close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Gala Faptelor Bune Arieș



| Organizator:
    Asociația pentru Mobilitate Socială și Educație Democratică
| Categorie:
    Tineri de bine
| Problema de fond
    În cadrul Comunității Urbane Arieș, anual peste 20 de organizații non-guvernamentale implementează proiecte menite să ajute tinerii, beneficiind astfel zeci de persoane. ONG-urile, instituțiile publice și cele private au nevoie de sprijin și susținere pentru a putea implementa proiecte ce vizează nu doar câțiva, ci sute de tineri și cetățeni din comunitate care vor beneficia de activități. În acest sens, Gala Faptelor Bune a fost creată pentru a sprijini și a face vizibilitate acelor inițiative civice care au adus impact și plus valoare comunității, și pentru a evidenția importanța implicării tinerilor în activități civice și sociale. În urma acestui eveniment, s-a creat o oportunitate pentru instituțiile și organizațiile prezente de a se interconecta și de a dezvolta relații de colaborare. În cadrul galei s-au premiat și celebrat inițiativele civice care s-au remarcat în comunitatea noastră. Ulterior, reprezentanții și voluntarii au avut parte de netwroking și au format relații de colaborare și și-au extins astfel orizontul de acțiune în ceea ce privește implicarea #DinSuflet pentru comunitate.
Viziunea evenimentului s-a centrat în jurul unui citat inspirațional, care a rămas în inimile participanților până în prezent: ”Binele e ca dragostea, cu cât se împarte mai mult, cu atât mai tare se înmulțește!”.


| Scopul proiectului
    Prin intermediul Galei Faptelor Bune Arieș ne-am dorit să recunoaștem și apreciem întreaga implicare adusă de către organizații și instituții în Turda și zonele din proximitatea acesteia, precum și de a consolida o rețea de colaboratori formată din ONG-uri și instituții. De asemenea, ne-am dorit să creăm un cadru prielnic de schimb de idei între reprezentanții civici prezenți la eveniment. Scopul a fost să împărtășească experiențe și să se inspire unii de la alții pentru a crea și implementa noi proiecte care să răspundă nevoilor comunității arieșene.

Gala Faptelor Bune Arieș Gala Faptelor Bune Arieș Gala Faptelor Bune Arieș

| Aria geografica
    Turda

| Rezumat
    Anul 2022 a însemnat muncă, dedicare și pasiune pentru #BineÎnComunitate. Împreună, mediul ONG și instituțional a reușit să atingă culmi inimaginabile. Gala Faptelor Bune Arieș a fost un eveniment unic și special pentru Comunitatea Urbană Arieș. Aproape 100 de reprezentanți ai societății civile, instituțiilor publice și mediului educațional arieșan s-au întrunit în data de 15 Decembrie pentru a recunoaște și premia toate inițiativele civice realizate #DinSuflet pentru cetățeni.

| Date beneficiari direcţi
    Gala Faptelor Bune Arieș a fost creată pentru voluntarii și reprezentanții organizațiilor non-profit și instituțiilor publice și educaționale din Comunitatea Urbană Arieș. Aceștia muncesc zilnic pentru a crea și implementa activități pentru cetățeni, pentru a face o schimbare în bine în comunitate. Voluntarii au vârste diverse, pornind de la 14 ani; a fost minunat să vedem la un loc, toți acești voluntari ai comunității, inserați de dorința de a produce un bine în comunitate.

| Activitati
    În cadrul proiectului, s-au desfășurat o serie de activități menite să ofere beneficiarilor o experiență unică. Activitățile au fost planificate în așa fel încât să creeze impact asupra comunității:
(1) Planificare - s-a căutat o locație pentru eveniment, s-a creat un plan de management pentru a stabili activitățile galei și s-au contactat organizațiile non-guvernamentale și a instituțiile publice pentru a participa.
(2) Lansarea înscrierilor - organizațiile non-guvernamentale au aplicat cu proiectele civice pe care le-au organizat și implementat în 2022, fie la categoria școlară (gimnaziu și liceu) sau cea pentru ONG-uri. Organizațiile au descris activitățile pe care le-au realizat, impactul și rezultatele aduse în comunitate. La închiderea înscrierilor, un juriu format din reprezentanți ai AMoS, Consiliul Județean al Elevilor, ONEDU și reprezentanți ai ONG-urilor au jurizat aplicațiile și au ales câștigătorii care au adus cel mai mare impact în comunitate.
(3) Gala Faptelor Bune - În 15 Decembrie 2022, zeci de voluntari, ONG-iști și reprezentanți ai instituțiilor publice au participat la evenimentul de recunoștință și premiere. Printre momente artistice (recitare de poezie și concert live), a venit și momentul decernării premiilor. După eveniment, participanții au avut ocazia să socializeze, să împărtășească idei și să creeze relații de colaborare pe care le vor folosi în viitor pentru viitoare inițiative comunitare. Presa locală a fost de asemenea prezentă și a transmis în direct tot evenimentul.
(4) Diseminare - S-au realizat postări și un comunicat de presă în care au fost anunțați public câștigătorii de la fiecare categorie. Mai mult, câștigătorii au mers înapoi în comunitate și au dus vorba mai departe creând vizibilitate mare asupra evenimentului.


| Rezultatele proiectului
    Gala Faptelor Bune Arieș a adus cu sine rezultate care au garantat succesul proiectului la nivelul Comunității Urbane Arieș, acestea fiind următoarele:
În total, au fost înscrise 26 de proiecte din partea instituțiilor școlare și ONG-urilor, iar evenimentul a avut 90 de participanți, printre care și actori civici și reprezentanți din mediu privat care au susținut inițiativele.
Gala a reușit să aducă mai multă vizibilitate organizațiilor din comunitate, aceasta fiind puternic popularizată pe rețelele sociale ale organizației (Facebook și Instagram), dar și în presa locală și televiziunea, care a fost prezentă la eveniment. Așadar, acest lucru a sporit vizibilitatea ONG-urilor și instituțiilor publice și educaționale, pe termen lung obținând încredere și putând să dezvolte proiecte la o scară mai largă de beneficiari. Pe lângă acestea, evenimentul a reușit să aducă împreună reprezentanți din diferite domenii, care au reușit să creeze relații de colaborare și să formeze o comunitate mai unită.
În ceea ce privește efectele neintenționate, am rămas plăcut surprinși de impactul pozitiv pe care Gala l-a avut asupra persoanelor participante. Acestea ne-au oferit cuvinte de laudă, feedback pozitiv și au fost apreciați și recunoscuți, crescându-le nivelul de implicare și determinarea de a cea #FapteBune. Evenimentul a fost unic în comunitatea noastră, a fost o gală realizată #DinSuflet pentru comunitate, pentru binele pe care fiecare voluntar, reprezentant de ONG și de instituție l-a adus, în funcție de posibilități și disponibilitate, în comunitate. Ne bucurăm că am reușit să consolidăm o rețea mai puternică de colaboratori și parteneri în urma galei, cu care să menținem legătura și cu care să implementăm proiecte #DeSucces și în anii care vin!


| Bugetul
    Bugetul Galei Faptelor Bune a fost de 14086 RON, obținut prin finanțare de la Corpul European de Solidaritate și 3 sponsorizări. Bugetul a fost folosit în diferite etape ale proiectului, incluzând închirierea unei săli de evenimente unde s-a desfășurat evenimentul, ornamente pentru a adăuga o notă unică evenimentului, premii pentru câștigători și masă pentru participanți. LEI

| Despre organizator
    Asociația pentru Mobilitate Socială și Educație Democratică este o organizație non-guvernamentală care își propune să contribuie la dezvoltarea potențialului tinerilor și la dezvoltarea comunității din care aceștia provin. Prin fiecare activitate, inițiativă și proiect nou pe care îl organizează, AMoS ED își dorește să construiască comunități în care fiecare își poate crea propria valoare.

| Website proiect
    https://www.amos.mobilitatesociala.ro/gala-faptelor-bune-aries/



Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes