close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



ADOR Copiii - Comunitatea familiilor adoptive



| Organizator:
    ADOR COPIII
| Categorie:
    Programe
| Problema de fond
    Programul a venit in intampinarea nevoii de informare, de socializare si constientizare a ceea ce inseamna adoptia, in Romania.

| Scopul programului
    Programul are ca scop cresterea numarului de familii interesate sa adopte, deschiderea si imbunatatirea perceptiei societatii civile asupra adoptiei, scaderea numarului de copii care asteapta sa ii adopte o familie.


ADOR Copiii - Comunitatea familiilor adoptive ADOR Copiii - Comunitatea familiilor adoptive ADOR Copiii - Comunitatea familiilor adoptive

| Aria geografica
    Timisoara/Timis; Bucuresti/Ilfov

| Rezumat
    ADOR Copiii–Comunitatea familiilor adoptive este o organizaţie non-guvernamentală fondata de un grup de familii adoptive,care promoveaza adoptia si care consideră că indiferent de etnie,religie, vârstă sau stare de sănătate,fiecare copil are dreptul la o familie.
Actiunile noastre raspund nevoilor de informare despre procedura adoptiei interne, nevoii de comunicare si relationare cu alte persoane care au trecut prin experienta adoptiei, nevoii de suport legislativ si psihologic de-a lungul acestei decizii-adoptia.
Obiective vizate:cresterea numarului de familii dornice sa adopte;cresterea numarului de copii adoptati;formarea de comunitati resursa in fiecare resedinta de judet din Ro
Activitati implimentate:campanii de constientizare si promovare a adopţiei;acţiuni de lobby şi advocacy in domeniul adoptiei;grupuri de suport pentru familiile adoptive;consiliere psihologică şi legislativă pre şi post adopţie;seminarii pentru dezvoltarea abilităţilor parentale a părinţilor adoptivi;grupuri de suport pentru adolescentii aflati in etape de descoperire a identitatii;muzicoterapie si teatru de papusi cu scop terapeutic de depasire a situatiilor dificile in care s-au aflat copiii (abandon, abuz).
Rezultate obtinute:peste 2000 utilizatori in retelele online, 40 de familii inscrise la programele noastre, 82 de familii la grupurile de suport; 45 aparitii in mass-media; participarea la ONG Fest 2011.


| Date beneficiari
    Public tinta: familiile care doresc sa adopte; familiile care au finalizat adoptia; copiii adoptati;

| Rezultatele programului
    Rezultatele programului:
In urma grupurilor de suport organizate intre lunile noiembrie 2011 - februarie 2012 numarul familiilor care au depus cerere de adoptie a crescut cu 20.
Copiii adoptati au socializat cu alti copii care au trecut prin aceleasi situatii dificile (abandon, abuz) constientizand astfel ca nu sunt singurii carora li s-a intamplat asta si ajutandu-i sa inteleaga si mai bine experienta prin care au trecut.
Familiile adoptive aflate in faza de inceput alaturi de copil, cea de adaptare si acomodare, au putut accesa resurse si sprijin de la alte familii cu mai multa experienta. Acest lucru este important pentru ca astfel au putut ajuta copiii sa se integreze si mai usor in noua familie. Prin adoptie practic copilul castiga o familie insa 'pierde' ceva ce a avut pana in acel moment, fie ca a fost bun sau rau, insa tot o pierdere este perceputa si de aici suportul altor familii este atat de bine venit in primele faze ale adoptiei.


| Bugetul programului (in RON)
    80000,00

| Parteneri
    Oficiul Roman pentru Adoptii

| Website-ul programului
    www.adorcopiii.com





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes