close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Padina Fest - a patra editie 31 iulie - 4 august 2013



| Organizator:
    Asociatia Padina Fest
| Categorie:
    Arta si cultura
| Problema de fond
    In ciuda frumusetii naturale a zonei Padina - Pestera, am indentificat o lipsa de evenimente de masa care sa o promoveze si sa o introduca pe harta zonelor cu potential cultural. Consumatorii de evenimente culturale, publicul din judetul Dambovita si comuna Moroeni (comuna cu mari probleme financiare si sociale) aveau nevoie de un eveniment cultural accesibil. Astfel ca activitatile prevazute in proiect au avut ca scop satisfacerea nevoilor culturale indentificate ale acestora.
Contextul actual studiat de noi ne demonstreaza ca zona aleasa pentru derularea proiectului detine resursele naturale si ofera un cadru unic in Romania pentru insertii specifice artelor spectacolului.


| Scopul proiectului
    Scopul evenimentului a fost dezvoltarea apetitul consumatorilor de festival pentru proiecte culturale, promovarea zonei turistice si cresterea numarului de participanti.
Obiective: promovarea artelor spectacolului printr-o abordare interdisciplinara; crearea unei zone de contact intre genuri de public (muzica, teatru, sport); dezvoltarea festivalului si mentinerea lui ca motor cultural regional pentru Judetul Dambovita si Romania; prezentarea catre publicul din zona a unor forme artistice la care nu au avut acces pana acum; realizarea unei punti intre artele spectacolului si arta contemporana


Padina Fest - a patra editie 31 iulie - 4 august 2013 Padina Fest - a patra editie 31 iulie - 4 august 2013 Padina Fest - a patra editie 31 iulie - 4 august 2013

| Aria geografica
    Zona Padina - Pestera din Muntii Bucegi, raza comunei Moroeni, Judetul Dambovita

| Rezumat
    In ciuda frumusetii naturale a zonei Padina - Pestera, am indentificat o lipsa de evenimente de masa care sa o promoveze si sa o introduca pe harta zonelor cu potential cultural. Activitatile prevazute in proiect conduc la satisfacerea nevoilor culturale indentificate ale grupurilor tinta alese. Pentru o mai buna propagare a culturii in randul tinerilor dar si adultilor, ne-am propus sa incurajam cultura din Romania prin directia data de evenimentul Padina Fest si atragerea de noi directii cultural-artistice.
Padina Fest este un festival montan ce se desfasoara timp de cinci zile. Amplasata in mijlocul muntilor BUCEGI, la 1.500 m altitudine, locatia festivalului se intinde pe o suprafata de peste 100.000 mp, ceea ce face ca Padina Fest sa fie un festival unic in intreg spatiul cultural european. Amenajarea integreaza elemente precum scene, corturi de eveniment, decoruri de lemn si elemente luminate pe timp de noapte in concordanta cu artele contemporane.
Diversificarea programului a constat in reprezentatii de teatru ale Companiei de teatru D'AYA si muzica simfonica prin Filarmonica Muntenia. Selectia artistilor a fost facuta in urma participarii la diverse festivaluri de muzica si platforme internationale de teatru, a vizionarii live a spectacolelor dar si a materialelor pe suport video sau online. Prezenta artistilor straini asigura o vizibilitate si un interes mare pentru un festival cultural.
Programul musical, realizat in colaborare cu Asociatia Culturala “TURN” si Centrul Judetean de Cultura Dambovita, a prezentat artisti din Germania, Bosnia, Moldova si Romania pe diferute genuri muzicale. Totodata a sustinut si tinerii artisti debutanti care au participat alaturi de nume mari in artele spectacolului.


| Date beneficiari
    

| Rezultatele proiectului
    1. Cresterea notorietatii si numarului turistilor in zona Padina - Pestera de la un an la altul: prezenta unui numar de aproximativ 10.000 spectatori in cele 5 zile de festival; peste 200.000 care au citit / ascultat despre festival, 400 de sportivi amatori si profesionisti la competitiile sportive
2. Record de vizite la principalele obiective turistice din zone: Babele, Sfinxul, Vf. Omu, Pestera Ialomitei, Manastirea Pestera si inclusiv la toti operatorii de turism din zona; ocuparea intregului efectiv de cazare
3. Deschiderea de noi orizonturi pentru publicul romanesc spre alte culturi artistice ale lumii: trupele straine au fost foarte bine primate.
4. Divertisment muzical, artistic, educational: peste 150 de participant la workshopurile artistice hand made si de muzica.
5. Stabilirea si facilitarea de relatii intre promotorii de muzica autohtoni si cei din strainatate in vederea unor schimburi de experienta reciproc
avantajoase;
6. Cresterea calitatii si imbunatatirea repertoriului si tehnicilor muzicale autohtone;
7. Divertisment muzical-artistic si educational de inalta tinuta si atmosfera inedita
8. Contributia la dezvoltarea vietii culturale din Transilvania si implicit Tara Fagarasului.


| Bugetul proiectului (in RON)
    250000

| Parteneri
    Asociatia Culturala "TURN", SC OMNIMIND SRL, SC 360 Revolution Sales SRL, Consiliul Judetean Dambovita, Centrul Judetean de Cultura Dambovita, Compania de Teatru D'AYA

| Website-ul proiectului
    http://www.padinafest.ro





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes