au fost jurizate de catre persoane specializate, iar la sfarsit, trei elevi au fost premiati cu o vizita de o zi a Padurii Ecologice din campusul Tasuleasa. 
 
Invitatul special de anul acesta a fost castigatorul ultramartonului 6633 Ultra Arctic, Tiberiu Useriu, care a si luat parte la cateva dintre proiectele propuse, incurajandu-i pe elevi sa-si dezvolte motivatia personala si sa devina un exemplu pentru ceilalti. 
 
„Ziua Buna! –Ziua Voluntarilor Mici” a fost o experienta unica pentru elevi. Tinerii au socializat si au lucrat in echipe, dar s-au si distrat, ceea ce a constituit o motivatie in plus de a participa la alte activitati de acest gen in viitor. Scopul acestui proiect a fost acela de a-i ajuta pe micii voluntari sa constientizeze rolul si responsabilitatea civica pe care le au in comunitatea lor, contribuind la o intelegere mai buna a modului in care fiecare dintre noi poate schimba ceva in bine. 
 
---
Despre Coca-Cola Hellenic
Coca-Cola Hellenic este unul dintre cei mai mari imbuteliatori ai companiei Coca-Cola, avand vanzari de peste 2 miliarde de unitati. Compania activeaza intr-o zona geografica extinsa, avand operatiuni in 28 de tari, servind o populatie de aproximativ 590 milioane de oameni. Coca-Cola HBC ofera o gama variata de bauturi racoritoare din categoria celor carbogazoase, sucuri, apa, energizante, ceaiuri si cafea. Coca-Cola HBC promoveaza o dezvoltare durabila, generand valoare pentru afacerea sa si pentru societatea in care activeaza. In acest sens, compania furnizeaza bauturi racoritoare care satisfac nevoile diverse ale consumatorilor, incurajand in acelasi timp un mediu de lucru deschis si desfasurandu-si activitatea intr-un mod responsabil astfel incat sa protejeze si sa mentina neschimbat mediul inconjurator, contribuind la dezvoltarea socio-economica a comunitatilor locale. Coca-Cola HBC este lider al industriei de bauturi in Dow Jones Sustainability Index (atat la nivel mondial cat si european) si este totodata inclusa in FTSE4Good Index.

In Romania, ca in toate tarile in care isi desfasoara activitatea, Coca-Cola detine si functioneaza pe baza unui sistem propriu, incluzand toate verigile necesare producerii si distributiei produselor catre consumatori. In Romania, Sistemul este format din Coca-Cola Romania (filiala a The Coca-Cola Company, proprietarul marcilor inregistrate) si partenerul sau Coca-Cola Hellenic denumit Coca-Cola HBC Romania, care imbuteliaza si distribuie produsele Coca-Cola sub licenta The Coca-Cola Company in Romania. Pentru mai multe informatii legate de companie va rugam sa vizitati site-urile www.coca-colahellenic.ro si www.thecoca-colacompany.com