close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



SAINT GEORGE CITY OF DEBATE



| Organizator:
    Debate Club Sfantu Gheorghe
| Categorie:
    Programe
| Problema de fond
    Lumea dezbaterilor academice, coordonata de ARDOR la noi in tara, este una dintre cele mai interesante si mai pasionante pentru viata unei buna parti a tinerilor liceeni din tara, dar si din strainatate.
Desi exista competitii in tara si in afara, pana la aparitia SAINT GEORGE CITY OF DEBATE, nu a existat nici un OPEN National atat de amplu, care sa/si propuna adunarea la un loc a majoritatii oamenilor din aceasta lume aparte a dezbaterilor academice.


| Scopul programului
    Scopul principal este crearea unui for de dezbateri cu sens pentru tinerii din Roamania, prin lansarea unor teme aprinse si la ordinea zilei - voluntariatul obligatoriu pentru absolvirea liceului sau scaderea a 18 ani a dreptului de a candida la alegeri.

SAINT GEORGE CITY OF DEBATE SAINT GEORGE CITY OF DEBATE SAINT GEORGE CITY OF DEBATE

| Aria geografica
    Sfantu Gheorghe / Covasna

| Rezumat
    Cu un numar record de 78 de echipe in 2011 si peste 300 de participanti, SAINT GEORGE, CITY OF DEBATE editia a V-a a insemnat un eveniment de excepţie, atat pentru lumea dezbaterilor, dar si pentru comunitatea locala. Performantele au inceput cu echipa de arbitri, condusa de vicecampionul european, Radu Cotarcea si formata din 69 de studenti si profesori, printre care majoritatea fostilor campioni nationali si regionali, multiplii participanti la concursuri interne si internationale, si au continuat cu cei 234 debateri, impărtiti in 78 de echipe din Botosani, Bucuresti, Buhusi, Chisinau, Cluj-Napoca, Constanta, Horezu, Hunedoara, Iasi, Ploiesti, Sighetu Marmatiei, Timisoara, Targu Ocna, Turda.
La Colegiul National Mihai Viteazul au avut loc 3 runde de calificari in 38 de săli de clasa, plus optimi, sferturi si semifinale care au umplut pana la refuz Amfiteatrul CNMV, iar Finala a adunat peste 400 de spectatori la Sala Mare a Teatrului din Sfantu Gheorghe. In fata unui public entuziast, juriul format din 7 membri extrem de bine cotati, au ales echipa campioana din acest an din Banat, de la clubul Chrome, in persoana celor 3 fete: Adelina Voiculescu, Fometescu Adina, Cercega Lidia. Acestea au reusit sa obtina medaliile de aur, diplomele, cupele, premiile, florile, trofeul original, efectuat de artistul din Sfantu Gheorghe, Ramon Grosos, dar si cupa transmisibila.
Avem satisfactia ca impresiile majoritatii participantilor au fost in fiecare an mai bune, atat despre competitie, dar si despre activitatile extra-concurs, fotbal, paintball, bowling, squash, party.


| Date beneficiari
    Cateva sute de elevi, studenti si profesori participanti, dar si cele cateva zeci de voluntari implicati in buna desfasurare a evenimentului.


| Rezultatele programului
    Rata de participare in crestere, d ela an la an, arata cel mai clar succesul si viabilitatea programului. Efectele secundare - atragerea mai multor parteneri si sponsori pentru miscarea de debate din Sfantu Gheorghe, ridicarea nivelului dezbaterilor din localitate si atragerea unei din ce in ce mai semnificative parti a tinerilor pentru aceasta activitate.

| Bugetul programului (in RON)
    20000

| Parteneri
    Consiliul Judetean Covasna, Consiliul Local Sfantu Gheorghe, Colegiul National MIhai VIteazul, Tricomserv, ARCO, Bertis, Covalact, BRD, Julius Meinl, Arix, Ariadne, Angelo Foto, Dunapack, Dioszegi, Prod Spicom, Afacov, Multi Nr, BPC, Tega, Tag Trust, Gercomp, Cora, Editura ALL, Editura Litera, Muzeul Carpatilor Rasariteni, M Studio, Teatrul Andrei Muresanu, Foreign Policy

| Website-ul programului
    www.saintgeorge.blogspot.com





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes