close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Conferinta nationala "Accepta-ma asa cum sunt - despre abilitate si dizabilitate"



| Organizator:
    Asociatia Autism Baia Mare
| Categorie:
    Comportament civic si participare publica
| Problema de fond
    In contextul legislativ si social actual, problematica persoanelor cu dizabilitati este una dificila, si de cele mai multe ori ignorata de comunitate. Astfel, observam ca sunt putini cei care cunosc informatii despre diferite dizabilitati- despre impactul dizabilitatii pentru persoana in cauza, pentru parinti, familie si pentru cei din jur. Se simte, deci, nevoia informarii si formarii tuturor celor implicati in problematica persoanelor cu dizabilitati (parinti, cadre medicale, studenti, voluntari, specialisti, cadre didactice), prin acest proiect dorindu-ne sa crestem nivelul de informare si sa constientizam comunitate in vederea realizarii dezideratului de incluziune sociala.
Conferinta s-a adresat unui public larg si a respectat principiul nediscriminarii in selectarea participantilor.


| Scopul proiectului
    Scopul proiectului a fost dezvoltarea comunitara prin activitati de parteneriat intre organizatii cu acelasi grup tinta si sensibilizarea comunitatii locale in legatura cu problematica persoanelor cu dizabilitati.
Obiectivele proiectului (corelate cu obiectivele programului de finantare in 2013):
1.dezvoltarea comunitară în plan social, prin implicarea comunității, încurajarea participării și solidarității sociale pentru 150 de membri ai comunitatii;
2. promovarea de actiuni de informare publică cu privire la problematica persoanelor cu dizabilitati prin actiuni punctuale.


Conferinta nationala "Accepta-ma asa cum sunt - despre abilitate si dizabilitate" Conferinta nationala "Accepta-ma asa cum sunt - despre abilitate si dizabilitate" Conferinta nationala "Accepta-ma asa cum sunt - despre abilitate si dizabilitate"

| Aria geografica
    Maramures

| Rezumat
    Pe fondul intarzierilor mari de adaptare a raspunsului institutional la problema persoanelor cu dizabilitati în Romania, progresele care s-au facut in acest domeniu pana in prezent au fost posibile doar prin implicarea si efoturile sferei private, cu deosebire a organizatiilor neguvernamentale pentru persoanele cu dizabilitati.Acest proiect vine in contextul nevoii de dezvoltare continua a ONG-urilor, de informare si constientizare a comunitatii.Din ultimele statistici rezulta ca exista un numar de 18000 persoane cu dizabilitati la nivelul judetului Maramures.Proiectul isi propune intarirea coeziunii sociale si a solidaritatii comunitare prin imbunatatirea si diversificarea serviciilor sociale si dezvoltare comunitara. Viziunea organizaţiei noastre este abordarea dizabilitatii din punct de vedere al drepturilor omului. Scopul proiectului este dezvoltarea comunitara prin activitati de parteneriat intre organizatii cu acelasi grup tinta si sensibilizarea comunitatii locale in legatura cu problematica persoanelor cu dizabilitati. Obiectivele generale vizate:dezvoltarea comunitara in plan social, cu implicarea comunitatii, incurajarea participarii si solidaritatii sociale;promovarea unei campanii de informare publica asupra problematicii persoanelor cu dizabilitati;sustinerea cu prioritate a activitatilor care promoveaza o abordare integrata a fenomenului social.
Activitatile au vizat: pregatirea organizatorica si logistica a conferintei nationale cu participare internationala „Accepta-ma asa cum sunt – despre abilitate si dizabilitate”; pregatirea design-ului si continutului revistei „Accepta-ma asa cum sunt – despre abilitate si dizabilitate", desfasurarea propriu zisa a conferintei si evaluarea rezultatelor conferentie.


| Date beneficiari
    Printre beneficiari proiectului s-au numarat si angajati, voluntari si parinti din cadrul Asociatiei Autism Baia Mare.Acestia s-au implicat direct in organizarea conferintei, in asigurarea celor mai bune conditii de desfasurare prin punerea la dispozitie a expertizei fiecaruia si implicarea activa in cadrul conferintei: distribuire mape conferinta, verificare inscriere online,organizarea standului de prezentare si promovarea conferintei in mediile din care provin.

| Rezultatele proiectului
    Beneficiile pentru grupul tinta au constat in informare de specialitate si schimb de experienta si bune practici prezentate in conferinta. Gradul lor de informare asupra problematicii s-a imbunatatit. De asemenea au ajuns in posesia unor materialele relevante primite in mapa conferintei.
Activitatea 1: pregatirea eficienta a conferintei; distribuirea invitatiilor;
Activitatea 2: colectarea informatiilor, aplicarea, pregatirea materialelor din revista si mapa conferintei, editarea si tiparirea materialelor;
Activitatea 3: informarea si sensibilizarea cu privire la problematica persoanelor cu dizabilitati si la sistemul de servicii sociale de la nivel national, local si international; distribuirea revistei tuturor participantilor la conferinta;constientizarea publicului cu privire la problematica persoanelor cu dizablitati prin materialele d epromovare si participarea la emisiuni;
-promovarea drepturilor persoanelor cu dizabilitati prin materialele editate si prezenta acestora la conferinta;
Activitatea 4: distribuirea revistei tuturor organizatiilor partenere, institutiilor publice locale si furnizorilor de servicii sociale;
Credem ca prin conferinta de la Baia Mare am reusit sa informam un numar considerabil de persoane din comunitate, sa contribuim la schimbarea mentalitatii fata d epersoanele cu diabilitati prin evidentierea abilitatilor acestora, nu a dizabilitatii lor. Conferinta a reprezentant de asemenea un bun prilej de intalnire a factorilor de decizie din judet, a specialistilor din strainatate si din tara. Rezultatele conferintei au fost cele scontate.


| Bugetul proiectului (in RON)
    40145

| Parteneri
    Serviciul Public de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Municipiului Baia Mare, Assoc- catering social, Adapt-Ability- Olanda,Fedra,

| Website-ul proiectului
    http://www.autismbaiamare.ro/evenimente/conferintaaccepta-maasacumsunt-despreabilitatesidizabilitate





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes