close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Romani Frumosi - galeria de valori 2011-2012



| Organizator:
    grup de initiativa Matei Buță si Raluca Bogdan
| Categorie:
    Arta si cultura
| Problema de fond
    Lipsa unei educatii in spiritul promovarii valorilor nationale contemporane, inexistenta unei discutii si selectii a elitei in media - aceasta promovand des pseudo-valori, si inexistenta unei galerii tip who is who specifice oricarei societati si culturi occidentale, ne-au facut sa ne unim fortele si sa porninm un demers independent si unic in cultura romaneasca contemporana. Un proiect facut de tineri pentru tineri pornind de la nevoia identificata - tineri au nevoie de modele de buna practica, excelenta si conduita morala. Insa modul in care acestea sunt prezentate ar trebui sa fie facil, direct si sa asigure premisele retinerii patrimoniului uman contemporan in memoria colectiva. Fotografia are tocmai aceasta calitate> de prezentare si reprezentare asa ca am folosit portretul fotografic si biografiile scurte pentru a realiza profilul.

| Scopul proiectului
    Scopul:
- realizarea unei galerii cu personalitati contemporane

Obiective 2011-2012:
1. promovarea a 29 de personalitati prin profile compuse din fotografie identitara si biografie scurta
2. atragerea parteneriatelor strategice care sa asigure continuitatea si durabilitatea programului


Romani Frumosi - galeria de valori 2011-2012 Romani Frumosi - galeria de valori 2011-2012 Romani Frumosi - galeria de valori 2011-2012

| Aria geografica
    Cluj, Iasi, Timisoara, Constanta

| Rezumat
    Istorie, Medicina Film, Teatru, Muzica, Cercetare in Stiinta, Literatura, Arta Populara, Teologie, Arhitectura, Sculptura…sunt doar cateva dintre domeniile de activitate definitorii pentru o constiinta colectiva sanatoasa. Cativa romȃni contemporani cu noi se remarcă ȋn aceste domenii prin performantele, descoperirile, operele lor.
"Romani Frumosi" este un proiect cultural-fotografic initiat de Matei Buță si inceput in 2011 împreună cu A.R.C.E.N. și Raluca Bogdan -facilitator cultural. Proiectul Români Frumosi propune publicului larg personalităţi contemporane care exceleaza in diverse domenii, oameni pe care trebuie să-i cunoaștem. Sunt români frumoși, o galerie de valori pe care nu ni-i amintim …

> Pentru că nu învăţăm despre ei în şcoală.
> Pentru că media promovează pseudo-valori, prea puţin elita.
> Pentru că nu există o galerie de texte şi imagini cu personalităţi contemporane marcante.
Ca prima etapa a proiectul ne-am propus ca in 2011-2012 sa incepem galeria de valori cu 29 de profile cu personalitati surprinse in portrete fotografice identitare si biografii scurte, pe care apoi sa le prezentam publicului larg in expozitii de fotografie si pe platforma online www.romani-frumosi.ro.
Dupa etapa de selectie a romanilor frumosi, fotograful Matei Buta si echipa de asistenți voluntari au parcurs peste 10.000 km pentru a realiza cele 29 de sedinte foto. Am organizat în total 7 evenimente si expozitii Romani Frumosi. In perioada mai - iunie 2012, in reteaua Carturesti am aratat romani frumosi in prima expozitie ce a avut loc concomitent in 4 orase din Romania: Constanța, Iași, Cluj si Timisoara. Proiectul Romani Frumosi 2011-2012 a setat coordonatele si parteneriatele strategice pentru a asigura continuitatea programului.


| Date beneficiari
    Da, beneficiarii directi au fost implicati in proiect. Fiecare personalitate a contribuit la realizarea scenariului foto propus de Matei si a fost protagonistul unei sedinte foto cu durata medie de 1 ora. Unii dintre ”romani frumosi” au participat si vorbit la inaugarea expozitiei de la Bucuresti.

Beneficiari directi sunt si tinerii voluntari ARCEn.


| Rezultatele proiectului
    Rezultate 2011- 2012
- 29 sedințe foto / 29 de portrete cu 35 de personalitati
- 7 expozitii si evenimente
- brand identity / website / social media
- campanie de PR nationala si locala (4 orase)
Matei si echipa de asistenti voluntari au parcurs peste 10.000 km pentru a realiza cele 29 de sedinte foto.
Printre highlights:
- prima sedinta foto la peste 2.500 m Crina Coco Popescu
- sedinta foto cu Nicu Covaci realizata in Spania
- sedinta foto cu Regele Mihai si Regina Ana

Efectele produse de aceasta prima etapa – etapa de lansare a programului au deschis si anuntat proiectul creand premisele constientizarii necesitatii acestui demers precum si premisele unui program de lunga durata cu scopul recuperarii valorii umane a societatii romanesti contemporane.


| Bugetul proiectului (in RON)
    30000

| Parteneri
    Asociatia Romana pentru Cultura, Educatia si Normalitate (A.R.C.E.N.), iStyle, F64 Studio, Vodafone, Epson

| Website-ul proiectului
    www.romani-frumosi.ro





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes