close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



SAINT GEORGE CITY OF DEBATE & DEBATE CORNER



| Organizator:
    Debate Club Sfantu Gheorghe
| Categorie:
    Proiecte pentru tineret
| Problema de fond
    Lipsa unui concurs mare la nivel de liceeni si promovarea slaba a unui domeniu al educatiei nonformale extrem de important si generator de mari valori in randul tinerilor, beneficiarii principali ai proiectului, dar si impactul benefic pe care-l poate avea un asemenea proiect in randul profesorilor, dar si al comunitatii locale, care poate fi promovata cu toate aspectele ei pozitive, mai ales intr-o zona dellicata, asa cum este Sfantu Gheorghe, un oras cu majoritate maghiara.

| Scopul proiectului
    Promovarea masiva a dezbaterilor academice in randul tinerilor, dar si al orasului Sfantu Gheorghe si al miscarii puternice de voluntari de aici.

SAINT GEORGE CITY OF DEBATE & DEBATE CORNER SAINT GEORGE CITY OF DEBATE & DEBATE CORNER SAINT GEORGE CITY OF DEBATE & DEBATE CORNER

| Aria geografica
    Sfantu Gheorghe / Covasna

| Rezumat
    Pornind de la o necesara promovare a dezbaterilor cu sens in societate, mai ales in randul tinerilor, programul si-a propus sa pastreze titlul de cel mai mare open national de dezbateri academice pentru liceeni. Aprope 100 d eechipe participante, sute de tineri din toata tara s-au pregatit timp de doua luni si au dezbatut doua zile, la Sfantu Gheorghe, pe motiunea extrem d einteresanta a scaderii varstei de vot la 16 ani, dar si pe cea a permiterii candidaturii incepand cu 18 ani. Pe langa obiectviul principal de a promova dezbatertile academcie in randul elevilor din intreaga tara, obiectivul secundar, atins si acesta, a fost initierea unei competitii paralele in limba maghiara, 4 echipe participand la aceasta noua directie care speram sa se dezvolte din ce in ce mai mult. In plus, am initiat proiectul paralel, de promovare a discursurilor in spatiul public, astfel incat incepand din vara lui 2012, la Sfantu Gheorghe, in Pavilionul din Parcul Central, organizam dezbateri publice sub titulatura Saint George Debate Corner, un program inovator, desfasurat in romana, maghiara si engleza, in functie de participantii prezenti.

| Date beneficiari
    

| Rezultatele proiectului
    Sute de tineri continua sa se ocupe de dezbateri academice, majoritatea dintre acestia fiind impulsionati de acest gen de activitati, dar si alti organizatori au inceput sa dezvolte concepte similare in orasele lor: Ploiesti, Bucuresti, Cluj, Timisoara etc.
Debate-ul a devenit o materie care poate fi aleasa optional in cadrul programei scolare din Roamania.
Miscarea de voluntariat a devenit o miscare extrem d eimportanata pentru tinerii liceeni din comunitatea noastra, dar nu numai.


| Bugetul proiectului (in RON)
    30000

| Parteneri
    ARDOR, ARDOR TRANSILVANIA, CONSILIUL LOCAL SFANTU GHEORGHE, CONSILIUL JUDETEAN COVASNA, CENTRUL DE CULTURA ARCUS

| Website-ul proiectului
    www.saintgeorgedebate.blogspot.com





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes