close

Aboneaza-te

Scrie numele si adresa ta de email mai jos iar noi iti vom trimite mail de cate ori avem noutati pentru tine.
 

Participanti & ProiecteFire de Dragoste| Organizator:
    Asociatia Unu si Unu
| Categorie:
    Buget - / Eficienta +
| Problema de fond
    Anual se nasc peste 20.000 de copii prematuri, adica 10% din nasteri se confrunta cu acest fenomen alarmant. 1 din 10 copii se naste prematur. Pe langa lipsurile medicale, lipsa aparaturii, lipsa personalului medical specializat, lipsa articolelor vestimentare adaptate dimensiunilor lor mici este acerba iar in Romania nu exista aceste produse si nici cuiburile pentru incubatoare, care sunt absolut necesare in dezvoltarea normala a prematurilor. Bebelusii petrec luni de zile complet dezbracati, doar in pampers, si pana la derularea proiectului, acestia erau asezati in incubator pe improvizatii din cearceaf rulat, care avea rol de „salteluta”/cuib. Seturile ii ajuta pe prematuri, pe de o parte sa isi regleze temperatura corpului si sa o mentina, iar cuiburile au atat rol de confort, dar confera si sentimentul de protectie, imbratisare.

| Scopul proiectului
    Obiectivele: mobilizarea societatii civile si a mediului privat sa croseteze seturi de caciulite si botosei pentru prematurii de la neonatologie si obtinerea a cel putin 100 de seturi; strangerea de fonduri pentru crearea a 100 de cuiburi pentru incubatoarele cu prematuri si dotarea neonatologiilor de gradul III din Bucuresti si din tara. Scopul proiectului a fost atat constientizarea societatii din Romania privind fenomenul prematuritatii si nevoile primordiale ale bebelusilor prematuri, cat si acordarea unui sprijin minim eroilor de doar cateva sute de grame si parintilor acestora.

Fire de Dragoste Fire de Dragoste Fire de Dragoste

| Aria geografica
    Bucuresti, Craiova, Dolj, Iasi, Suceava, Constanta, Salaj, Galati, Cluj, Buzau, Sibiu, Brasov, Baia Mare, Satu Mare, Focsani, Ploiesti, Londra si Dubai

| Rezumat
    Bebelusii prematuri de la neonatologie petrec luni de zile complet dezbracati, doar in pampers, in incubator pe improvizatii din cearceaf rulat, cu rol de „salteluta”/cuib. In Romania se nasc anual 20.000 de astfel de bebelusi si exista doar 20 de sectii de neonatologie de gradul al III-lea, carora le sunt arondate mai multe orase/judete. Proiectul a avut ca scop crearea de botosei si caciulite adaptatea dimensiunilor prematurilor de la terapie intensiva si strangerea de fonduri pentru realizarea cuiburilor pentru incubator necesare îngrijirii lor. Seturile ii ajuta sa isi regleze temperatura corpului si sa o mentina iar cuiburile au rol de confort,protectie si imbratisare.
La data lansarii campaniei (1 iunie 2014 – Ziua Internationala a Copilului), obiectivele Unu si Unu au fost: obtinerea a cel putin 100 de seturi de caciuli si botosei si strangerea fondurilor pentru realizarea a 100 de cuiburi pentru prematurii din incubator. Proiectul a fost o invitatie catre publicul larg de a croseta si dona pentru bebelusii nascuti prematur, internati la neonatologie, seturi de caciuli si botosei. Cele mai importante rezultate:suma totala a proiectului (valoarea totala a donatiilor + sumele obtinute) 6.633 euro, peste 80 de aparitii in presa scrisa, tv, radio si online, peste 100 de voluntari din 16 orase din Romania si alte 2 orase din strainainate: Londra si Dubai au crosetat si donat seturi, peste 2500 ore de voluntariat efectuate (105 zile), peste 210 cuiburi realizate, donatii in 9 sectii de neonatologie din Bucuresti, Craiova, Constanta, Targu Mures, Bacau, peste 600 de seturi donate, cu 500 mai multe seturi decat am estimat la debutul campaniei, peste 1125 de beneficiari bebelusi din 9 spitale din Romania/an si peste 2250 de parinti, beneficiari indirecti/an.


| Date beneficiari
    Nu

| Rezultatele proiectului
    - peste 600 de seturi donate, cu 500 mai multe seturi decat am estimat la debutul campaniei
- peste 135 de caciulite donate
- peste 210 cuiburi realizate, donatii care au intrat in patrimoniul a 9 sectii de neonatologie de la Polizu, Sf. Pantelimon, Filantropia, Cantacuzino, Marie Curie dar si in alte orase din Romania care nu erau trecute in obiectivul initial al companiei: Craiova, Tg. Mures, Constanta, Bacau adica sute de beneficiari, generatii la rand
- suma totala stransa prin fundraising si sponsorizarea primita: aproximativ 4200 euro( aprox. 2200 euro –Swimathon si 2000 euro Petrom)
- suma totala a proiectului (valoarea totala a donatiilor + sumele obtinute) 6.633 euro
- valoarea seturilor donate se ridica la 8925 RON
- valoarea caciulitelor: 2025 RON
- 16 orase din Romania si alte 2 orase din strainainate: Londra si Dubai au donat seturi
- totalul ore de voluntariat efectuate - peste 2500 (105 zile)
- peste 80 de stiri si preluari in presa scrisa, radio, tv si online, adica aproximativ 20.000 Euro estimated rate card
- exclusivitate: aceste produse nu existau in Romania pana in 2014 cand Unu si Unu a implementat proiectul Fire de Dragoste
- beneficii asupra grupului tinta: seturile colorate si “cuiburile” ii vor ajuta atat pe bebelusi, cat si pe parintii bebelusilor prematuri. Imbratisarea permanenta a bebelusilor nu putea fi posibila date fiind circumstantele medicale in care se afla la neonatologie, dar un artificiu precum cuiburile create special pentru ei, acum le pot asigura confortul necesar, iar seturile le ofera caldura si culoarea de care au nevoie.


| Argument
    Fire de dragoste a fost demarat cu un buget zero iar obiectivele nu doar ca au fost atinse, ci si depasite, toate costurile acestui demers civic fiind suportate de voluntari sau prin implicarea si foundraisingul realizat tot de voluntari. La finalul proiectului cu toate donatiile primite din partea Petrom si foundrisingul realizat de bloggerite la Swimathon si valoarea seturilor donate de voluntari am atins suma totala a proiectului de aprox. 10.000 euro.
Obiectivele s-au atins prin voluntariat de catre: membrii asociatiei ce au initiat proiectul si s-au ocupat de implementarea intregului demers: comunicarea si monitorizarea campaniei, gestionarea relatiei cu presa, comunicarea cu partenerii, managerierea relatiei cu voluntarii prospectii in spitale, gasirea de furnizori pentru cuiburi, vizitele pentru donare in sectii de neonatologie de gradul III etc. Totul despre Mame care au pus la dispozitie gratis resursele de comunicare si creatie, Forfitout- a oferit gratis spatiul necesar colectarii, selectarii donatiilor primite, Petrom- finantare pentru realizarea cuiburilor si a implicarea angajatilor in crosetarea voluntara a seturilor de botosei si caciuli pentru prematuri, Micolino.ro a oferit spatiu online pentru bannere, materiale promotionale si articole care vizau evolutia proiectului. Comunitatea s-a mobilizat din proprie initiativa, a crosetat seturi de caciuli si botosei si au trimis coletele catre Unu si Unu. Fotografii care au oferit servicii profesionale foto.


| Bugetul proiectului (in RON)
    Bugetul initial a fost de zero lei iar la finalul proiectului cu toate donatiile primite din partea Petrom si foundrisingul realizat de echipa de bloggerite la Swimathon, + valoarea seturilor donate de voluntari am atins suma totala a proiectului Fire de Dragoste de aprox 10.000 euro

| Parteneri
    forFITOUT, OMV- Petrom

| Website-ul proiectului
    http://unusiunu.com/team_member/fire-de-dragoste/

Copyright © Gala Societatii Civile si Millenium People 2010 - 2020
Site dezvoltat de Netvibes & BORŢUN•OLTEANU D/G/TAL