close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Tabara de vara CONIL pentru copii insulino - dependenti



| Organizator:
    Asociatia CENTRUL DE PERFORMANTA BEFORE&AFTER SCHOOL CONIL
| Categorie:
    Servicii de asistenta sociala
| Problema de fond
    Demersul a fost motivat de lipsa de oferte speciale de vacanta imbinata cu sesiuni informative, educative, despre nutritie si profilaxie, dar si terapeutice, destinate unor categorii aparte, asa cum este cea a copiilor cu diabet insulino – dependent.
Copiii si familiile acestora resimt nevoia accesului la informatie intr-un cadru non-formal, astfel incat informatia sa ajunga la copii in mod placut, pentru un impact eficient.
Nevoile lor au fost identificate in urma unor discutii cu medici diabetologi, care considera ca terapia emotionala, alaturi de medicatie, ca si de puterea exemplului, comunicarea libera intre pacienti sunt esentiale pentru evolutia favorabila de dupa diagnostic.


| Scopul proiectului
    Taberele de vara CONIL pentru copii insulino - dependenti au ca scop cresterea calitatii vietii beneficiarilor si a familiilor acestora prin oferirea unui cadru special de educatie, informare, dar si de deconectare. Obiectivele propuse in cadrul proiectului sunt: realizarea de programe de nutritie personalizate, un acces mai mare la produse medicale specifice, crearea de grupuri de suport pentru parinti, asigurarea unor terapii de grup, in paralel cu activitati distractive in aer liber pentru copii si familii.


Tabara de vara CONIL pentru copii insulino - dependenti Tabara de vara CONIL pentru copii insulino - dependenti Tabara de vara CONIL pentru copii insulino - dependenti

| Aria geografica
    Bucuresti, Buzau, Ploiesti, Constanta, Arges

| Rezumat
    Diabetul insulino – dependent este considerat „boala care fura copilaria“, iar statisticile arata ca diagnosticul de diabet pus copiilor s-a inmultit de cinci ori in ultimele decenii. Pentru copiii dependenti de insulina, copilaria inseamna, in loc de joaca si distractii obisnuite, injectii de mai multe ori pe zi, medicamente, mese regulate fara anumite alimente, in special dulciuri si, implicit, o anume izolare sociala.
Taberele de vara CONIL pentru copii insulino - dependenti isi propun cresterea sperantei de viata si a calitatii vietii copiilor si tinerilor cu diabet prin oferirea unui cadru special de educatie, informare, dar si de deconectare in mijlocul naturii.
Acest lucru se poate realiza prin programe de nutritie personalizate si prin inlesnirea accesului copiilor si tinerilor insulino-dependenti la produse medicale specifice, respectiv aparate de masurare a glicemiei si bandelete, menite sa asigure autocontrolul eficient. In acest cadru se doreste, de asemenea, crearea unui grup de suport pentru parintii copiilor insulino-dependenti si asigurarea unor terapii de grup, in paralele cu activitati distractive in aer liber pentru copii si familii.
Taberele CONIL ofera cadrul pentru implicarea participantilor in activitati distractive si educative pe teme de nutritie(“Cum sa mancam sanatos”), pentru insusirea unor deprinderi fundamentale pentru viata sociala a copiilor insulino – dependenti. De asemenea, ofera consilierea psihologica a familiilor de provenienta, prin organizarea unor grupuri de suport, informarea parintilor cu privire la cele mai noi metode de investigare si tratament, socializarea in grupuri mixte si lucrul in echipa copii-parinti, evaluarea glicemiei si dozarea corecta a unitatilor de insulina injectata.


| Date beneficiari
    

| Rezultatele proiectului
    Beneficiile oferite in urma derularii proiectului au fost de ordin imediat si s-au desprins din feedback-ul oferit de participanti. Beneficiarii directi au plecat cu noi informatii si cunostinte, cu multe plusuri din punct de vedere mental, emotional si psihologic. Cadrul oferit, activitatile de vacanta desfasurate, atelierele tematice, interactiunile de grup, totul a contribuit la atingerea cu succes a obiectivelor propuse in proiect. Grupurile de suport derulate cu parintii au adus acestora un plus in auto-cunoastere, de mai multa experienta si abilitati noi in privinta gestionarii situatiilor dificile. Contactul direct cu personalul medical de specialitate a oferit ocazia unei informari asupra subiectelor de interes, asupra noutatilor din domeniul medical.

| Bugetul proiectului (in RON)
    20020,00

| Parteneri
    Asociatia Centrul de Performanta Before & After School CONIL, ROCHE Romania

| Website-ul proiectului
    http://conil.ro/prezentare_tabere_integrare_copii_nevoi_speciale.php





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes