close

Juriu

Alina  Moldovan

Alina Moldovan

Director General - Teatrul National de Opereta “Ion Dacian”

A absolvit Academia de Teatru si Film, Facultatea de Teatru, sectia Teatrologie, in 1996, iar in 2011 a obtinut Doctoratul la Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica „I.L. Caragiale” din Bucuresti. Intre 2000 si 2008 a fost Consultant Artistic al Teatrului „Odeon” din Bucuresti, primind in 2005 Diploma de Excelenta din partea AICT – Sectia Romana, pentru promovarea moderna a imaginii teatrului si pentru valoarea proiectelor deschise formelor innoitoare ale artelor spectacolului.

Are o experienta de 17 ani in domeniul managementului de festival, initiind si organizand de-a lungul timpului o serie de festivaluri: Festivalului Studentesc de Regie din Slobozia, altFEST – Festivalul Central si Est-European de Spectacol Alternativ in Spatiu Neconventional, Festivalul de Teatru „Povesti pentru copii si oameni mari”. Pentru organizarea Festivalului AltFEST primeste Premiul „12 pentru generatia 2000”, acordat de Asociatia Internationala a Criticilor de Teatru – Sectia Romana, in cadrul Galei Premiilor UNITER.

In 2008, devine co-fondator, alaturi de Razvan Ioan Dinca, si Director Artistic si de Marketing si Comunicare al Festivalului International al Artelor Spectacolului Muzical „Viata e frumoasa!”, ajuns in 2012 la cea de-a V-a editie, iar din 2009 face parte din echipa de management a proiectului Sprijin pentru competente in artele spectacolului din Romania – SCENART, in calitate de Expert comunicare.

In prezent, este Director General al Teatrului National de Opereta „Ion Dacian”, in cadrul caruia a detinut de asemenea functia de Director General Adjunct (2011-2012), Director de Marketing si Comunicare (2009-2011) si Consultant Artistic (2006-2008).

In activitatea sa profesionala, a colaborat si cu Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica „I. L. Caragiale”, in calitate de Referent Relatii Internationale (1996-1998) si Profesor asociat (2007 – prezent).





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes