close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Fara caini pe strazi - prin etica si ratiune



| Organizator:
    Alianta pentru Drepturile Omului din Romania
| Categorie:
    Comportament civic si participare publica
| Problema de fond
    Data la care a pornit proiectul a fost concomitenta cu alegerile locale. Am dorit sa initiem o Audiere Publica in contrapartida cu candidatii la primarie care ofereau solutii la aceasta problema colectand like-uri pe Facebook sau identificand promblema fara a gasi solutii. Loiali principiilor democratiei participative pentru care militam am solicitat cetatenilor Ploiestiului, prin mijloace de promovare online si flyere, implicare si identificarea solutiilor pentru rezolvarea problemei cainilor comunitari. Nevoile in acest domeniu sunt permenente, aceasta problema fiind vizibila. Pe de o parte iubitorii de animale solicitau o reglementare la nivel local, pe de alta parte se crease un disconfort pentru restul cetatenilor, care persista si acum. Speram pana la votarea proiectului propus de ADOR.

| Scopul proiectului
    Scopul proiectului a fost si ramane acela de a crea un regulament care sa reglementeze gestionarea cainilor cu si fara stapan din Ploiesti de catre autoritati si cetateni, in timp ce obiectivul este educarea cetatenilor in acest sens, pentru a evita inmultirea haotica a populatiei canine.

Fara caini pe strazi - prin etica si ratiune Fara caini pe strazi - prin etica si ratiune Fara caini pe strazi - prin etica si ratiune

| Aria geografica
    Ploiesti

| Rezumat
    Proiectul a pornit de la necesitatea reglementarii situatiei cainilor cu si fara stapan la nivelul municipiului Ploiesti, pentru a crea un regulament in vederea stoparii cresterii populatiei canine de pe strazi si gestonarii acestui fenomen de catre autoritati. Obiectivul a fost acela de initia, promova si supunerii aprobarii Consiliului Local un proiect de hotarare care, in premiera nationala, sa creeze un cadru eficient pentru rezolvarea acestei situatii in care se ragaseste Ploiestiul, cu circa 5000 de caini pe strazi. ADOR a initiat in aprilie 2012 o Audiere Publica la care au depus, prin mail, depozitii, un numar de 70 de deponenti, in sala prezentandu-se circa 35 pentru sustinerea lor. Comisia de experti din cadrul Audierii Publice a studiat depozitiile si, pe baza lor, un an mai tarziu ADOR a purces la campania de advocacy si lobby "Fara caini pe strazi- prin etica si ratiune". Aceasta campanie a avut ca scop promovarea proiectului de Hotarare spre aprobarea Consiliului Local Ploeisti, avand la baza raportul Comisiei de experti si fiind transpusa procedural in proiect de Hotarare care a fost predat consilierilor locali in cadrul Mesei Rotunde organizate de ADOR la finalul campaniei. Bugetul folosit de ADOR a fost unul limitat pe parcursul acestor campanii, actionandu-se pe voluntariat, iar suma alocata per total a fost de circa 5000 lei.In acest moment, desi a trecut mai mult timp decat ne-am fi dorit, se afla din nou in atentia consilierilor. Speram ca in cel mai scurt timp sa ajunga pe ordinea de zi a Consiliului Local, sa fie aprobat si pus in functiune pentru linisteasi siguranta populatiei Ploiestiului, precum si pentru protectia cainilor comunitari.

| Date beneficiari
    Beneficiarii au fost implicati prin scrierea si depunerea depozitiilor care au stat la baza proiectului de Hotarare mentionat. De asemenea, iubitorii de animale au sprijinit voluntar atat Audierea Publica, cat si Campania de advocacy si lobby "Fara caini pe strazi- prin etica si ratiune".

| Rezultatele proiectului
    Nu putem vorbi despre rezultate in acest moment pentru grupul tinta, pentru ca facem in continuare demersuri ca proiectul de HOtarare sa intre pe ordinea de zi a Consiliului Local Ploiesti. Recent am avut discutie cu cativa consilieri locali si am obtinut promisiunea ca in cel mai scurt timp proiectul va intra pe ordinea de zi. Ulterior, va vom tine la curent, cu rezultatele acestui proiect care este unul pe termen mediu si lung

| Bugetul proiectului (in RON)
    5000

| Parteneri
    Federatia Nationala pentru Protectia Animalelor

| Website-ul proiectului
    www.incomodph.ro





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes