close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Romania Mon Amour



| Organizator:
    Gabriela Pascaru Bici
| Categorie:
    Arta si cultura
| Problema de fond
    Acest proiect a fost initiat datorita dorintei de a promova adevarata identitate culturala a Romaniei in strainatate, in Italia in acest caz si pentru a ajuta romanii din Diaspora pentru asi putea pastra identitatea si valorile romanesti.Aceste nevoi au fost identificate prin research in randul populatiei, a presei si in comunitatea din Insulele Sardiniei.

| Scopul proiectului
    Acest proiect a urmarit promovarea unei cunoasteri corecte a culturii, istoriei si traditiilor romanesti si punerea in legatura a artistilor si oamenilor de cultura romani si sarzi pe de o parte si implicarea in numar mare a tinerilor.

Romania Mon Amour Romania Mon Amour Romania Mon Amour

| Aria geografica
    Insulele Sardiniei, Italia, orasul Olbia

| Rezumat
    Necesitatea unei cunoasteri reciproce corecte, a unei promovari corecte a Romaniei din punct de vedere cultural, istoric si resurse. Necesitatea crearii unei traditii romanesti intr-o insula in care comunitatea romaneasca este cea mai numeroasa si sustinerea identitatii noastre.Scopul este de a crea noi metode de comunicare trasfrontaliera, in vederea promovarii mostenirii culturale comune a celor doua teritorii si integrarea acestora intr-un context european modern.Prin activitatile propuse promovam pe de o parte intalnirile dintre artisti, intelectuali romani si sarzi iar pe de alta parte implicam comunitatea sarda din insula si comunitatea romana rezidenta. Au participat la prima editie Nicolae Cosniceru, expo fotografie, Wagner Arte Frumoase si Povesti, Nicoleta si Laurentiu Pietraru mesteri ceramisti Horezu, Conf.Dr.Universitar Oana Lianu concert nai si prezentare instrumente traditionale romanesti,Pictorita Ana Petrovici-Popescu, Fotografie moderna Sever Popescu, moment Eminescu in lb italiana interpretata de catre scriitoarea Marella Giovannelli.Evenimentul a fost prezent in media cu 36 articole presa scrisa in Italia, USA, Romania, Germania si Spania, 5 reportaje telejurnal prime time si emisiunea Special Sardinia transmisa de 4 ori pe Protv International. S-a obtinut primul pas important catre o perceptie corecta a valorilor romanesti.Anul acesta Romania Mon Amour a devenit itinerant si a doua editie va avea loc in capitala Mediteranei, orasul Cagliari in cursul lunii iunie.

| Date beneficiari
    Beneficiarii au fost incurajati si responsabilizati prin reuniuni, campanie publicitara care a durat cca 4 luni inaintea primei editii, conferinta de presa. A fost deja anuntata a doua editie pentru luna iunie al acestui an.Editia a doua va avea loc in orasul Cagliari, capitala Mediteranei tocmai din dorinta de a promova Romania Mon Amour in orasele cele mai importante.

| Rezultatele proiectului
    Prin prima editie a Romaniei Mon Amour am reusit in primul rand sa atingem curiozitatea celor care nu cunoasteau nimic despre adevarata Romanie. In permanenta primim e-mailuri prin care ni se solicita sa organizam serate de prezentare, filme romanesti si ne sunt solicitate nominative de archeologi, istorici romani. Referitor la comunitatea romaneasca nu numai din Insulele Sardiniei am perceput bucurie, mandrie si solicitarea de a duce Romania Mon Amour atat in restul Italiei ( Veneto si Sicilia) cat si de a duce o editie in Statele Unite. Totodata am observat o schimbare de atitudine in bine al cetatenilor din insula versus comunitatea romaneasca.

| Bugetul proiectului (in RON)
    50400

| Parteneri
    Ambasada Romana din Roma, Primaria orasului Olbia, Double Tree by Hilton Olbia, Olbia Expo, Muzeul Archeologic Olbia, Protv International, Biroul de Promovare Turistica a Romaniei din Roma, Prislact Bacau, Gostolai Oliena, Francesco Secchi Mobili, Il Minuto Notiziario Mediterraneo

| Website-ul proiectului
    http://www.facebook.com/pages/Romania-Mon-Amour/112185765511868?ref=ts





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes