close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



UniFEST



| Organizator:
    Uniunea Studentilor din Romania
| Categorie:
    Arta si cultura
| Problema de fond
     Proiectul urmareste cresterea numarului de studenti care au acces la oportunitati diverse de petrecere a timpului liber. Elementul inovativ al proiectului este constituit de deschiderea organizatiilor catre nevoile actuale ale tinerilor si totodata de maleabilitatea acestora in vederea satisfacerii cerintelor rezultate.
Astfel, activitatile din cadrul proiectului contribuie si la dezvoltarea profesionala a participantilor ca viitori angajati in companii de renume. Valoarea adaugata, concretizata in asigurarea accesului studentilor la evenimente cultural-educative cu caracter foarte divers, este sustinuta de abordarea diferita pe care o propunem pentru satisfacerea nevoilor grupului tinta printr-un numar variat de activitati.


| Scopul proiectului
    Scopul principal al proiectului este diversificarea metodelor de petrecere a timpului liber in randul studentilor si dezvoltarea acestora prin activitati variate.
O1. Stimularea implicarii in activitati din domeniul cultural-artistic a peste 10000 de studenti.
O2. Dezvoltarea personala a peste 10000 de studenti folosind metode de educatie interactiva non-formala.
O3. Constientizarea importantei practicarii sporturilor in vederea mentinerii unei vieti active sanatoase pentru 5000 de tineri.
O4. Facilitarea accesului gratuit la spectacole pentru un numar de 1000 de studenti.


UniFEST UniFEST UniFEST

| Aria geografica
    Bucuresti, Arad, Oradea, Iasi, Suceava, Targu-Mures, Satu Mare, Cluj-Napoca, Constanta, Targoviste, Timisoara, Craiova si Sibiu.

| Rezumat
    Festivalul UNIFEST, cu o traditie de 18 ani, contribuie anual la satisfacerea nevoilor sociale, reprezentand cel mai mare festival cultural artisic si sportiv dedicat exclusiv studentilor din toata tara, organizat anual de catre Uniunea Studentilor din Romania.
Prin intermediul acestui proiect, grupul tinta a beneficiat in mod gratuit de acces la un numar variat de activitati, printre care: spectacole de teatru, opera, concerte, activitati sportive, de sustinere a unui stil de viata sanatos, educatie non-formala prin trainiguri precum public speaking, leadership, motivare si incredere, educatie financiara, sau conferinte ce abordeaza teme de interes general pentru studenti, workshop-uri de prim ajutor sau donare de sange, seara traditionala, o parada a asociatiilor, seara de stand-up sau de folk si acces gratuit in muzee. Festivalul s-a incheiat cu un concert sustinut de Carla’s Dreams.
Festivalul UNIFEST, prin traditia sa, este cel mai mare promotor al distractiei, oferind anual miilor de studenti din toata tara posibilitatea de a pariticpa la evenimele de entertainment si de cultura in mod gratuit. Acest lucru se regaseste si in motto-ul festivalului, deoarece oferim studentilor „distractie gratis, nu degeaba” in fiecare an.
Motivatia implementarii acestui proiect consta in nevoia tinerilor de a participa la actiuni care sa-i scoata din zona de confort si sa participe la evenimente prin care sa diversifice modalitatile in care isi petrec timpul liber.
In cadrul festivalului obicetivele au fost atinse, intrucat la evenimentele organizate pe perioada proiectului(8-18 noiembrie) au participat un numar de aproximativ 10000 de studenti, care si-au putut satisface nevoile sociale si s-au putut, totodata, dezvolta, prin intermediul educatiei non-formale.


| Date beneficiari
    Beneficiari directi: 10.000 de studenti

| Date beneficiari
    Beneficiari indirecti: 50.000 de studenti

| Activitati
    A1: Activitatea de management a proiectului.
A2: Conferinta de deschidere a evenimentului.
A3: Campanie de constientizare cu privire la importanta culturii.
A4: Organizarea competitiilor de fotbal.
A5: Organizarea unui tur pietonal.
A6: Organizarea unei petreceri traditionale. A7: Organizarea unei seri de folk. A8: Organizarea a cinci workshopuri de prim-ajutor. A9: Organizarea unei seri de stand-up comedy. A10: Organizarea unui cros studentesc. A11: Organizarea unei parade a asociatiilor studentesti si de tineret. A12: Organizare campanii de donare de sange. A13: Organizarea unei nopti albe a teatrului studentesc.
A14: Organizarea unui numar de 8 traininguri.
A15: Organizarea unui Mega-Concert.
A16: Evaluarea proiectului.


| Rezultatele proiectului
    Rezultatele obtinute in urma implementarii proiectului sunt urmatoarele:
1.O campanie de constientizare a studentulor cu privire la importanta culturii, desfasurata la nivel national cu scopul constientizarii importantei unei vieti culturale active.
2.25 de meciuri de fotbal derulate in cadrul unui campionat in Bucuresti la care vor participa echipe de fotbal din toate universitatile. Campionatul din Bucuresti este o urmare a altor campionate desfasurate la nivel local in centrele din tara.
3.10 seminarii de instruire care au facilitat comunicarea dintre studenti si i-au stimulat sa se implice cat mai activ in comunitatile din care fac parte. Acest rezultat a ajutat la dezvoltarea personala a studentilor folosind metode de educatie interactiva non-formala si facilitarea informarii si comunicarii intre studenti.
4.Un tur pietonal.
5.O campanie de donare de sange la care au participat cel putin 250 de studenti si tineri.
6.3 seri de socializare.
7.Organizarea unei Nopti Albe a Teatrului Studentesc prin intermediul careia studentii pot lua parte la spectacole organizate chiar de colegii lor din diverse trupe de teatru. Au participat in jur de 300 de studenti.
8.Un Mega-Concert susținut de Carla s Dreams, unde au participat aproximativ 4000 de tineri.
Poate cea mai mare schimbare este aceea ca studentii particpanti au observat ca isi pot imbunatatii modul de viata, crescandu-le astfel increderea in sine si curajul de a lua initiativa care sa vina in sprijinul colegilor si al societatii civile si au constientizat rolul si importanta culturii si a sportului in viata unui tanar.


| Bugetul
    250000,00

| Parteneri
    Ministerul Tineretului si Sportului, Complex Cultural Sportiv Studentesc Tei, Primaria Municipiului Bucuresti prin Centrul pentru Tineret al Municipiului Bucuresti, Casele de Cultura ale Studentilor din intreaga tara, Directiile pentru sport si tineret din intreaga tara.

| Website proiect
    https://www.unifest.ro/





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes