close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



CivicON - Festival de atitudine



| Organizator:
    Asociatia Apulum Forum
| Categorie:
    Premiul Special Organizația NEW ENTRY
| Problema de fond
    Festivalul CivicON este gandit sa aduca in Alba Iulia, in randul oamenilor, persoane cu o viziune diferita asupra lumii, care ori sunt admirati deja, ori sunt mai putin cunoscuti, dar care sa scoata publicul din zona de confort si sa il duca prin discutii in zone neexplorate pana atunci.
Simteam in randul publicului o nevoie de a participa la evenimente de o calitate diferita, de nisa, care sa ofere mai mult decat entertainment si sa reflecte realitatile zilei.

Mai mult decat atat, ocupandu-ne si de zona de dezvoltare a gandiri critice si de lupta cu dezinformarea, am resimtit nevoia de a expune publicul, in special tinerii, unor surse pertinente de informare si de formare a opiniilor.


| Scopul proiectului
    Expunerea publicului din Alba Iulia la un eveniment diferit care sa aduca in fata lor oameni din domenii diverse, dar care contribuie prin implicarea lor la formarea unor opinii mai apropiate de realitate, care pot deveni modele pentru tineri si care sa provoace discutii diferite in comunitate.

CivicON - Festival de atitudine CivicON - Festival de atitudine CivicON - Festival de atitudine

| Aria geografica
    Alba Iulia

| Rezumat
    Romania din afara oraselor mari este intr-un cerc vicios, nu se organizeaza evenimente care nu strang in mod traditional oameni pentru ca nu renteaza efortul, dar ca si consecinta populatia e mult mai putin expusa unor acte diferite de cultura sau civism chiar.

Asa ca am decis ca sub numele foarte larg de „festival” sa organizam un eveniment inedit pentru oras, in cadrul caruia sa aducem atat jurnalisti, cati si artisti si oameni implicati civic. Din start, Forum Apulum si-a propus sa faca educatie civica si cresterea gandirii critice intr-un mod diferit, la intersectia dintre arta, istorie si civism, diversificiand astfel modalitatile de livrare a mesajelor care, lipsite de acest ambalaj diferit, ar parea tinerilor ca fiind plictisitoare ori neinteresante.

Festivalul este gandit pentru tineri in mod special. Ambele editii s-au desfasurat pe parcursul a trei zile, cuprinzand ateliere diverse, discutii, prezentari si expozitii de arta. Au fost mai putin formale, dand astfel comunitatii ocazia de a interactiona cu oameni pe care ii stiau doar din online pana atunci, sau pe care ii intalneau pentru prima data. Editiile de pana acum au avut loc in decembrie 2017 si 2018, iar invitatii au fost: Dan Perjovschi, Funky Citizens, Attila Biro, , Madalina Mocan, Romana Puiulet, Diaspora civica Berlin, Va vedem din Sibiu, Ovidiu Vanghele, Cristian Delcea, Vlad Stoicescu, Diana Oncioiu, Ramona Ursu.

In fiecare editie am reusit sa aducem zeci de elevi de liceu la ateliere si sute de persoane la prezentarile si discutiile de seara. Expunand comunitatea din Alba Iulia la oameni diferiti, am crescut nivelul la care se raporteaza, calitatea evenimentelor la care participa si mai ales expunerea artistilor, jurnalistilor si oamenilor implicati civic in fata unui public nou.


| Date beneficiari
    Beneficiarii directi: 500 de persoane in cele doua editii - elevi de liceu, studenti si adulti.

| Date beneficiari
    Beneficiari indirecti: 1000 de persoane in cele doua editii - elevi de liceu, studenti si adulti.

| Activitati
    Pentru pregatirea proiectului, este aleasa tema din fiecare an, apoi facuta o lista cu oameni din cele trei domenii, arta, jurnalism si civism. In baza listei cautam sursa de finanțare pentru a acoperi costurile, apoi contactam persoanele si in functie de disponibilitatea lor, confirmam prezenta si continuam cu partea de logistica.

Programul este structurat in general in felul urmator:
Vinerea - deschiderea evenimentului, vernisajul expozitiei, discutie de tip panel, prezentare, socializare intre public si invitatii zilei.
Sambata - 3 ateliere pentru elevi si studenti, seara o prezentare, lansarea unui proiect nou al Forum Apulum, discutie de tip panel, socializare intre public si invitatii zilei.
Duminica - atelier si/sau discutii cu publicul.


| Rezultatele proiectului
    

| Bugetul
    2500,00

| Parteneri
    Asociatia Forum Apulum, Asociatia Funky Citizens

| Website proiect
    http://civicon.forumapulum.ro/





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes