close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Comitet de tineret in Romania pentru pacientii cu scleroza multipla - CTR-SM



| Organizator:
    Asociatia SM SPEROMAX Alba
| Categorie:
    Proiecte pentru tineret
| Problema de fond
    Problema abordata este generata de faptul ca Scleroza Multipla (SM) este o boala care afecteaza cu precadere tinerii (persoane sub 35 de ani). Un al doilea aspect relevant este dat de efectele pe care SM-ul le are asupra rudelor si prietenilor, astfel se considera ca boala afecteaza toti membrii familiei afectand in mod implicit tinerii din familie, indiferent daca sunt diagnosticati sau nu.
Baza identificarii problemelor grupului tinta este rezultata din munca cu persoanele diagniosticate si cu rudele lor. Acest lucru a relevat o serie de probleme:
- lipsa programelor/proiectelor dedicate tinerilor
- lipsa de reprezentare in domeniul social si medical - la nivelul grupei de varsta


| Scopul proiectului
    Scop - Promovarea solidarităţiii şi toleranţei în rândul tinerilor europeni, integrarea/ incluziunea socială a tuturor tinerilor.
O1. Promovarea cetăţeniei active a tinerilor, în general şi cetăţenia europeană a acestora în special.
O2. Dezvoltarea solidaritatii şi să promoveze toleranţa între tineri, în special pentru a consolida coeziunea socială în Uniunea Europeană.
O3. Contribuie la dezvoltarea calităţii sistemelor de susţinere a activităţilor de tineret şi a capacităţilor organizaţiilor societăţii civile în domeniul tineretului.


Comitet de tineret in Romania pentru pacientii cu scleroza multipla - CTR-SM Comitet de tineret in Romania pentru pacientii cu scleroza multipla - CTR-SM Comitet de tineret in Romania pentru pacientii cu scleroza multipla - CTR-SM

| Aria geografica
    National

| Rezumat
    Proiectul “Comitet de tineret în România pentru pacienţii cu Scleroză Multiplă” (CTR - SM) este o iniţiativă la nivel naţional a tinerilor pacienţi sau aparţinători ai persoanelor diagnisticate cu Scleroză Multiplă. Aceştia şi-au dorit înfiinţarea în România a unui Comitet de tineret care să îi reprezinte la nivel naţional şi internaţional, pe modelul comitetelor din alte ţări. Asociaţia SM SPEROMAX ALBA şi-a asumat rolul de coordonator şi aplicant pentru această iniţiativă, sprijinind tinerii implicaţi cu voluntarii asociaţiei, personalul şi colaboratorii acesteia, care au contribuit la scrierea şi implementarea activităţilor proiectului. Deoarece o parte din voluntarii implicaţi în proiect sunt minori, s-a apelat la un îndrumător. În cadrul proiectului, un număr de 24 de tineri din ţară, pacienţi cu SM sau aparţinători ai acestora, au participat la un atelier de lucru cu scopul de formare a CTR-SM şi un altul vizând dezvoltarea personală şi consolidarea relaţionărilor de grup privind integrarea tinerilor cu dizabilităţi. Pe lângă aceste ateliere, s-au mai derulat MS Day 2013, Atelierul pentru tineri din cadrul Seminarului Naţional de Scleroză Multiplă, ediţia a X-a, precum şi 2 conferinţe de presă. Tinerii voluntari ai asociaţiei au participat la toate etapele proiectului, dobândind cunoştinţe, abilităţi şi aptitudini care le vor fi utile pe viitor, au învăţat care sunt nevoile speciale ale tinerilor cu SM, cum să îi integreze în echipe de lucru şi şi-au făcut prieteni în structurile pacienţilor diagnosticaţi cu SM din alte judeţe ale ţării. Proiectul CTR-SM reprezintă o iniţiativă unică la nivel naţional, bucurându-se de un impact pozitiv nu doar în ţară, ci şi peste hotare, prin promovarea făcută pe Platforma Europeană de SM.

| Date beneficiari
    

| Rezultatele proiectului
    Proiectul a reusit sa stranga un numar impresionat de voluntari implicati in desfasurarea acestuia, tineri ce au ajutat la buna organizare a evenimentelor si activitatiilor.
Tinerii reuniti in cadrul Comitetului si-au facut un plan de actiunea si au stabilit viziunea de viitor a grupului, in prezent fiind dornici sa participe la un schimb de experiente cu alte comitete de tineri afectati de SM din Europa.
In cadrul elaborarii materialelor de promovare, pe langa implicarea echipei de proiect au mai fost implicatii si tinerii cu SM din cadrul Comitetului.
Fiecare dintre tinerii participanti la proiect s-au intors in propria organizatie cu noi idei de proiecte si cu noi initiative.


| Bugetul proiectului (in RON)
    24103

| Parteneri
    Consiliul Judetean Alba, Societatea de Scleroza Multipla din Romania

| Website-ul proiectului
    





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes