close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Luna Florii de Colt



| Organizator:
    Fundatia HOSPICE Casa Sperantei
| Categorie:
    Comportament civic si participare publica
| Problema de fond
    Dupa 1990 s-a constatat o lipsa a serviciilor de ingrijire paliativa, a specialistilor in acest domeniu, dar mai ales renuntarea sistemului la acesti pacienti cu boli progresive limitatoare de viata.
Conform sondajului IMAS comandat de Hospice in 2008, in Romania peste 4,5 milioane de persoane sunt afectate de o boala incurabila si doar 5% beneficiaza de servicii de ingrijire specializata de ingrijiri paliative.
Din sondaj mai reiese ca desi majoritatea celor intervievati nu era familiarizati cu serviciile HOSPICE si-au exprimat opinia ca cel mai potrivit mediu pentru ingrijire este in proportie de 37,8% la domiciliu si 41,9% intr-un centru specializat tip hospice. Aceasta nevoie trebuie coroborata cu lipsa resurselor financiare in sistemul public de sanatate si nevoia de a atrage sprijinul comunitatii si al persoanelor individuale.


| Scopul proiectului
    Obiectivul proiectului este de a creste nivelul implicarii comunitatii in problemele sociale si de incuraja membrii acesteia in a sustine serviciile de ingrijire paliativa oferite de HOSPICE. Concret, ne-am propus ca pe parcursul lunii noiembrie sa aducem campania noastra in 60 de biserici din judet si sa strangem donatii in valoare de 50.000 de lei, acestea fiind folosite la acoperirea costurilor a 625 vizite de ingrijire la domiciliul pacientilor incurabili, adulti si copii.

Luna Florii de Colt Luna Florii de Colt Luna Florii de Colt

| Aria geografica
    Brasov

| Rezumat
    Fundația HOSPICE Casa Sperantei este mai intai de toate raspunsul comunitatii la nevoia de ingrijire a semenilor nostri. Activitatile noastre au la baza sprijinul comunitatii, fara de care nu am putea sa oferim ingrijire paliativa gratuita bolnavilor incurabili. Deoarece numarul bolnavilor este în continua crestere, iar resursele noastre financiare sunt extrem de limitate am cerut ajutorul semenilor nostri prin intermediul bisericilor de toate religiile, din județul Brașov.
Prin campania anuala "Floare de Colt" devenita traditie la Brasov in ultimii 18 ani, am dorit sa atragem atentia asupra oamenilor din jurul nostru care se lupta cu boala incurabila, sa ne gandim la cei care au pierdut aceasta lupta, si mai ales sa ne amintim ce mare binecuvantare este sanatatea noastra si a celor dragi.
Concret, am solicitat sutinerea 255 de biserici in a transmite apelul nostru mai departe si a permite strangerea de fonduri pentru HOSPICE Casa Sperantei si ajutorul credinciosilor in a contribui prin donatia lor la acoperirea costurilor de ingrijire a celor peste 1700 de adulți și copii cu cancer și alte boli incurabile pe care ii îngrijim anual în mod gratuit. In total, un numar de 112 biserici ne-au sustinut efortul si au colectat 65000 lei pentru pacientii nostri. Mai mult decat atat, campania a declansat o reactie din partea a 11 gradinite, scoli generale si licee din oras care au vrut sa se alature efortului nostru si totodata sa educe copii in spiritul solidaritatii civice, adaugand prin actiunile lor 24.290 lei sumei deja stranse.


| Date beneficiari
    Prin promovarea serviciilor de ingrijire paliativa la nivel national si pregatirea specialistilor in domeniu, HCS a avut ca beneficiari indirecti aproximativ 5% din persoanele afectate care sunt ingrijiti in centre care dupa modelul HOSPICE, ofera servicii similare.
Beneficiari directi: numar si tip –400 de pacienti pe an si rudele lor apropiate -800 de persoane
Beneficiari indirecti: numar si tip - Prin promovarea serviciilor de ingrijire paliativa la nivel national si pregatirea specialistilor in domeniu, HCS a avut ca beneficiari indirecti aproximativ 5% din persoane
Public tinta: - 130 de consilieri sprirituali, cadre didactice de la 11 unitati de invatamant (gradinite, scoli generale si licee) elevi si membrii ai comunitatii - peste 4000 donatori


| Rezultatele proiectului
    - 90.723 lei colectati in campanie (66.433 lei in biserici si 24.290 lei de la unitatile de invatamant)
- 130 de biserici partenere din care 87 au gazduit cutia timp de o luna sau mai mult
- peste 4000 de donatori
- 11 unitati de invatamant
- In urma campaniei derulate in biserici am reusit sa aducem apelul nostru in fata credinciosilor reusind sa solidarizam cu cauza noastra peste 4000 de donatori. In urma campaniei din biserici, cadrele didactice de la 11 unitati de invatamant s-au mobilizat in a strange fonduri pentru pacientii HOSPICE. Dincolo de beneficiile financiare aduse fundatiei, aceasta actiune a atras atentia copiilor asupra persoanelor care au nevoie de ajutorul comunitatii, i-a educat in spiritul solidaritatii civice si le-a aratat cum pot face o diferenta in viata cuiva.
Consideram ca s-a produs o miscare civica in randul unitatilor de invatamant din Brasov, copiii au inteles importanta actiunii, si-au manifestat dorinta de a vizita pacientii si de a dona banii intr-un cadru festiv. Fie ca au cantat colinde, fie ca au organizat targuri cu produse specifice Craciunului, tinerii inimosi au reusit sa stranga suma de 24.290 lei. Dincolo de rezultatul financiar, campania a demonstrat ca putem face mai mult decat a spune "Imi pare rau!"



| Bugetul proiectului (in RON)
    3163

| Parteneri
    Protopopiatul Ortodox Brasov, Inspectoratul Scolar Brasov, S.C.Trema S.R.L.

| Website-ul proiectului
    





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes