close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Play and Discover



| Organizator:
    Fundatia CHANCE FOR LIFE
| Categorie:
    Proiecte pentru tineret
| Problema de fond
    Prin intermediul bazei de date europeene, Chance for ife a avut posibilitatea sa prezinte oportunitatile de voluntariat in Romania in cadrul organizatiei noastre. Pe baza acestora, mai multi tineri ne-au contactat cu scopul de a se implica in proiectul nostru. Comunicarea cu acestia a continuat in scopul cunoasterii cat mai bune a organizatiilor partenere cat si a implicatiilor parteneriatului in cadrul acestui proiect.
Astfel, in urma scrisorii de motivatie si a cv-urilor, mail-urilor si intalnirilor pe skype, am aflat despre abilitatile celor doi tineri si despre ce ar fi vrut ei sa-si dezvolte.


| Scopul proiectului
    Proiectul Play and Discover a urmarit dezvoltarea competentelor si abilitatilor celor doi voluntari in ceea ce priveste lucrul cu copiii, dezvoltandu-si spiritul de solidaritate, deschidere, toleranta si apreciere fata de diversitatea culturala.

Play and Discover Play and Discover Play and Discover

| Aria geografica
    Bucuresti

| Rezumat
    Play and Discover si-a propus implicarea activa si participarea directa si responsabila a doi tineri din Franta ca voluntari intr-o activitate care a avut ca scop dezvoltarea abilitatilor si competentelor prin lucrul direct cu copii si cu tineri in risc de excluziune sociala, prin utilizarea metodelor non-formale de educatie.
Prin activitatile directe de voluntariat intreprinse, tinerii au reusit sa colaboreze ca cetateni europeni, sa-si dezvolte spiritul de solidaritate, deschidere, toleranta si apreciere fata de diversitatea culturala.
Lucrand direct cu copiii si tinerii din familii victime ale saraciei, voluntarii au inteles riscurile la care acestia sunt expusi si consecintele limitelor economice pe care le suporta. Totodata au inteles ca prin activitatile desfasurate de ei se poate produce o diferenta in viata copiilor, acestia avand sansa sa depaseasca conditia familiei de provenienta.
Proiectul Play and Discover a fost scris ca raspuns la nevoile celor doi voluntari francezi care ne-au contactat dorind sa-si desfasoare stagiul european de voluntariat in cadrul fundatiei noastre.
Ei au lucrat pe parcursul unui an de zile, zi de zi, cu 18 copii din familii sarace invatand si dezvoltand metode de educatie non-formale, experimentand cultura romaneasca, dezvoltandu-si abilitati si competente, formandu-si o trupa rock si invatand mai multe despre rabdare, toleranta si comunicare.


| Date beneficiari
    Cei doi voluntari au avut inca de la inceput un grad ridicat de responsabilitate care a ajutat la buna desfasurare a stagiului. Motivatia lor s-a materializat prin semnarea unui parteneriat cu o scoala de muzica si prin trimiterea unor instrumente in Romania dupa incheierea stagiului.Prin comunicarea permanenta din etapa de pregatire ei au primit informatii specifice cu privire la activitatile pe care urmau sa le desfasoare.
Apoi in etapa de implementare voluntarii au beneficiat in permanenta de suportul unui mentor care i-a ghidat in intocmirea si ducerea la indeplinire a planului de dezvoltare personala. In plus, ei au beneficiat de cursuri de limba romana care i-au ajutat sa comunice mai eficient si de sustinerea intregii echipe de proiect,voluntarii descoperind cultura si bucataria romaneasca.


| Rezultatele proiectului
    Cei doi voluntari au trait o experienta de invatare si de dezvoltare personala in cadrul proiectului Play and Discover. La finalul proiectului, dincolo de mandria realizarii unor lucruri minunate cu copiii si dincolo de respentul pe care si l-au castigat in mijlocul lor, voluntarii si-au atins in procesul lor de invatare, urmatoarele obiective: dezvoltarea de a deveni cetateni activi, implicati in probleme sociale intalnite in comunitatea in care au lucrat. Intalnind si lucrand cu diverse categorii sociale si-au dezvoltat toleranta, intelegerea si acceptarea, capacitatea de depasire a barierelor impuse de diferite situatii ale tinerilor in risc de excluziune sociala. Voluntarii si-au imbunatatit abilitatile de comunicare interculturala, nivelul de limba engleza, si-au dezvoltat abilitatile sociale, au invatat sa planifice sa organizeze si sa evalueze activitati, si-au clarificat planurile de viitor, au constientizat importanta muncii de voluntariat, au devenit mai informati si mai implicati fata de Uniunea Europeana.
Activitatea voluntarilor a adus un plus de valoare organizatiei noastre prin: rezultatele obtinute cu copiii, organizarea unui concert rock, perfectionarea stilului de inot, impactul in echipa de proiect - depasirea barierelor de comunicare, noi parteneriate, motivarea copiilor de a vorbi limba franceza, metode noi de lucru cu copiii concretizate intr-o brosura cu jocuri, un pliant despre Serviciul European de Voluntariat care a fost distribuit tinerilor din cele 3 orase in care s-au desfasurat seminariile de diseminare.


| Bugetul proiectului (in RON)
    62616

| Parteneri
    ICE Reseau Francophone

| Website-ul proiectului
    http://www.chanceforlife.ro/index.php?page=play-and-discover&hl=ro_RO





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes