O echipă de 40 de angajați ai companiei Metropolitan Life au voluntariat vineri pe șantierul Habitat for Humanity România din Ploiești, unde au ajutat la construirea a 4 locuințe în care urmează să locuiască familii cu venituri reduse din comunitate 
 
Timp de o zi, cei 40 de angajați au înlocuit munca de birou pentru a da o mână de ajutor la ultimele lucrări pentru cele 4 locuințe pe care Habitat for Humanity le construiește în Ploiești. Voluntarii Metropolitan Life au placat pereții cu OSB, au montat termoizolația și au aplicat rigips pe pereți. Cu ajutorul lor, cele 4 case sunt acum foarte aproape de a fi finalizate complet. Ele sunt construite în sistem cvadruplex, lângă alte patru locuințe ridicate de Habitat for Humanity, în care familii cu venituri mici din comunitate urmează să locuiască.
 
”Un teambuilding în care angajații ajută și se implică într-o cauză socială face mult mai mult decât să unească echipa - le oferă acestora bucuria de a contribui direct la un viitor mai bun pentru persoane mai puțin norocoase decât noi. Cu fiecare oră lucrată de voluntarii Metropolitan Life, cele 4 familii sunt acum mai aproape de visul lor dintotdeauna: acela de a avea o casă decentă. Le mulțumim angajaților Metropolitan Life pentru implicare și pentru exemplul pe care îl oferă celor din jurul lor”, spune Roberto Pătrășcoiu, director național Habitat for Humanity România. 
 
„Este al treilea an consecutiv când echipa Metropolitan Life se implică activ în proiectele Habitat for Humanity. Mă impresionează empatia colegilor mei și apreciez oportunitatea din partea companiei de a ne oferi voluntari la astfel de proiecte internaționale. Participarea la construirea unor case, la îmbunătățirea semnificativă a vieții unor familii cu copii este extraordinară”, consideră Adriana Covei, voluntar Metropolitan Life.
 
Angajații Metropolitan Life sunt voluntari pe șantierele Habitat for Humanity din 2016, timp în care au contribuit la construirea de locuințe în Ploiești și Cumpăna, județul Constanța și au ajutat la reabilitarea unei școli în București. Locuințele la care voluntarii Metropolitan Life au lucrat vineri alături de alte 4 case Habitat for Humanity, vor fi finalizate la finalul acestei veri. 
 
Habitat for Humanity activează în județul Prahova din 2009, unde a construit și a renovat locuințe pentru familii  defavorizate, a construit un centru comunitar independent energetic în Boldești-Scăeni și a realizat intervenții la sistemele de încălzire pentru reducerea riscului la incendii în gospodării din județ.


***
Despre Habitat for Humanity România
Habitat for Humanity este o organizație non-profit prezentă în 70 de țări cu misiunea de a eradica locuirea precară. De 22 de ani în România, Habitat for Humanity România construiește și reabilitează locuințe pentru familii cu venituri mici, oferă consultanță, suport tehnic și derulează programe de eficiență energetică și de prevenție și răspuns la dezastre pentru grupuri vulnerabile.

Cu sprijinul a peste 34,000 de voluntari internaționali și din companiile românești, Habitat for Humanity România a ajutat peste 88,500 de oameni să aibă o casă decentă sau să își îmbunătățească condițiile de locuit.
 
Despre Metropolitan Life
Metropolitan Life este parte a MetLife, Inc., una dintre cele mai mari companii de servicii financiare din lume, și filială a companiei irlandeze Metlife Europe d.a.c.. Înființată în 1868, MetLife oferă, la nivel global, asigurări de viață, planuri de pensii, beneficii pentru angajați și servicii de administrare a activelor. pentru a-și ajuta clienții individuali și instituționali să găsească direcția într-o lume în permanentă schimbare. MetLife are operațiuni deschise în peste 40 de țări și ocupă poziţii de conducere pe pieţele din Statele Unite, Japonia, America Latină, Asia, Europa şi Orientul Mijlociu. 
În România, Metropolitan Life are peste 19 ani de activitate pe piața de asigurări de viață. Două milioane de clienți beneficiază de asigurări de viață și pensii private obligatorii oferite de Metropolitan Life la nivel local. 
 
Despre Fundația MetLife 
Fundația MetLife a fost înființată în anul 1976 pentru a continua lunga tradiție a MetLife privind finanțările oferite și implicarea în comunitate. Încă de la înființare, până la sfârșitul anului 2017, Fundația MetLife a furnizat peste 783 milioane de dolari în granturi și 70 milioane de dolari în investiții în organizații, pentru programe ce abordează probleme cu un impact pozitiv în comunități. În 2013, Fundația a încredințat 200 milioane de dolari pentru incluziune financiară, și până în prezent am sprijinit peste 3,5 milioane de persoane cu venituri mici din 42 de țări. Pentru a afla mai multe despre Fundația MetLife, vizitați metlife.org.