close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Gala Studentilor Romani din Strainatate



| Organizator:
    Liga Studentilor Romani din Strainatate
| Categorie:
    Proiecte pentru tineret
| Problema de fond
    Gala LSRS este un eveniment destinat studentilor romani din strainatate, precum si comunitatii academice din tara. LSRS cauta sa faciliteze cunoasterea si recunoasterea acestora in spatiul public national. Gala ii premiaza pe tinerii romani din diaspora universitara care s-au remarcat prin rezultate deosebite in anul ce preceda acest eveniment (in cazul de fata,2010-2011). Printre categoriile de premii decernate la editia din 2012 se numara: cele pentru pentru Studentul Roman al Anului din Europa(ciclurile licenta si post-licenta), pentru Studentul Roman al Anului din America de Nord(ciclurile licenta si post-licenta), Studentul ERASMUS al Anului si Marele Premiu pentru cel mai bun student Roman al Anului din intreaga lume.

| Scopul proiectului
    Obiectivele comune fiecarei editii a Galei LSRS sunt:
-Impulsionarea cunoasterii si recunoasterii studentilor si absolventilor romani cu merite deosebite
-Promovarea in spatiul public romanesc a valorilor,a modelelor de comportament si a tipurilor de performanta pe care acesti tineri le reprezinta
-Facilitarea interactiunii dintre tinerii cu potential si cu dorinta de implicare in initiative de dezvoltare a Romaniei
-Sustinerea alternativei reorientarii spre tara si a schimbarii de paradigma pentru generatia de azi de tineri romani din strainatate: trecerea de la brain drain la brain regain


Gala Studentilor Romani din Strainatate Gala Studentilor Romani din Strainatate Gala Studentilor Romani din Strainatate

| Aria geografica
    Bucuresti

| Rezumat
    Gala LSRS este un eveniment anual ce urmareste sa promoveze in spatiul romanesc rezultatele academice deosebite ale studentilor si absolventilor romani din strainatate. De asemenea, Gala isi propune sa faciliteze relationarea si interconectarea diasporei academice romanesti cu comunitatea universitara din tara si cu sfera publica nationala. Totodata, Gala puncteaza momentele aniversare ale Ligii Studentilor Romani din Strainatate.
Gala isi propune sa sustina si sa premieze studenti romani cu un parcurs academic remarcabil peste hotare, cautand totodata sa ofere studentilor si absolventilor romani din diaspora academica posibilitatea de a interactiona cu personalitati ale vietii publice romanesti.
Motivatia implementarii proiectului Gala Studentilor Romani din Strainatate consta in recunoasterea in tara a acelor tineri remarcabili care se bucura de succes peste hotare, dar care nu au vizibilitate in Romania. Ei sunt un exemplu demn de urmat al generatiei actuale, fiind tineri care se afirma prin curaj si creativitate in spatii academice si culturale dintre cele mai diverse. Pasiunile, performantele si experientele lor de viata transmit un mesaj de multe ori uitat in spatiul public romanesc: tinerii reprezinta o resursa umana inestimabila, iar ideile lor merita ascultate, promovate si valorificate.


| Date beneficiari
    Printre personalitatile prezente la eveniment se numara: Traian Băsescu, Președintele României, Vasile Blaga, Președintele Senatului, Teodor Baconschi, Ministrul Afacerilor Externe, Academician Ionel Haiduc (Președintele Academiei Române), Ambasador Mihnea Constantinescu, Excelenţa Sa, Huo Yuzhen, ambasadorul Chinei în România, Florin Georgescu (Prim-viceguvernator BNR), Vasile Astărăstoaiei (Preşedintele Colegiului Medicilor din România), Alexandru Lăzescu (Preşedintele TVR), Justin Capră (inventator de renume) şi Marian Staș (Fundația CODECS).

| Rezultatele proiectului
    Cea de-a III-a editie a Galei Studentilor Romani din Strainatate a reunit peste 600 de participanti, studenti si absolventi romani, pentru facilitarea cunoasterii si recunoasterii eforturilor si performantelor tinerilor din diaspora academica romaneasca. Alaturi de personalitati publice actuale din spatiul romanesc, acestia au beneficiat de un cadru de relationare, interactiune si initiere de viitoare initiative.
Gala Studentilor Romani din Strainatate a inregistrat un numar total de 367 de aparitii media in presa din Romania si din diaspora.
Tinerii premiati s-au bucurat de cresterea vizibilitatii in presa si in mediile institutionale in care isi desfasoara activitatea. Spre exemplu, castigatoarea Marelui Premiu – Cel mai bun student din strainatate, a beneficiat de zeci de aparitii in presa locala si nationala, dar si de recunoasterea institutiilor de invatamant si de cercetare la care este afiliata.


| Bugetul proiectului (in RON)
    30000

| Parteneri
    Organizatiile, institutiile, companiile partenere implicate in proiect Uniunea Studentilor din Romania, Alianta Nationala a Organizatiilor Studentesti din Romania, Uniunea Nationala a Studentilor din Romania, Politici Publice facute de cetateni, Ministerul Educatiei si Cercetarii Romania, Campus France, Universitatea Financiar Bancara, Clubul Roman pentru Relatii Externe, German Academic Exchange Service, British Council, Omniasig, BRD, Banca Transilvania, Vivani, S.N.G.N. Romgaz S.A., CEC Bank, Kapsch, British Council, Bitdefender, Jidvei, Hotel Ibis, Coca-Cola Hellenic, Adina Buzatu si Enrose Design Floral.

| Website-ul proiectului
    http://www.gala.lsrs.ro





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes