close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



FESTIVALUL COPIILOR



| Organizator:
    Fundatia Mereu Aproape
| Categorie:
    Originalitate
| Problema de fond
    Cu ocazia zilei de 1 iunie, Ziua Internaţională a Copiilor, am invitat toţi copiii din Bucureşti la cel mai mare eveniment dedicat lor: Festivalul Copiilor.
Pentru ca jocul le este indispensabil copiilor ne-am gandit sa le dam sansa de a se bucura de o serie de manifestari in aer liber.
Manifestarea le-a oferit copiilor cea mai largă gamă de divertisment: concursuri sportive, concursuri artistice, concursuri gastro, ateliere de creaţie, ceremonii de premiere, serbări şi petreceri.
1 si 5 iunie a fost saptamana copiilor, a copiilor nostri si a copiilor din noi!
Beneficiarii tuturor activitatilor au fost copiii din Bucuresti, dar si parintii lor. Acestia s-au distrat impreuna in Parcul Tineretului timp de o saptamana.



| Scopul proiectului
    Proiectul a urmarit ca Ziua Internationala a Copilului sa fie o adevarata sarbatoare pentru copiii din Bucuresti.
Asa ca pe 1 iunie 2011 copiii nu au avut doar o zi a lor ci aproape o intreaga saptamana.
1 – 5 iunie a fost declarata de Fundatia Mereu Aproape saptamana copiilor.
Asadar, fiecare parinte a fost invitat impreuna cu piticotul lui sa ia parte la cel mai mare si mai tare eveniment organizat special pentru ei: Festivalul Copiilor din Parcul Tineretului.
Fundatia MEREU APROAPE a ales sa se implice in acest proiect de suflet care si-a propus sa aduca fericire cat mai multor copii.


FESTIVALUL COPIILOR FESTIVALUL COPIILOR FESTIVALUL COPIILOR

| Aria geografica
    Bucuresti

| Rezumat
    Constienta fiind de rolul esential al familiei in societate si de importanta acordarii atentiei cuvenite celor mai importante fiinte din viata fiecaruia- copiii, Fundatia MEREU APROAPE a ales sa se implice in acest proiect de suflet care isi propune sa aduca fericire cat mai multor copii. Activitatile ce vor avea loc in cadrul Festivalului au menirea de a implica toti piticii participanti in negocieri si interrelationari, in arta gatitului, in magia zborului cu balonul sau in cea a povestilor frumoase.
Cu ocazia zilei de 1 iunie, Ziua Internationala a Copilului am invitat toţi copiii din Bucureşti la FESTIVALUL COPIILOR. Manifestarea s-a desfasurat in Parcul Tineretului si le-a oferit cea mai largă gamă de divertisment: concursuri sportive, concursuri artistice, concursuri gastro, ateliere de creaţie, ceremonii de premiere, serbări şi petreceri.
Stim ca cel mai placut mod de a petrece o zi speciala este impreuna cu cat mai multi prieteni, facand ceva ce ne place. De aceea, pe parcursul unei saptamani intregi Fundatia MEREU APROAPE a avut alaturi foarte multi prieteni si se au jucat cu ei cele mai frumoase si interactive jocuri.
Obiectivul a fost acela de a celebra intr-un mod unic si cat mai placut Ziua Internationala a copiilor.
Manifestarea s-a desfasurat in Parcul Tineretului si le-a oferit cea mai largă gamă de divertisment: calatoria cu balonul deasupra evenimentului, ateliere pentru creatie, discoteca copiilor, competitia de desene pe asfalt, bucataria copiilor, garderoba si studio foto, face painting, spectacole de dans, spectacole cu cantece dar si sportive.


| Date beneficiari
    Beneficiarii directi au fost toti copiii care au venit in perioada 1-5 iunie 2011 in Parcul Tineretului din Bucuresti. Beneficiarii indirecti au fost familiile prichindeilor.
Prin toate activitatile desfasurate in saptamana copiilor, micutii au fost stimulate sa se joace, sa de distreze si sa ia parte la concerte, spectacole de teatru. Au invatat sa gateasca, sa
Copiii au avut ocazia să-şi exprime prin culori bucuria întâlnirii cu unul dintre personajele preferate din desenele animate. Toate lucrările au fost premiate de Garfield.
Toate activitatile pe care le-am organizat pentru copii s-au bucurat de un real succes. Au cantat, au dansat, au pictat, au fost pictati pe fata, s-au plimbat cu balonul, au invatat sa gateasca.




| Rezultatele proiectului
    Timp de cinci zile, intre 1 si 5 iunie, Parcul Tineretului (intrarea din fata Liceului Gheorghe Sincai), din Capitala, a fost gazda Festivalului Copiilor, eveniment organizat de Asociatia Culturala Euro Est Alternativ (ACEEA), in parteneriat cu Fundatia Mereu Aproape. Manifestarea, organizata cu ocazia Zilei Internationale a Copilului, a ajuns deja la cea de-a doua editie.
Copiii au avut ocazia sa se intalneasca cu simpaticul motan Garfield, care le-a calauzit pasii prin atelierele deschise, numai pentru ei, pe toata durata festivalului.
Cei mici au gasit aici numeroase surprize precum concursuri artistice si gastronomice, numeroase ateliere de creatie, in care prichindeii au invatat, sub directa indrumare a unor specialisti, de exemplu, cum sa picteze pe oua, pe carton sau pe placi de lemn, cum sa sculpteze in fructe cu diferite unelte, ateliere de cultura si educatie civica etc.
Copii, parinti si bunici, cu totii au avut cinci zile de distractie maxima cu muzica, dansuri, jocuri, premii precum si o calatorie cu balonul, in zilele de 5 si 6 iunie, pe deasupra parcului, la care s-au inscris toti prichindeii care au participat la activitatile din timpul saptamanii.
Scopul a fost acela de a ii sarbatorii pe copii intr-un mod unic si deosebit si de a le oferi posibilitatea de a face lucruri pe care poate unii parinti nu si le permit sau care se organizeaza mai rar in oras.
Fundatia MEREU APROAPE a ales sa se implice in acest proiect de suflet care isi propune sa aduca fericire cat mai multor copii de ziua lor.


| Argument
    Desi a fost un proiect desfasurat pe durata unei saptamani. Un proiect in care s-au desfasurat in fiecare zi zeci de manifestari si evenimente pentru copii. Si totul intr-un spatiu mare cum a fost Parcul Tineretului din Bucuresti.
Cu toate acestea am reusit cu ajutorul partenerilor sa facem ca totul sa iasa asa cum ne-am dorit, dar fara a cheltui sume impresionante de bani.


| Bugetul proiectului (in RON)
    220000

| Parteneri
    Fundatia Mereu Aproape impreuna cu Asociatia Culturala Euro Est Alternativ

| Website-ul proiectului
    www.festivalulcopiilor.ro





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes