close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Temerarii stiu ca se poate - Poti Si Tu!



| Organizator:
    Asociatia Little People Romania
| Categorie:
    Servicii de asistenta sociala
| Problema de fond
    Asociatia Little People are o experienta vasta in a lucra cu copii si adolescent afectati de cancer, activand in domeniul reabilitarii de peste 15 ani in Romania. Afirmatia cea mai puternica pe care l-am auzit din partea tuturor tinerilor care lupta impotriva cancerului, si care au pus baza acestui proiect, a fost: “Nu ne luati speranta!” Micii pacienti au nevoie de incurajare, sprijin moral si o atitudine pozitiva nu doar din partea prietenilor, familiei si al apropiatilor, ci si din partea intregii comunitati. In prezent in Romania, cancerul la copil este privit ca o condamnare la moarte, o boala incurabila. Astfel am initiat acest proiect, care sa abordeze cancerul la copil dintr-o alta perspectiva, una pozitiva, sa schimbe atitudinea si mentalitatea publicului general si care sa indemne tinerii sa lupte in continuare

| Scopul proiectului
    Scopul principal al proiectului a fost raspandirea mesajului pozitiv al Temerarilor, cel al supravietuirii, imputernicind tinerii supravietuitori de cancer sa sprijine actualii pacienti, bazandu-se pe propria lor experienta. Printre obiective putem aminti atingerea publicului general, informarea lor despre cancerul la copil si invitarea lor sa se alature acestei campanii, prin purtarea bratarilor galbene in semn de solidaritate. Totodata, prin campanie am urmarit crearea unui fond printr-o metoda inovatoare, prin care putem sprijini tineri care lupta impotriva cancerului la nivel national.

Temerarii stiu ca se poate - Poti Si Tu! Temerarii stiu ca se poate - Poti Si Tu! Temerarii stiu ca se poate - Poti Si Tu!

| Aria geografica
    Cluj-Napoca, Bucuresti, Timisoara, Iasi

| Rezumat
    Scopul acestui proiect a fost raspandirea mesajului pozitiv, al supravietuirii, promovat de Clubul Temerarii, comunitatea nationala a adolescentilor supravietuitori de cancer, in randul publicului general, a promova solidaritatea si sprijinul fata de cei care se lupta impotriva bolii in prezent. Acest proiect este primul proiect de acest gen care le da o voce tinerilor supravietuitori de cancer, ii imputerniceste sa ia decizii in sprijinirea altor tineri afectati de cancer la nivel national, fiind o initiativa unica in Europa de Est si Centrala. Simbolul proiectului sunt bratarile galbene cu inscriptia “Temerarii stiu ca se poate – Poti Si Tu!”, care sunt purtate in prezent de peste 25 000 de membrii ai comunitatii. Pe parcursul proiectului, am organizat campanii publice in cele patru orase in care Little People activeaza: Cluj-Napoca, Bucuresti, Timisoara si Iasi, implicand personalul medical al sectiilor de oncopediatrie, reprezentanti ai Primariilor si Consiliilor locale, tineri supravietuitori de cancer si voluntari. Cu ocazia Adunarii Generale din cadrul Taberei de Vara Temerarii, tinerii au decis ca 30% din fondurile stranse sa sprijine crearea primei camere de joaca si terapie din cadrul Spitalului Sfanta Maria din Iasi, care trateaza copii din 8 judete ale regiunii Moldova, 30% sa fie oferiti medicilor oncologi pentru medicamente greu de obtinut, 30% sa fie reinvestiti in campanie, iar 10% sa fie folositi pentru intalniri si evenimente ale Clubului Temerarii.

| Date beneficiari
    Beneficiarii directi ai acestui proiect sunt, in primul rand, cei peste 200 de tineri supravietuitori de cancer cat si sute de actuali pacienti implicati in acest proiect. O alta categorie de beneficiari directi este cel al publicului general, care a fost informat despre campanie, prin emisiuni difuzate la televizor si radio, pliante, afise, etc. 25000 din membrii publicului s-au alaturat campaniei, cumparand si purtand bratara. Beneficiarii indirecti ai acestui proiect sunt copiii si adolescentii internati pe sectia Spitalului “Sfanta Maria” din Iasi, care se bucura de camera de joaca si terapie creata cu sprijinul fondului “Poti Si Tu!”. Totodata, de acest proiect au beneficiat si copiii si tinerii care au avut acces la medicamentele care au fost cumparate din cei 30% ai fondului “Poti Si Tu!” oferit medicilor oncologi.

| Rezultatele proiectului
    Proiectul s-a bucurat de un succes extraordinar, avand rezultate importante si un impact pozitiv asupra beneficiarilor. Unul dintre rezultatele cele mai importante ale proiectului este camera de joaca si terapie creata cu ajutorul fondului “Poti Si Tu!”, de care beneficiaza sute de copii internati pe sectia de oncopediatrie a Spitalului “Sfanta Maria” din Iasi, in fiecare zi. Acesta este rezultatul a implicarii a peste 25000 de membrii ai comunitatii, care au contribuit la fondul “Poti Si Tu!” prin achizitionarea si purtarea bratarilor galbene. Totodata, proiectul a castigat recunoastere la nivel national si international: premiul PR Awards Romania pentru implicare extraordinara in comunitate, un premiu din partea Lordului Primar al Orasului Londra, prima etapa a proiectului a primit locul II in cadrul Galei Societatii Civile din anul 2010. Numeroase celebritati s-au alaturat miscarii, exprimand solidaritatea lor fata de tinerii care lupta impotriva cancerului. Datorita acestui proiect, Temerarii a castigat prestigiu international, fiind recunoscut ca fiind cel mai activ grup de pacienti la nivel European, de catre organizatia ECPC (European Cancer Patient Coalition – Coalitia Europeana a Pacientilor cu Cancer), participand de asemenea la o dezbatere sustinuta de Comisia de Sanatate a Parlamentului Romaniei.

| Bugetul proiectului (in RON)
    1600

| Parteneri
    Primaria Municipiului Timisoara si Consiliul Local, Primaria si Consiliul Judetean din Iasi, Spitalul de Pediatrie 2 Cluj-Napoca, Insitututl Oncologic

| Website-ul proiectului
    www.potisitu.ro





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes