close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



ART 4 ALL



| Organizator:
    Asociatia Arte dell'Anima
| Categorie:
    Proiecte pentru tineret
| Problema de fond
    În cadrul cercetării, au fost descoperite reale nevoi la nivelul copiilor instituționalizați din cadrul Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului din București. Nevoia de a învăța să comunice într-un mod adecvat vârstei și respectând dorințele și părerilor altor copii, a fost cea mai stringentă din cele descoperite. Diverse studii au dus la concluzia că,
datorită privării de mediul familial bazat pe dragoste, protecție, înțelegere, respect, copiii rezidenți din centrele de plasament au un nivel scăzut al stimei de sine, pentru că nu au legături stabile, permanente, de atașament cu adulții, sunt stigmatizați, etichetați în
mediul școlar și social.


| Scopul proiectului
    Scopul proiectului este de a incuraja accesul generalizat si echilibrat la cultura, de a incuraja integrarea sociala a copiilor aflați în sistemul de stat de protecție a copilului dezvoltand abilitatile de comunicare si socializare a acestora prin exercitii specifice de arta actorului.
Obiectivul general este sustinerea sustinerea celor 16 de sedinte pentru copiii institutionalizati in cadrul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului din Sectorul 1 al Capitalei, minim 50 de beneficiari.


ART 4 ALL ART 4 ALL ART 4 ALL

| Aria geografica
    Bucuresti

| Rezumat
    În cadrul acestui proiect, 60 de cursanți au fost împărțiți în 4 grupe (în funcție de vârstă) și au susținut un număr de câte 4 ședințe fiecare, la finalul căreia s-a realizat un curs deschis, bazat pe exercițiile specifice învățate de-a lungul celor 4 ședințe, în sala Amfiteatru din cadrul DGASPC Sector 1.

Cursurile au fost realizate la sediul fiecărui centru ales în parte: Centrul Pinocchio, Centrul Sf. Ștefan și centrul Sf. Iosif din sectorul 1 al Capitalei. Cursurile au avut loc în fiecare miercuri, în intervalul orar 13:00-17:00 și în fiecare joi, în intervalul orar 13:00-15:00 și 16:00-18:00. La sfârșitul cursurilor, pentru a analiza impactul asupra beneficiarilor, aceștia au completat un chestionar din trei întrebări simple despre percepția asupra acestor cursuri. Răspunsurile au fost pozitive în proporție de 100% și pe lângă multitudinea de jocuri noi învățate, majoritatea răspunsurilor au ținut de învățarea conduitei și respectului unii față de ceilalți. Spectacolul a fost filmat.

Trainerii acestui proiect, Theodora Popa și Vlad Lință, au experiență și studii în domeniu și timp de o lună de zile au fost implicați activ în dezvoltarea personală a copiilor instituționalizați. De la jocuri de imaginație, coordonare, atenție și concentrare până la lucru în echipă, ascultare, dicție și respirație, cursanții au făcut primii pași pentru o dezvoltare armonioasă a abilităților de comunicare și socializare.

Proiectul a fost dezvoltat și finanțat în cadrul programului Start ONG, lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act For Tomorrow.


| Date beneficiari
    Copii instituționalizați din București - 60 beneficiari direcți, Traineri - 2 beneficiari direcți, Asistenți sociali participanți la cursuri - 10 beneficiari direcți

| Date beneficiari
    Persoane ce au auzit de desfășurarea proiectului - minim 2000 indirecți, Instituții ce pot desfășura proiecte similare - 10 instituții indirect

| Activitati
    Activitatile proiectului: 1 – MANAGEMENTUL PROIECTULUI – aprilie – iunie 2019
A1.1 - organizarea echipei de implementare a proiectului; A1.2 - stabilirea planului de lucru si definitivarea calendarului de activitati desfasurate in cadrul proiectului; A1.3 - evaluarea si raportarea din cadrul proiectului, care va ține cont de toate etapele din proiect. Acesta activitate contribuie la realizarea obiectivelor proiectului si va fi desfasurata de catre Solicitant.
2 – COMUNICARE ȘI PROMOVARE –mai-iunie 2019:
Aceasta activitate este detaliata in planul de comunicare si contribuie la realizarea obiectivelor proiectului șsi este realizata de catre Solicitant cu sprijinul partenerilor sai.
3 – CURSURI DE DEZVOLTARE PERSONALA PRIN TEATRU – mai 2019
In cadrul acestei activitati, 60 de cursanti vor fi impartiti in maximum 4 grupe(in functie de varsta) si vor sustine un numar de cate 4 sedinte fiecare, la finalul careia vor realiza un spectacol de teatru în sala din cadrul DGASPC sector 1, unde vor avea loc și cursurile.
La sfarsitul ultimei sedinte, pentru a analiza impactul asupra beneficiarilor, acestia vor completa un chestionar scurt cu privire la modul in care aceste cursuri le-au schimbat perceptia despre arta, abilitatile de comunicare si schimbari observate de-a lungul modulului. In functie de dificultatile de comunicare intalnite la prima sedinta, vom analiza parcursul cursantilor, care va fi vizibil in spectacolele performate. Spectacolele vor fi filmate.


| Rezultatele proiectului
    60 de cursanti impartiti in 4 grupe(in functie de varsta) au sustinut cate un numar de cate 4 sedinte fiecare, la finalul careia au realizat un spectacol de teatru în sala din cadrul DGASPC sector 1.
La sfârșitul cursurilor, pentru a analiza impactul asupra beneficiarilor, aceștia au completat un chestionar din trei întrebări simple despre percepția asupra acestor cursuri. Răspunsurile au fost pozitive în proporție de 100% și pe lângă multitudinea de jocuri noi învățate, majoritatea răspunsurilor au ținut de învățarea conduitei și respectului unii față de ceilalți.


| Bugetul
    23000

| Parteneri
    Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 1 Bucuresti

| Website proiect
    https://www.artedellanima.ro/portfolio/art-4-all-proiect-cultural-in-cadrul-startong/





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes