close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Ziua Verde in organizatia ta!



| Organizator:
    ECOTIC
| Categorie:
    Comportament civic si participare publica
| Problema de fond
    In Romania, tintele de colectare impuse prin legistatia in vigoare nu sunt atinse pentru ca nivelul de colectare al deseurilor nu este foarte ridicat.
In contextul introducerii unor tinte mai mari de colectare stabilite de către noua Directivă DEEE – 2012/19/UE, Ministerul Mediului si Padurilor urmareste intensificarea eforturilor tuturor celor implicati in sistemul de colectare selectiva si reciclare a deseurilor de echipamente electrice si electronice-producatori,consumatori,autoritati locale,operatori autorizati - in scopul cresterii cantitatilor de deseuri colectate, a gradului de reciclare si de valorificare a resurselor materiale.
Persoanele fizice si juridice nu sunt mereu informate despre pericolele pe care le presupun deseurile colectare defectuos sau necorespunzator.


| Scopul proiectului
    Ne-am dorit sa transmitem un mesaj de sustinere, incurajare a colectarii dar si de informare a companiilor si institutiilor, acestea avand responsabilitati in protejarea mediului, iar implicarea in actiuni de acest gen este un pas inainte catre o mai buna calitate a vietii. Am dorit sa venim in intampinarea nevoilor companiilor pentru o debarasare corespunzatoare a deseurilor, iar prin acest fapt ne-am dorit impulsionarea colectarii selective stiind ca in Romania nivelul de colectare nu atinge tintele impuse prin legislatia actuala.

Ziua Verde in organizatia ta! Ziua Verde in organizatia ta! Ziua Verde in organizatia ta!

| Aria geografica
    Toate judetele din tara

| Rezumat
    Campania s-a adresat institutiilor de stat si companiilor private. Scopul acestei campanii a fost de a crea premisele necesare in vederea debarasarii gratuite si eficiente a deseurilor de echipamente electrice si electronice, inclusiv a becurilor economice si a tuburilor fluorescente arse dar si constientizarea in randul angajatiilor companiilor despre pericolele pe care le presupun deseurile. Ca principal obiectiv fost cresterea gradului de colectare selectiva si reciclare si de asemenea si cel al gradului de constientizare. Astfel, orice organizatie / companie care a colectat minim 20 de kg de surse de iluminat si/sau 100 kg de deseuri de echipamente electrice s-a putut debarasa gratuit de acestea.
Programul a avut si o componentă socială importantă prin colaborarea cu Ateliere Fără Frontiere care a preluat si reconditionat 500 PC-urile colectate si le-a donat apoi unor comunităti defavorizate.
Campania a avut ca rezultate concrete implicarea unui număr de 966 de companii şi instituţii de stat, colectându-se peste 131 tone de deşeuri de echipamente electrice şi electronice de la 84 de companii, precum şi 44 de tone de deşeuri de becuri şi tuburi florescente arse de la un număr de 882 organizaţii.


| Date beneficiari
    

| Rezultatele proiectului
    Campania a avut ca rezultate concrete implicarea unui număr de 966 de companii si institutii de stat, colectandu-se peste 131 tone de deseuri de echipamente electrice si electronice de la 84 de companii, precum si 44 de tone de deseuri de becuri si tuburi florescente arse de la un număr de 882 organizatii.
In baza cantitatilor totale de deseuri colectate, compania Frigoglass Romania a fost desemnata drept “Cea mai verde companie”, fiind rasplatita cu un premiu simbolic - impadurirea unei suprafete din cadrul proiectului Ploiesti Industrial Parc SA.
Efectele pe care care aceasta campanie le-a generat pot fi observate la nivelului cresterii numarului de solicitari de ridicare a deseurilor si de asemenea la nivelul numarului de persoane informate despre modalitatile concrete de protectie a mediului pe care fiecare dintre noi trebuie sa le aplice.


| Bugetul proiectului (in RON)
    86261

| Parteneri
    Asociatia ECOTIC; Asociatia Recolamp; Agentia Ran Events; Ateliere Fara Frontiere; Ministerul Mediului si Padurilor; Garda Nationala de Mediu

| Website-ul proiectului
    





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes