close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Programul Olimpicii Petrom



| Organizator:
    Asociatia Tinarul Petrolist
| Categorie:
    Programe
| Problema de fond
    La momentul debutului Olimpicii Petrom (1998) Ministerul Invatamantului nu mai acorda niciun fel de premii tinerilor cu performante, astfel ca ne-am gandit sa sustinem noi copiii angajatilor nostri care obtin premii nationale si internationale la olimpiade si concursuri din domeniul cognitiv, artistic sau sportiv.
Sustinerea am inteles repede ca nu se refera dor la bani, ci si la coaching, consiliere, orientare de cariera si mai ales implicarea acestor tineri in activitati de munca si viata pentru a le forma o viziune multidimensionala asupra mecanismelor sociale si profesionale. Pe langa acestea am vazut nevoia de viziune, motivare, impulsionare pentru cariere de top prin intermediul carora ei sa aduca valoare adaugata societatii, lumii, vietii. Si ne-am dat seama cat de multa educatie de mentalitate au nevoie pentru a-si aprinde potenti


| Scopul proiectului
    SCOP: calibrarea 100% a tinerilor High Performance cu lumea si viata. Depasirea etapei sociale in care ei sunt neadaptatii, ciudatii destepti dar nefericiti si neintelesi.
OBIECTIVE: 1. formarea unei viziuni globale despre viata, munca, societate si nevoile oamenilor actuale
2. identificarea locului si rolului personal al fiecarui tinar in acest context
3. formarea viziunii de munca in echipa cu tineri din domenii conexe si nivele de pregatire variate
4. implicarea activa, concreta si creativa in proiecte si programe in care sa aplice si sa-si dezvolte capabilitatile


Programul Olimpicii Petrom Programul Olimpicii Petrom Programul Olimpicii Petrom

| Aria geografica
    nationala

| Rezumat
    In urma cu 20 ani proiectul a debutat din nevoia de a recompensa olimpicii nationali si internationali. Cu timpul am inteles ca principala noastre misiune este de a potenta cat mai mult abilitatile de performanta, a pune pe calea vocationala, cat si strategica olimpicii, a le oferi experiente de viata de zi cu zi si de a crea un network bine structurat.

Pentru activitatile si proiectele desfasurate am primit urmatoarele premii: Proiectul Anului (Cisco Systems, 2004); Premiul pentru activitate internationala (Atlas, 2007); Premiul pentru implicare in comunitate (ARC si Camera de Comert Americana,2012); Loc II pentru Programul Olimpicii Petrom (Romanian CSR Awards, 2013), Premiul ”Se Poate!” (OMV Petrom 2017) si alte 9 nominalizari la premii nationale si internationale.


| Date beneficiari
    persoane intre 7 - 25 ani cu performante nationale si internationale in domenii cognitive, artistice sau sportive (peste 3000)

| Date beneficiari
    copii si tineri interesati de stiinta si tehnologie (peste 6000) profesorii, parintii olimpicilor si alte pers din comunitatilor lor

| Activitati
    PAS 1: o campanie/an de identificare a tinerilor
PAS 2: o premiere/an a tinerilor identificati
PAS 3: un eveniment gratuit de vara/an in care ne cunoastem si stabilim echipe, obiective, proiecte, actiuni concrete in care se vor implica tinerii
PAS 4: lucrul pe proiecte distincte, care consta intr-o serie de intalniri offline si online de grup si individuale, in care muncim concret pe proiectele alese
Exemple de Proiecte concepute si derulate de olimpicii Petrom
1. Academia Cisco Petrom
2. Acadpet
3. Caravana Cunoasterii
4. SummerPRO
Pe langa aceste proiecte mari de min 5 ani fiecare, olimpicii se implica si in restul activitatilor si evenimentelor enumerate in Pasii de mai sus.
Tot ei sunt cei care au demarat si antrenat voluntari in peste 100 de proiecte destinate comunitatilor lor sau altor tineri
PAS 5: evaluari, feedback-uri, strategii de crestere si tabilirea pasilor viitor (personali si pe proiecte)


| Rezultatele proiectului
    20 ani activitate
10 000 beneficiari
3 100 premianti
500 bursieri
160 participanti stagii (CERN, NASA, Silicon Valley, Tokyo, Sydney, Londra)
500 voluntari
peste 100 tineri care invata la Universitati de top mondial (Stanford, Columbia, Harvard, Imperial, Cambridge, Oxford, University of Singapore etc)
peste 300 tineri care lucreaza in piata globala (Google, Facebook, Apple etc)
50 tineri cu initiative anteprenoriale
100 tineri carora le-am trezit gustul pentru stiinta si cercetare
Principalul efect colateral este network-ul international creat si intretinut organic de catre membrii Programului.
In general influenta si schimbarea pe care am adus-o in viata lor a fost de a-i propulsa de la proiecte, ambitii, viziuni mici sau nestructurate la unele ample, sustenabile, aplicabile, care au foat si implementate in vietile lor.


| Bugetul
    6900000

| Parteneri
    OMV Petrom, SNP

| Website proiect
    www.olimpiciipetrom.com





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes