close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Atelierul Viitorului



| Organizator:
    Fundatia CHANCE FOR LIFE
| Categorie:
    Dezvoltare economica si sociala
| Problema de fond
    Proiectul Atelierul Viitorului isi desfasoara activitatea in Bucuresti, urmand sa isi continue derularea in aceasta locatie, avand ca beneficiari tineri seropozitivi din municipiul Bucuresti si Ilfov.
Experienta noastra de lucru cu tineri seropozitivi cu dizabilitati, institutionalizati ne-a ajutat sa constientizam nevoia lor acuta in momentul de fata, aceea de a avea un loc de munca, de a deveni independenti, de a avea o viata normala in acord cu varsta lor. Statutul de persoana seropozitiva, efectele institutionalizarii si consecintele deficientelor psiho-motorii, face foarte dificila integrarea lor pe piata de munca. De aici nevoia crearii pentru inceput a unui mediu special de lucru pentru ei, sub indrumarea specialistilor, care sa ii pregateasca pentru un loc de munca pe piata fortei de munca.


| Scopul proiectului
    Scop:Dezvoltarea Atelierului Viitorului ca intreprindere sociala generatoare de venituri pentru sustenabilitatea programelor oferite unui numar cat mai mare de beneficiarilor pe termen lung.
Obiective: Dezvoltarea unei intreprinderi sociale, care sa aiba ca obiect de activitate confectionarea de obiecte decorative de interior, bijuterii si felicitari si comercializarea acestora, asigurarea sustenabilitatii Atelierului Viitorului prin activitatile comerciale, crearea de locuri de munca si integrarea profesionala in cadrul atelierului a 3 tineri seropozitivi, cu dizabilitati.


Atelierul Viitorului Atelierul Viitorului Atelierul Viitorului

| Aria geografica
    Bucuresti - Ilfov

| Rezumat
    Experienta de lucru cu tineri seropozitivi cu dizabilitati, institutionalizati ne-a ajutat sa constientizam nevoia lor de a avea un loc de munca, de a avea o viata normala in acord cu varsta lor. De aici nevoia crearii unor locuri de munca, dar si a unui mediu special de lucru pentru ei.
Principalele obiective au fost: crearea unei intreprinderi sociale, care sa aiba ca obiect de activitate confectionarea de decoratiuni, bijuterii si felicitari si comercializarea acestora, asigurarea sustenabilitatii proiectului prin activitatile comerciale, crearea de locuri de munca si integrarea profesionala in cadrul atelierului a 3 tineri seropozitivi, cu dizabilitati, institutionalizati, formarea profesionala a 16 tineri.
Principalele activitati ale proiectului au fost: formarea si dezvoltarea abilitatilor pentru o viata independenta; consiliere psiho-sociala si profesionala; formarea profesionala a tinerilor pe baza unor planuri de interventie individualizate; profesionalizarea tinerilor la locul de munca;
Rezultate principale: castigarea competitiei intreprinderilor sociale NESsT, 3 tineri cu dizabilitati si-au pastrat locul de munca in cadrul Atelierului Viitorului, 16 beneficiari si-au insusit tehnici de confectionare manuala a unor obiecte decorative, 16 tineri si-au dezvoltat abilitatile de viata independenta, au fost organizate 56 expozitii din care s-au obtinut venituri de 10000 euro, care au contribuit la sustenabilitatea proiectului.


| Date beneficiari
    Acest proiect completeaza serviciile sociale oferite tinerilor beneficiari si vine sa contribuie la sustenabilitatea acestui proiect. Chance for life ofera acestei categorii de tineri programe sociale inca din anul 2002 fiind singura organizatie care a avut o interventie constanta si directa contribuind la sansa acestor tineri de a avea o viata normala.

| Rezultatele proiectului
    In acest an, au fost confectionate manual peste 7000 de obiecte decorative cu specific de sezon, din expozitii obtinandu-se venituri de 10000 de euro, venituri care au acoperit 30% din costurile de proiect; 3 tineri cu dizabilitati au fost angajati de Chance for Life si au reusit sa isi pastreze locul de munca in cadrul Atelierului Viitorului, incepand cu aprilie 2009; 16 tineri au beneficiat de un program de consiliere si formare profesionala, fiind implicati direct si in activitatile de atelier; 16 tineri si-au dezvoltat abilitatile pentru viata independenta; au fost organizate 56 de expozitii, cu sprijinul partenerilor si totodata cresterea numarului de clienti ai Atelierului Viitorului.

| Bugetul proiectului (in RON)
    180000,00

| Parteneri
    Fundatia Vodafone, Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Ilfov, Centrul de plasament nr. 7 Vidra, Centrul pentru Copii cu Dizabilitati Domnita Balasa, DGASPC sector 3, Centrul de Servicii Sociale Casa Soarelui, Organizatia de voluntariat EIRENE - Germania, Organizatia Commundo - Olanda, Colegiul Emil Racovita, Colegiul Naţional M.Viteazul, Scoala Centrala, ASE Bucuresti, Universitatea Bucuresti, Adobe, Romtelecom, Muzeul Taranului Roman, Muzeul Satului Dimitrie Gusti, Societatea Interbrand Impex SRL, DANONE, Scoala de Arte si Meserii Spiru Haret

| Website-ul proiectului
    http://www.chanceforlife.ro/index.php?page=charity-shop-2&hl=en_US





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes