close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Împreună pentru Sănătate



| Organizator:
    Asociatia M.A.M.E.
| Categorie:
    Sănătate
| Problema de fond
    De 13 ani, Asociația M.A.M.E. oferă sprijin pacienților cu boli grave din România. Din intercțiunea avută cu peste 10000 de persoane, cele mai solicitate tipuri de ajutor au fost pentru: accesarea unor servicii psiho-medicale, conectarea cu clinici din țară și din străinătate pentru efectuarea investigațiilor și tratamentelor necesare sau pentru a doua opinie medicală; consultanță privind strângerea fondurilor necesare pentru plata unor investigații și tratamente ce nu pot fi efectuate în România sau nu pot fi acordate la timp; cazarea necesară în cazul părinților cu copii bolnavi deoarece în cele mai multe unități spitalicești nu există locuri special amenajate în care aparținătorii să doarmă, să îşi spele hainele sau să gătească, în perioadele de spitalizare; suport pentru găsirea unor medicamente, traduceri documente medicale.

| Scopul proiectului
    Scopul proiectului: Creșterea accesului la servicii psiho-socio-medicale necesare pacienților cu boli grave din România.
O1: Îndrumare și suport privind accesarea unor servicii medicale, de cazare și de transport, din țară și din străinătate, pentru 1000 pacienți, timp de 12 luni, prin dezvoltarea soluției digitale www.impreunapentrusanatate.ro
O2: Consultanță privind strângerea de fonduri pentru 300 de pacienți, timp de 12 luni.
O3: Dezvoltarea Rețelei Solidarității, ce îi aduce împreună pe cei care au nevoie de ajutor cu cei care pot ajuta prin oferirea de bunuri și servicii, timp de 1 an.


Împreună pentru Sănătate Împreună pentru Sănătate Împreună pentru Sănătate

| Aria geografica
    toată țara

| Rezumat
    În România, ne-am confruntat în ultimii ani cu probleme majore în domeniul sănătății publice ca urmare a subfinanțării sistemului de sănătate, a lipsei unor programe naționale de screening și prevenție, a tratamentelor de actualitate și a medicamentelor vitale, dar și a creșterii alarmante a numărului de persoane diagnosticate cu cancer sau alte boli grave. Totodată, pandemia a îngreunat mult accesul pacienților cronici la serviciile medicale atât în spitalele de stat, cât și în mediul privat. Asociația M.A.M.E. cunoaște îndeaproape nevoile cu care se confruntă pacienții cu boli grave deoarece, de 13 ani, depune constant eforturi pentru a le oferi o gamă largă de servicii psiho-socio-medicale menite să îi ajute să depășească mai ușor perioada de confruntare cu boala. Prin intermediul proiectului Împreună pentru Sănătate, am oferit informare, îndrumare și suport privind accesarea unor servicii medicale, de cazare și de transport, din țară și din străinătate, pentru 1000 de persoane bolnave sau aparținători prin dezvoltarea unei soluții digitale, www.impreunapentrusanatate.ro, o aplicație dinamică și interactivă pusă la dispoziția acestora. De asemenea, am crescut accesul la servicii medicale performante în cazul a cel puțin 300 de pacienți, (din cei 1000), persoane ce au avut nevoie de sprijin financiar pentru plata unor investigații medicale sau tratamente ce nu au putut fi efectuate în România sau nu au putut fi acordate în timp util, prin oferirea de consultanță privind strângerea de fonduri necesare și facilitarea accesului la un mecanism de donații prin SMS.

| Date beneficiari direcţi
    Beneficiarii direcți: cel puțin 1.000 de persoane provenite din toată țara, pacienți cu afecțiuni grave sau aparținători, ce au nevoie de suport în vederea accesării fondurilor necesare pentru plata unor tratamente sau investigații medicale; identificării unei clinici sau spitale, din țară sau din străinătate, ce oferă serviciile medicale de care are nevoie pacientul; găsirii unei soluții de cazare pentru aparținători, pe perioada spitalizării pacientului și a medicamentelor necesare, traducerea unor documente medicale;

| Date beneficiari
    Beneficiari indirecți; aprox. 15.000 de persoane, după cum urmează: - aprox. 1000 de persoane au posibilitatea de a se implica și de a ajuta în mod real pacienții cu afecțiuni grave și familiile acestora (cadre medicale, persoane care oferă cazare, traducători acte medicale, juriști, alți pacienți care au oferit informații utile etc); - aprox. 2000 de aparținători (rude, prieteni, colegi) ai pacienților diagnosticați cu boli grave care se implică în campaniile de strângere de fonduri și care au posibilitatea de a multiplica, ulterior, informațiile și experiențele dobândite, în beneficiul altor pacienți grav bolnavi; - aprox. 12.000 de persoane care au accesat platforma www.impreunapentrusanatate.ro și care au fost informate cu privire la serviciile pe care le oferă.

| Activitati
    A1. Echipă și proceduri de lucru
- Stabilirea echipei, realizarea unui training pentru echipa de proiect, definirea procedurilor de lucru cu beneficiarii și cu partenerii (clinici, instituții publice, persoane fizice/juridice dispuse să pună la dispoziția pacienților/aparținătorilor diverse servicii: cazare, transport etc)
- Organizarea de întâlniri lunare cu echipa pentru evaluarea activităților, monitorizarea statusului solicitărilor de sprijin etc.

A2. Servicii gratuite oferite pacienților din întreaga țară prin dezvoltarea unei soluții digitale
- Preluarea, verificarea și evaluarea solicitărilor de ajutor primite prin intermediul platformei;
- Actualizarea permanentă a informațiilor privind accesarea serviciilor medicale din țară și din străinătate;
- Încheierea de parteneriate cu spitale, clincii și alte instituții în vederea direcționării către asociație a pacienților care au nevoie de serviciile oferite gratuit prin proiect

A3. Comunicare și promovare proiect
- Promovarea constantă a platformei în social media
- Transmiterea de newslettere către baza de abonați
- Realizarea de articole și știri în mass-media
- Diseminarea a 20.000 de flyere către spitale, instituții și alte ONG-uri

A4. Sustenabilitate
- Organizarea unor campanii de strângere de fonduri care să susțină serviciile proiectului pe termen lung, prin atragerea unor sponsori și donatori
- Atragerea unor voluntari noi în proiect, care să asiste beneficiarii;


| Rezultatele proiectului
    Rezultate obținute în cei 2 ani de la demararea proiectului (martie 2020 – decembrie 2021):
• 1000 de pacienți au beneficiat de serviciile oferite gratuit;
• 34 de specialiști voluntari implicați în acordarea de suport pacienților cu boli grave;
• 5471 ore de voluntariat oferite pacienților, pentru a-i ajuta să depășească mai ușor perioada dificilă prin care trec;
• 102 persoane au devenit parte din Comunitatea Solidarității, creată pentru a aduce împreună pe cei care au nevoie de ajutor cu cei care pot ajuta;
• 2140 aparținători implicați în campaniile de strângere de fonduri;
• 250.000 euro atrași din comunitate și donați pacienților pt. accesarea serviciile medicale necesare;
• 9554 accesări ale platformei între iulie – decembrie 2021;
• 2929 vizitatori unici ai platformei;
• Peste 40 de preluări ale comunicatului de presă redactat cu ocazia lansării platformei (cel mai ascultat podcast din istoria Podcastului de Fapte Bune al celor de la Republica)
• 427 de clinici și spitale disponibile pe platforma, din peste 20 de țări din Europa, America și Asia. Acestea sunt grupate pe patru categorii (oncologie, hematologie, radioterapie și transplant medular), cuprinzând informații despre serviciile medicale puse la dispoziție în cadrul fiecărei secții, date de contact ale specialiștilor, opțiuni de cazare în apropierea spitalelor, transportul de la aeroport și alte detalii importante.


| Bugetul
    335800

| Parteneri
    Fundația Vodafone România – finanțator al proiectului

| Website proiect
    https://impreunapentrusanatate.ro/ro





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes