close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Every Can Counts



| Organizator:
    Alucro
| Categorie:
    Protectia mediului
| Problema de fond
    Una din 3 doze care sunt vandute in Romania este consumata in afara casei. Aluminiul din care sunt realizate aceste doze este 100% reciclabil, astfel ca este important ca acesta sa fie recuperat si reciclat, in special atunci cand stim ca fiecare doza poate fi reciclata si pusa la vanzare sub forma unei alte doze – in numai sase saptamani. De aceea, este necesar ca fiecare dintre “actorii” vizati sa cunoasca importanta reciclarii si sa ia parte efectiv la acest proces.

| Scopul proiectului
    Cooperarea cu toate partile interesate din sectorul industrial si cel public pentru a promova reciclarea dozelor din aluminiu si extinderea activitatilor adecvate de reciclare;
Dezvoltarea si implementarea unui sistem de comunicare activ cu toate partile interesate, in special cu institutiile de invatamant , organizatiile non-guvernamentale si alte grupuri sociale;
Colaborarea cu autoritatile locale pentru a se asigura ca aluminiul se colecteaza in sistem multi-material si pentru a obtine sprijinul autoritatilor pentru initiative de colectare a materialelor.


Every Can Counts Every Can Counts Every Can Counts

| Aria geografica
    Bucuresti

| Rezumat
    Every Can Counts este varianta romaneascaă a programului preluat din Anglia si implementat in Roamnia de catre Asociatia Alucro. Acesta se adresează celor care actioneaza responsabil fata de mediul inconjurator si calitatea vietii, prin actiuni de CSR la nivelul organizatiilor si comunitatilor, “actorilor” implicati direct sau indirect in managementul deseurilor si nu in ultimul rand, populatiei in ansamblu. Se refera in special la colectare in vederea reciclarii atat la locul de munca, cat si acasa sau “on the go “ (evenimente publice, festivaluri, concerte, benzinarii).
Implementarea programului Every Can Counts pe segmentul business este o modalitate eficace şi vizibila pentru a arata angajatilor, partenerilor si clientilor, orientarea spre sustenabilitate, responsabilitate si vointa de a construi un viitor curat.
In prezent, programul Every Can Counts se desfasoară in 200 de companii medii si mari, in cladiri de birouri si centre comerciale, dar si in cadrul institutiilor publice. Acordăm o importanta deosebita educatiei in scoli cu privire la protectia mediului in care traim si economisirea resurselor limitate de care dispunem, in contextul dezvoltarii economice. Campaniile noastre se desfasoara de peste 4 ani la nivel national si au avut ca rezultat dialogul cu peste 90.000 elevi, cu privire la colectarea si reciclarea dozelor din aluminiu. Prin implicarea noastra in evenimentele publice ne-am propus sa educam comunitatea cu privire la colectarea si reciclarea dozelor din aluminiu pentru o dezvoltare durabila. Participăm la targuri, expozitii si evenimente la care putem intra in contact direct cu publicul tinta .


| Date beneficiari
    

| Rezultatele proiectului
    Majoritatea celor implicati in proiectul nostru si-au schimbat mentalitatea , au devenit mai atenti cu mediul inconjurator si mai responsabili cu deseurile de ambalaje , in special cu dozele din aluminiu .
EveryCanCounts este un program care se adapteaza fiecarei locatii , fiecarui partener si care doreste sa fie mijlocul real prin care cei care doresc pot recicla.
Companiile au inceput sa acorde o atentie mai sporita actiunilor de reciclare , obligate si de legislatia in vigoare dar si de programele pe care le pot implementa fara contributii financiare , asa cum este cazul nostru . Cantitatile au inceput sa creasca simtitor in timp iar acum colectam in jur de 30-40 kg de o companie cu 500 de angajati , cu titlu de exemplu .


| Bugetul proiectului (in RON)
    50,000

| Parteneri
    Organizatia Ecotic

| Website-ul proiectului
    www.everycancounts.ro





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes