close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Rezidenta BRD Scena9



| Organizator:
    Fundatia9
| Categorie:
    Programe
| Problema de fond
    Conform statisticilor barometrului de consum cultural, doar 1% dintre respondenti manifesta un nivel de implicare culturala foarte ridicat. De multi ani vorbim despre un consum al culturii scazut in randul populatiei Romaniei. in acelasi timp ne confruntam si cu o lipsa acuta de fonduri destinate artelor, mai ales in sectorul independent.
Multi artisti se afla in imposibilitatea de a-si finaliza lucrarile sau de a gasi un spatiu care sa ii gazduiasca sau chiar sa le fie coproducator.
In acest context, ne-am dorit sa venim in ajutorul ambelor categorii de beneficiari si am gandit spatiul expozitional Rezidenta BRD Scena9. Ne-am dorit sa punem la dispozitia publicului un spatiu accesibil, flexibil, cu o paleta larga de evenimente cultural-artistice. In acelasi timp, am vrut sa le oferim artistilor si producatorilor culturali ajutorul de car


| Scopul proiectului
    Scopul Rezidentei este acela de a pune la dispozitia creatorilor tineri un spatiu de desfasurare pentru programele lor artistice si de a le oferi un sprijin logistic si/sau financiar.

In acelasi timp, ne dorim sa oferim publicului iubitor de cultura, dar si celor care nu frecventeaza neaparat acest tip de evenimente, insa ar putea deveni un public fidel, programe si proiecte ce promoveaza arta contemporana sub toate formele ei, incurajeaza dezbaterile si educatia prin arta.


Rezidenta BRD Scena9 Rezidenta BRD Scena9 Rezidenta BRD Scena9

| Aria geografica
    Bucuresti

| Rezumat
    Vedem cultura ca pe unul dintre stalpii care sprijina dezvoltarea societatii. Vrem sa construim o lume in care proiectele culturale inovatoare sunt recunoscute si apreciate si in care tinerii viseaza sa devina liderii culturii de maine. In aceasta viziune, am creat Rezidenta ca un hotspot cultural, un spatiu de exprimare pentru noile generatii de creatori, deschis pentru dialog, inovare si angajament civic. Ne mandrim cu peste 5.000 de vizitatori care ne-au trecut pragul in 2018, printre cele mai importante proiecte ale Rezidentei numarandu-se Intersectiile de miercuri (intalniri saptamanale cu figuri cunoscute ale societatii) sau Care-i faza cu arta contemporana (ateliere educative pentru copii).


| Date beneficiari
    Public interesat de fenomenul cultural - circa 10.000 de vizitatori de la infiintare Artisti gazduiti/sprijiniti de Rezidenta: circa 50

| Date beneficiari
    Comunitati online si comunitatea locala: circa 20.000

| Activitati
    Pasi pentru implementarea programului:
Gasirea unui spatiu adaptat obiectivelor (in cazul de fata, un spatiu cu rezonanta istorica - cladirea Rezidentei a apartinut Regelui Ferndinand);
Crearea unei echipe ce poate asigura consultanta si productie artistica;
Agrearea unei directii clare a evenimentelor produse sau gazduite de Rezidenta;
Call catre artisti pentru un proces constant de selectie a proiectelor.


| Rezultatele proiectului
    Grupul-tinta este pus in legatura cu arta contemporana, cunoaste indeaproape tinerii artisti romani si formeaza o comunitate inchegata, cu deprinderi artistice valoroase.

Artistii au avut si au ocazia de a-si face vocea creatoare auzita. Doar in anul 2018 am organizat 18 proiecte si 70 de evenimente in cadrul Rezidentei.


| Bugetul
    569537,675

| Parteneri
    Fundatia9, BRD Groupe Societe Generale

| Website proiect
    www.rezidenta9.ro





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes