close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



YOUTH ON THE MOVE 2017



| Organizator:
    Colegiul Tehnic TOMA N.SOCOLESCU PLOIEȘTI
| Categorie:
    Proiecte pentru tineret
| Problema de fond
    Trebuie spus ,înainte de toate ,că ,în calitate de fost emigrant implicat în proiectul educaţional de predare a limbii române, minorității românești în Spania ( proiect organizat de Ministerul Educatiei,programul LCCR) ,actualmente implicată activ în lucrul cu tinerii ex-emigranţi întorși recent din țările adoptive( 3 dintr-un colectiv de 30elevi) ,din Belgia, Austria, Spania sau Italia,coordonatorul proiectului a simtit o foarte puternică motivație de a se implica personal în PROIECTUL YOUTH ON THE MOVE 2017.
Situaţia migranţilor (emigranți și imigranți români,sirieni deopotrivă) este foarte bine cunoscută acum,în momente de confruntare cu o criză europeană reală. Cei mai mulți dintre ei se confruntă cu o nouă călătorie existențială labirintică și periculoasă, într-o lume nefamiliară, în care nu cunosc nimic despre țara-gazdă


| Scopul proiectului
    Scopul: Dezvoltarea conștiinței interculturale și a abilităților de comunicare în scopul promovării diversității și a multiculturalismului,din perspectiva Migrației și a situației e ( i) migranților.
Obiective specifice:

1. stimularea înțelegerii la elevi a conceptelor de „ liberă circulație”, „diversitate”, „incluziune socială ”, „migrație ”
2. investigarea/ documentarea pe teme de probleme culturale europene comune şi valori europene consacrate de Tratatele Europene/ textele legislative în vigoare
3. organizarea de sesiuni / ateliere de lucru specifice , utilizând metode moderne


YOUTH ON THE MOVE 2017 YOUTH ON THE MOVE 2017 YOUTH ON THE MOVE 2017

| Aria geografica
    PRAHOVA

| Rezumat
    Proiectul ne-a oferit elevilor o abordare globală pentru înţelegerea culturii , pentru dezvoltarea competenței interculturale,prin implicarea în activități de tip atelier, în care am vizionat documentare pe tema migrației din Siria la Cabinetul de Documentare și Informare,am realizat colaje, desene conținând mesaje pacifiste,am fost stimulați să rezolvăm exercitii pentru toate tipurile de inteligenţe, ceea ce ne-a făcut să înţelegem că suntem fiinţe întregi demne, cu drepturi asigurate de TRATATELE INTERNATIONALE ,nu „BUCĂŢELE" ,că nu se putem trăi o viață cu adevărat demnă decât într-un mediu incluziv ,că discriminarea și excluziunea socială , că indiferența ne limitează întregul nostru potenţial, „îngropați” zilnic în jocurile video,calculatoare sau alte dispozitive electronice, că "TEHNOFILIA" ne ucide " OMENIA”( "MEGATRENDS", John Naisbitt, 1982).

| Date beneficiari
    Grup ţintă: Direct: : 300 de elevi( 20 elevi cu CES-activități specifice), 50 cadre didactice

| Date beneficiari
    Indirect : părinţii copiilor implicaţi în proiect, partenerii implicaţi (Poliția Prahova,DJASPC Prahova,,Casa de Cultură „I.L.Caragiale”Ploiești ,Biblioteca Județeană „N.Iorga”Ploiești, comunitatea locală, şcoli în care s-a diseminat proiectul, mass-media

| Activitati
    Implicându-ne în proiectul YOUTH ON THE MOVE 2017,ne-am simțit mai motivați să învățăm zilnic, transformând școala într-un mediu plăcut și securizant,prin implicarea în jocuri nonformale( precum Teatru-forum) şi prin activități tematice interesante,prin dezbateri periodice .
Am înțeles ,astfel, conceptul de „învăţare continuă prin a face ”/LEARNING BY DOING, am transpus în practică impulsul dezvoltării unor noi experienţe de învățare : „ învăţarea este procesul prin care cunoaşterea este creată prin transformarea acesteia în experienţă" (Kolb, 1984, p. 38) , petrecându-se întotdeauna în urma evaluării nevoilor elevilor.
Astfel, PROIECTUL a îmbunătăţit calitatea muncii noastre de elevi, întrucât activitățile educaționale aferente proiectului au fost integrate în activitățile de la oră, rezultatele noastre academice înregistrând un progres continuu,în contextul dezvoltării integrale/ holistice a personalității noastre ,ce se raportează la om ,ca la un întreg.
Astfel, am fost implicați în lecţii cu caracter TRANSCURRICULAR( unde am realizat conexiuni noi interesante,utlizând cunoștințele din manualul/ caietul de GEOGRAFIE, LIMBĂ ŞI COMUNICARE în crearea scenariului) menite să stimuleze COMUNICAREA REALĂ: am înțeles că trebuie, mai întâi, să fim capabili să comunicăm cu noi înșine, apoi cu ai noștri colegi ,dobândind tehnici de comunicare asertivă.
RevistaPROIECTULUI
http://www.calameo.com/read/005231784cd1c905b070a
Websites : http://youthonthemove2017.w


| Rezultatele proiectului
    Rezultate aşteptate:
-atragerea copiilor în activităţi cu caracter cultural- artistic;
-creşterea prestigiului unităţii;
-materiale informative despre activităţile desfăşurate;
-campanie locală ”Youth on the Move 2017”;
-revista online issuu /Calameo http://www.calameo.com/read/005231784cd1c905b070a
-realizarea unor afişe, pliante, chestionare, CD cu imagini din timpul expoziţiei , panouri
-realizare de website-uri : http://youthonthemove2017.weebly.com/
https://spark.adobe.com/sp/design/page/edfbb2c0-f7df-4c83-8d92-5e5f4c452acf#
-Plaforma Twinspace :https://twinspace.etwinning.net/24537/home


| Bugetul
    1000

| Parteneri
    COLEGIUL TEHNIC „TOMA N.SOOCOLESCU” PLOIEȘTI,TEACHER ALINA BĂLAN IES „VELA ZANETTI”,SPAIN,TEACHER MARIA ELENA VIDAL SEVILLANO CEIP „ENCARNACION RUIZ PORRAS”,TEACHER SALVADOR PAEZ RODRIGUEZ COLEGIO „MARISTA CHAMPAGNAT” ,SPAIN, TEACHER PATRICIA COSTELA IISS „MEDI” ,ITALY, TEACHER MARIA ANVERSA GRASSO TAIROV SECONDARY SCHOOL,TEACHER ARMINE SAFARYAN

| Website proiect
    http://youthonthemove2017.weebly.com/





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes