close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Programul de Internshipuri Globale



| Organizator:
    AIESEC Romania
| Categorie:
    Dezvoltare economica si sociala
| Problema de fond
    Conform unui studiu realizat in randul marilor companii din Romania (peste150), de catre Catalyst Solutions, 50% dintre ele considera ca implicarea in activitatea unui ONG este un criteriu foarte important in selectia studentilor si absolventilor. Tot 50% considera expunerea internationala (academica sau prin stagii de practica) ca fiind pe lista criteriilor importante si foarte importante. Avand ca membri 1000 de tineri, reprezentand de asemenea si targetul nostru, am decis sa analizam nevoile lor, astfel incat, dezvoltarea acestui produs s-a realizat cu intreaga organizatie utilizand o metoda de market research calitativa prin implementarea focus grupurilor. Informatiile reiesite din aceste focus grupuri ne-au ajutat sa stabilim profilul participantilor, mesajul, canalele si tipul de proiect pe care il vom desfasura.

| Scopul proiectului
    Scopul proiectului este de a dezvolta potentialul de leadership al tinerilor romani prin oportunitatea de a lucra intr-un mediu multicultural, in una din cele 124 tari in care AIESEC este prezent. Astfel AIESEC ofera viitoarei generatii, de angajatori si angajati, perspective globale, spirit antreprenorial, experienta internationala in domeniul lor de activitate si in principal, constientizarea valorilor personale, ce duc la formarea tanarului ca individ in societatea romaneasca. Ca si obiectiv am avut oferirea de 500 de internshipuri internationale studentilor din cele 14 orase din Romania.

Programul de Internshipuri Globale Programul de Internshipuri Globale Programul de Internshipuri Globale

| Aria geografica
    Proiectul se desfasoara in 14 orase din Romania: Arad, Brasov, Bucuresti, Cluj-Napoca, Constanta, Craiova, Galati, Iasi, Oradea, Pitesti, Sibiu, Suceava, Targu-Mures, Timisoara.

| Rezumat
    Programul de Internshipuri Globale este un proiect care s-a desfasurat in anul 2013 in 14 orase din Romania avand ca scop dezvoltarea potentialului de leadership al tinerilor romani prin oportunitatea de a lucra intr-un mediu multicultural, in una din cele 124 tari in care AIESEC este prezent. Astfel AIESEC ofera viitoarei generatii, de angajatori si angajati, perspective globale, spirit antreprenorial, experienta internationala in domeniul lor de activitate si in principal, constientizarea valorilor personale, ce duc la formarea tanarului ca individ in societatea romaneasca. Scopul final al proiectului este ca dupa ce tinerii au avut parte de experienta internationala, sa se intoarca in Romania si sa contribuie la dezvoltarea ei. Conform unui studiu realizat in randul marilor companii din Romania (peste150), de catre Catalyst Solutions, 50% dintre ele considera ca implicarea in activitatea unui ONG este un criteriu foarte important in selectia studentilor si absolventilor. Tot 50% considera expunerea internationala (academica sau prin stagii de practica) ca fiind pe lista criteriilor importante si foarte importante. Obiectivele vizate de acest proiect au fost ca 500 de tineri romani sa beneficieze de un stagiu de practica international in anul 2013. Activitatile implementate in proiect au fost urmatoarele: planificarea proiectului, stabilirea obiectivelor, crearea profilului studentului, stabilirea metodelor de promovare si selectie a aplicantilor, promovarea internshipurilor, selectia candidatilor, pregatirea lor pentru internshipuri, alegerea internshipului potrivit fiecarui candidat, desfasurarea internshipului si reintegrarea tanarului in mediul social local. Rezultate: 341 studenti romani au beneficiat de internshipuri in strainatate.

| Date beneficiari
    Beneficiarii au fost implicati in proiect in mod direct prin punerea la dispozitie a platformei noastre interne de internshipuri globale la care ei au avut acces si au fost incurajati sa isi caute un internship care sa li se potriveasca.

| Rezultatele proiectului
    Rezultate: 178 de internshipuri glbale sociale oferite studentilor romani in 45 de tari, 155 de internshipuri globale profesionale oferite studentilor romani in 25 de tari. Beneficiile studentilor: perspective globale, retea de contacte internationale, dezvoltarea inteligentei emotionale si a spiritului antreprenorial, dezvoltarea abilitatilor de lucru in echipa, dezvoltarea simtului de responsabilitate sociala, dezvoltarea abilitatilor de leadersip, simt puternic de contributie si impact asupra unei societati.

| Bugetul proiectului (in RON)
    225000

| Parteneri
    Universitatea Aurel Vlaicu, Universitatea Vasile Goldis Arad, Universitatea Transilvania Brasov, Academia de Studii Economice Bucuresti, Universitatea Bucuresti, Universitatea Politehnica Bucuresti, Universitatea Babes-Bolyai Cluj-Napoca, Universitatea din Craiova, Universitatea Ovidius Constanta, Universitatea Alexandru Ioan Cuza Iasi, Universitatea din Oradea, Universitatea Dunarea de Jos Galati, Universitatea din Pitesti, Universitatea Lucian Blaga Sibiu, Universitatea Stefan cel Mare Suceava, Universitatea de Vest Timisoara, Universitatea Politehinca Timisoara, Universitatea Petru Maior Targu-Mures.

| Website-ul proiectului
    www.aiesec.ro





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes