close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Future Skills and Future of Work



| Organizator:
    Liga Studentilor Romani din Strainatate
| Categorie:
    Educatie, Invatamant, Cercetare
| Problema de fond
    Punctul de pornire pentru acest proiect a fost discutia regulata cu tinerii, atat cu cei care fac parte din organizatia noastra, cat si cu ceilalti. Spre exemplu, avem ocazia de a discuta cu liceeni in cadrul unui alt proiect, numit Caravana LSRS. Dincolo de intrebarile despre facultate in sine, am primit adesea si intrebari legate de ce oportunitati se arata in diverse zone de munca, ce aptitudini sunt necesare, ce anume cer angajatorii si care sunt tendintele in joburi. In plus, am aflat ca aceste subiecte sunt abordate foarte rar in scoli, ca nu sunt prezentate aproape deloc directiile in care se dezvolta piata muncii. Astfel, am constatat ca acest subiect poate fi adresat intr-un proiect nou, separat, in cadrul caruia personalitati din diverse domenii sa raspunda la intrebarile enuntate mai sus.

| Scopul proiectului
    Scopul nostru a fost informarea tinerilor cu privire la directiile in care se indreapta joburile viitorului, discutand simultan si despre ce aptitudini vor fi la mare cautare. In plus, ne-am propus sa punem la dispozitie tinerilor si diverse surse de informare prin intermediul social media, astfel incat acestia sa poata cerceta mai departe in urma conferintelor.

Future Skills and Future of Work Future Skills and Future of Work Future Skills and Future of Work

| Aria geografica
    Bucuresti

| Rezumat
    Lumea progreseaza si se schimba intr-un ritm accelerat, iar piata muncii participa si el la aceste schimbari rapide. Rezultatul este o serie de intrebari care preocupa in mod special tinerii: cum vor arata locurile de munca in viitor si cum ne putem pregati pentru ele? Pentru noi, buna informare si pregatire a tinerilor romani este un punct esential, motiv pentru care am decis sa adresam nevoia lor de a fi la curent cu ce se intampla in zona muncii. Proiectul nostru a fost creat exact in incercarea de a raspunde la aceste intrebari, obiectivul fiind ajutarea noii generatii sa descopere in ce directie se indreapta joburile viitorului si ce aptitudini vor fi necesare pentru a avea succes.
Pentru a raspunde la aceste intrebari in mod pertinent, organizatia noastra a luat legatura cu personalitati reprezentative din mediul academic, personalitati care sa poata discuta aceste aspecte in cadrul unei intalniri deschise publicului. Ne-am bucurat sa putem anunta prezenta domnului Presedinte al Romaniei, Klaus Werner Iohannis, care a adus o contributie semnificativa in discutie, avand in vedere si parcursul carierei sale. De asemenea, au participat si domnul Sorin Cimpeanu, presedinte al consiliului rectorilor, si domnul Marilen Pirtea, rector al Universitatii de Vest din Timisoara.
Proiectul face parte dintr-o serie de trei conferinte (momentan au avut loc numai doua), in urma carora rezultatele vor fi rezumate intr-un raport pe care dorim sa il inaintam Ministerului Educatiei, in scopul de a reliefa nevoile concrete ale tinerilor, astfel incat acestia sa poata beneficia de pregatirea necesara pentru viitor.


| Date beneficiari
    Publicul tinta au fost tinerii (liceeni, studenti). Numar: inscrisi 250, de facto participanti in jur de 170

| Date beneficiari
    nu se aplica

| Activitati
    Desfasurarea in sine a proiectului a constat in intalnirea publicului cu invitatii (expertii), acestia avand fiecare o contributie in cadrul discutiei. Ei au fost informati in prealabil cu privire la subiectele ce vor fi discutate, astfel incat acestia sa aiba deja la indemana informatii concrete pentru ascultatori. In cadrul conferintei, discutia nu a ramas doar intre invitatii nostri, ci a fost si deschisa catre public. Astfel, participantii au putut sa le adreseze intrebari expertilor. Scopul discutiei deschise a fost, desigur, ca tinerii sa poata obtine lamuriri, clarificari, sau chiar sa aduca noi subiecte in discutie, in concordanta cu nevoie si dorintele lor.

| Rezultatele proiectului
    In cadrul conferintei Future Skills and Future of Work, participantii din grupul tinta au beneficiat de oportunitatea de a afla, direct de la experti academici, care par a fi directiile in care se indreapta slujbele in viitor. Astfel, tinerii au putut nu numai sa isi faca o idee asupra acestor tendinte, ci si sa descopere modalitati prin care sa isi poata apropria aptitudinile necesare pentru a face fata cerintelor angajatorilor. In urma conferintei, acestia au devenit mai bine informati pe acest subiect, putand astfel sa se pregateasca mai eficient pentru cariera. Cu alte cuvinte, schimbarea adusa de proiectul nostru cuprinde dezvoltarea personala a participantilor, consta in largirea orizonturilor tinerilor, astfel incat acestia sa observe si sa fie la curent cu dinamica pietei muncii.

| Bugetul
    0

| Parteneri
    Liga Studentilor Romani din Strainatate

| Website proiect
    https://www.facebook.com/events/2455983144629615/?active_tab=discussion





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes