close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Youth@Cluj-Napoca 2015 - European Youth Capital



| Organizator:
    Grupul PONT
| Categorie:
    Proiecte pentru tineret
| Problema de fond
    Cluj-Napoca gazduieste in timpul anului universitar aproape 100.000 studenti.
Colaborarea dintre organizatiile studentesti este relativ mica.
Municipiul Cluj-Napoca nu are un plan, o strategie definita pentru valorificarea potentialului uman al tinerilor
Primaria Municipiului Cluj-Napoca este deschisa si a pornit pe un drum de realizare a unor programe multianuale care asigura dezvoltarea economica si sociala a localitatii si imprejurimilor pe termen mediu. Drept dovada municipiul va candida pentru titlul de Capitala Culturala Europeana in anul 2021.
Titlul de Capitala Europeana a Tineretului este un program mar mic, dar colaborarea dintre tineri si Primarie poate fi un bun exercitiu inaintea planificarea unui program mai amplu.
Cluj-Napoca este o comunitate multiculturala


| Scopul proiectului
    Scopul proiectului a fost crearea cadrului de dialog si colaborare pentru pregatirea unei candidaturi pentru titlul de Capitala Europeana a Tineretului pentru Municipiul Cluj-Napoca si includerea tinerilor voluntari in procesul de creare a ideilor si portofoliului de proiecte care pot face obiectul acestui program amplu.(1) mobilizarea institutionala pentru a definitiva o candidatura pentru titlul de Capitala Europeana de Tineret in anul 2015 (2) atragerea a 100 de tineri voluntari in dezbateri creative legate de implementarea unui program de tineret de anvergura

Youth@Cluj-Napoca 2015 - European Youth Capital Youth@Cluj-Napoca 2015 - European Youth Capital Youth@Cluj-Napoca 2015 - European Youth Capital

| Aria geografica
    Cluj-Napoca, Cluj - toata tara

| Rezumat
    Municipiul Cluj-Napoca a fost selectat in finala competitiei pentru titlul de Capitala Europeana a Tineretului 2015, un rezultat nemaiintalnit in domeniul tineretului in Romania. Putem spune ca suntem la un pas de a gazdui un titlu european semnificativ in domeniul tineretului. Prin aceasta calificare orasul Cluj-Napoca si Romania vor avea o vizibilitate crescuta in Europa atat la nivelul retelelor de tineret, cat si la nivel general.

Primaria Cluj-Napoca si-a asumat de initiativa de a depune candidatura pentru titlul de Capitala Europeana a Tineretului in 2015. Am raspuns astfel unei propuneri venite din mediul neguvernamental, deoarece credem ca o colaborare a institutiilor publice, a universitatilor si a ONG-urilor este esentiala pentru realizarea unei dezvoltari urbane sustenabile.

Youth@Cluj-Napoca 2015 este o propunere de un program amplu de un an in care Primaria, ONG-uri de tineret clujene, universitatile din municipiul nostru si alte organizatii interesate implementeaza in cadrul unui parteneriat activitati, initiative pentru tineri si prin care Cluj-Napoca devine o veritabila capitala europeana a tineretului.

Prin proiectul YOUTH©CLUJ 2015 - dorim sa mobilizam resursele existente a tineretului din Cluj pentru o mai buna dezvoltare economica si sociala a Municipiului Cluj Napoca pe termen mediu, sa cream un dialog intre municipalitate si organizatiile de tineret si sa mobilizam voluntari din societatea studenteasca, care au o viziune despre oras si au creativitate de a transforma aceste viziuni in idei concrete.


| Date beneficiari
    Ca parte integranta a procesului de pregatire a acestei candidaturi, pe langa numeroasele dezbateri oficiale si intalniri informale ale leaderilor organizatiilor civile si ale institutiilor publice si culturale, am realizat constituirea unui parteneriat strategic intre 27 de organizatii de tineret locale, mai multe organizatii nationale, institutii de invatatmant superior si Primaria Municipiului Cluj-Napoca. In documentul semnat in cadrul unei prezentari publice al programului Clujului pentru anul 2015, aceste organizatii si institutii s-au angajat sa infiinteze Grupul de Actiune pentru Tineret Cluj-Napoca, pana data de 30 noiembrie 2012. Rolul acestui grup de actiune este de a oferi consultanta permanenta pentru Primaria Municipiului Cluj-Napoca in implementarea programului de Capitala Europeana a Tineretului

| Rezultatele proiectului
    1 Initiativa (Youth@Cluj-Napoca 2015)
2 forme ale prezentei virtuale (cluj2015.ro,facebook.com/cluj2015)
3 limbi europene de comunicare (Engleza, Romana, Maghiara)
4 evenimente publice (cu participarea organelor de media locale)
7 prioritati de baza ale candidaturii
20 intalniri (dezbateri, discutii, consultari publice)
57 idei originale de proiecte in portofoliul initial
400+ articole de presa (numarul lor fiind in continua creştere)
75+ organizatii participante
750 participanti ai Flashmobului nostru Virtual
24000+ like-uri pe pagina noastra oficiala pe Facebook

Memorandumul

Semnat in aprilie 2012. 30+ semnatari, ONG-uri de tineret și municipalitatea. Acord nemaiintalnit, s-a materializat inca in prima faza a candidaturii.

Punctul de pornire pentru crearea structurilor de management pentru CET2015.

Partnereriatul

Peste 200 de suporteri institutionali
•Local
•National
•European
•Sectorul ONG
•Sectorul public
•Sectorul privat

Comunitatea online

Peste 24.000 suporteri (likes) pentru O CAUZA

Momente in care peste 40.000 were talking about this

Peste 5.000 participanti la flash-mobul virtual de schimbare a imaginii de profil intr-o bulina.

In presa
Peste 400 de articole, emisiuni, materiale in presa locala si nationala, print, online, audiovizual
Ecoul pozitiv in presa pe tot parcursul procesului de dobandire a titlului.

Revista SHAREPRESS

Magazin oficial
Editie 0, 2012
Sumarul candidaturii finale pentru Capitala Europeana a Tineretului.
Instrument de promovare la nivel local, national, european.



| Bugetul proiectului (in RON)
    132510

| Parteneri
    Primaria Cluj-Napoca, Consortiul Organizatiilor Studentesti

| Website-ul proiectului
    www.cluj2015.ro





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes