close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Coltul Verde din Scoala Mea - etapa a doua



| Organizator:
    ECOTIC
| Categorie:
    Comportament civic si participare publica
| Problema de fond
    Prin intermediul acestui proiect ne-am dorit sa explicam elevilor efectele negative pe care lipsa reciclarii le produce la nivelul mediului si a sanatatii umane.
Am creat o infrastructura utila elevilor, parintilor si cadrelor didactice pentru debarasarea gratuita si fara efort de DEEE-uri si surse de lumina


| Scopul proiectului
    Ne-am dorit sa informam si sa constientizam mai ales elevii dar si partintii acestora si cadrele didactice, avand ca tinta atingerea unui numar cat mai mare de elevi si comunitati implicate in colectarea DEEE si a surselor de lumina. Obligatia de a colecta selectiv deseurile dar si atitudinea proactiva a fost ce ne-am dorit sa inspire elevii si nu numai

Coltul Verde din Scoala Mea - etapa a doua Coltul Verde din Scoala Mea - etapa a doua Coltul Verde din Scoala Mea - etapa a doua

| Aria geografica
    In toate judetele din tara.

| Rezumat
    Necesitatea cresterii constientizarii problemelor de mediu pe care aceste deseuri necolectate in mod corespunzator le au, la nivelul corpului didactic si al elevilor din invatamantul preuniversitar. Un obiectiv important pentru noi l-a constituit determinarea atitudinii pro-active in privinta reciclarii.

Un alt obiectiv a fost imbunatatirea colectarii selective a DEEE-urilor, inclusiv surse de lumina arse, in institutiile de invatamant din Romania.De asemenea ne dorim sa promovam obiectivele si proiectele din domeniul educatiei ecologice.
Proiectul se desfasurat pe o perioada de 4 luni, timp in care institutiile de invatamint implicate in proiect au colecta DEEE-uri si surse de lumina, care au fost ridicate cu titlu gratuit de catre asociatiile organizatoare iar toate echipamentele uzate stranse in cadrul acestui program vor fi reciclate,iar la finalul fiecarei luni, scoala cu cele mai semnificative cantitati colectate a fost premiata cu produse noi prin intermediul site-ului www.transformatorul.com.
Cu ocazia Zilei Mondiale a Mediului, ECOTIC si Recolamp au reamintit elevilor din clasa a IIa si a IVa din Scoala 156, din Bucuresti, notiuni elementare legate de protectia mediului si colectare selectiva. Elevii au participat activ pe tot parcursul orelor, colectand deseuri in etapa destinata colectarii. La sfarsitul orelor, elevii au primit diplome de participare in proiect. In total, in perioada 15 martie – 15 iunie 2012, institutiile de invatamant preuniversitar participante la proiect au predat 27.713 kg deseuri electrice si electronice (DEEE-uri) si 189 kg deseuri de surse de iluminat (becuri si tuburi fluorescente).


| Date beneficiari
    

| Rezultatele proiectului
    Instituţiile de învăţământ preuniversitar participante la proiect au predat in total 27.713 kg deşeuri electrice şi electronice (DEEE-uri) şi 189 kg deşeuri de surse de iluminat (becuri şi tuburi fluorescente).
La finalul fiecarei luni de colectare din concurs, au fost premiate şcolile care au colectat şi predat in intervalul respectiv cele mai mari cantităţi din cele două categorii de deseuri - in total 6 scoli.
Iar la finalul campaniei au fost recompensate scolile cu cele mai mari cantitati totale colectate – 6 unitati scolare, dar si alte 6, ca urmare a unei trageri la sorti la care au participat toate institutiile care au predat macar o data deseuri in campanie.
In proiectele ulterioare desfasurate la nivelul institutiilor de invatamant, comportamentul elevilor privind colectarea selectiva s-a mentinut, iar implicarea acestora a fost prompta.


| Bugetul proiectului (in RON)
    90200

| Parteneri
    Asociatia ECOTIC ;AsociatiaRecolamp; Agentia Ran Events; Ministerul Educatiei si Cercetarii Tineretului si Sportului; Ministerul Mediului si al Padurilor

| Website-ul proiectului
    www.coltverde.ro





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes