close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



O sansa pentru fiecare



| Organizator:
    Asociatia ,, Centrul de pregatire pentru o viata independenta in limbaj mimico-gestual
| Categorie:
    Proiecte pentru tineret
| Problema de fond
    Asociatia are ca beneficiari directi ce participa saptamanal la programul de socializare si tineri deficienti de auz si vorbire, absolventi ai invatamantului special ce au ca pasiune comuna fotbalul.Pana la data desfasurarii proiectului pentru a juca fotbal participau la diferite competitii sportive din alte judete,fapt destul de dificil din punct de vedere financiar.Cheltuiau destul de mult pentru transport,hrana si odata cu implementarea proiectului s-a creat premisa realizarii antrenamentelor si activitatilor sportive la Buzau.

| Scopul proiectului
    Scop:realizarea unor activitati sportive/educative care sa raspunda nevolilor de incluziune ale beneficiarilor
Obiective:
Crearea premisei realizarii permanent a unei activitati sportive la Buzau
Responsabilizarea tinerilor prin implicarea in activitatile de organizare a campionatului national de sport
Realizarea/difuzarea unui spot publicitar
Realizarea unui concurs de pictura religioasă şi obiecte manuale specifice sărbătorilor de iarnă
Editarea revistei,,Glasulul semnelor”, revista Asociatiei ,,1 Iunie 2001,unde sunt descrise activitatile si proiectele in care sunt implicati beneficiarii.


O sansa pentru fiecare O sansa pentru fiecare O sansa pentru fiecare

| Aria geografica
    municipiul Bucuresti si judetele Suceava,Bacau,Botosani,Craiova, Constanta, Vrancea,Galati,Buzau

| Rezumat
    Proiectul ,,O sansa pentru fiecare” a fost realizat ca un raspuns la nevoile de incluziune si socializare a tinerilor cu dizabilitaţi.Proiectul a insumat o serie de activităţi:sportive, culturale, de educaţie religioasă si comunicare.
1 nov :A fost infiintat Clubul de miscare si sanatate pentru persoanele cu handicap din cadrul Asociatiei.
20 nov–3 dec:A fost realizat şi difuzat pe 2 posturi tv locale spotul publicitar pe tema egalităţii de şanse.Spotul a fost regizat de un tanar surdo-mut ce are bune abilităţi de lucru cu calculatorul şi camera de filmat, fiind ajutat de 2 persoane care lucrază în media locală.
24,25 nov - S-a desfăşurat campionatul de fotbal intre echipele formate din tineri surzi, absolvenţi ai unei şcoli speciale din ţară. Au participat 10 echipe (din municipiul Bucuresti si judetele Suceava,Bacau,Botosani,Craiova Constanta, Vrancea,Galati,Buzau).Meciurile s-au jucat pe parcursul a 2 zile pe un teren de fotbal sintetic din Buzau Sportivii au beneficiat de cazare, masă, diplome,teren,mingi şi 2 echipamente sportive.
3–6 dec:A fost organizata o expozitie de pictura religioasa si obiecte specifice sarbatorilor de iarna, realizate manual de persoanele cu deficienţe de auz şi vorbire implicate in proiect.
Desi s-a aflat la prima ediţie,Campionatul National de Fotbal pentru Persoane cu Deficiente de Auz poate fi catalogat drept o activitate de succes dacă avem in vedere numărul mare de susţinători, atat din partea acestei categorii defavorizate cat şi din partea instituţiilor sociale sau educaţionale.


| Date beneficiari
    Dupa cum am mai mentionat unul din beneficiari a contribuit la realizarea spotului publicitar. Ceilalti din echipa asociatiei, au avut de asemenea difeite sarcini:imprimarea tricourilor pentru echipamentul sportiv, alegerea cupelor si medaliilor precum si alte activitati organizatorice.

| Rezultatele proiectului
    Implicarea în activităţile de socializare destinate persoanelor cu deficienţe de comunicare verbală un număr de 100 de şi tineri surdo-muţi, din 9 judete si muncipiul Bucuresti. Fiecare dintre ei au arătat că sunt capabili să-şi demonstreze, prin sport, artă şi cultură, nevoia şi posibilităţile de comunicare cu semenii lor fără dizabilităţi. Pe lângă tinerii care s-au implicat direct în proiect prin participarea la competiţiile sportive, la expozitia organizata, au participat cu materiale confectionate elevi din doua unitati educative speciale: C.S.E.I. ,, Elena Doamna “ Focsani si Liceul pentru Deficienti de Vedere Buzau

Consideram ca scopul proiectului - acela de a-i scoate din umbr pe tinerii surdo-muţi si a-i implica in activitatile desfasurate, de a le pune în valoare talentul, de a-i promova aşa cum se cuvine şi de a le arătat tuturor că persoanele deficiente de auz sunt eficiente dacă li se oferă încredere şi încurajare – a fost atins


| Bugetul proiectului (in RON)
    7800

| Parteneri
    Asociatia ,, 1 Iunie 2001,Primaria Municipiului Buzau,Inspectoratul Scolar Judetean Buzau,Agentia Judeteana de Fotbal si Directia Judeteana de Tineret si Sport,Fotbal Club ,,Galactic” şi Club ,,Calcetto”

| Website-ul proiectului
    nu exista





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes