close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Programul privind sustinerea interventiilor de urgenta SMURD pe cale aeriana



| Organizator:
    Fundatia pentru SMURD
| Categorie:
    Programe
| Problema de fond
    Nevoi identificate: Cresterea numarului de cazuri la care a fost necesara interventia cu elicopterul dar si alinierea serviciului SMURD la standardele internationale in domeniu au impus cresterea numarului de astfel de aparate de zbor. Automat, costurile de exploatare au crescut, sumele necesare achizitionarii combustibilului ridicandu-se anual la cifre de ordinul sutelor de mii de USD. Doar in anul 2011 parteneriatul a vizat punerea la dispozitie a 30 de tone de combustibil lunar, parteneriatul pentru anul trecut fiind cuantificat la 310.000 USD iar in 2010 aceasta contributie a avut valoarea de 240.000 USD.

Grup tinta: 1. Nou-nascuti aflati in stare critica. 2. Pacienti grav accidentati, care necesita transferul de urgenta pentru tratament specializat.


| Scopul programului
    Obiective specifice:
1. Capacitatea de a raspunde in proportie cat mai mare solicitarilor venite din teritoriu pentru interventiile aero-medicale de urgenta, eliminandu-se din economia deciziei factorul financiar legat de combustibil.
2. Sprijinirea desfasurarii in mai bune conditii a misiunilor aeromedicale SMURD efectuate cu elicopterele din dotarea Inspectoratului General de Aviatie

Obiectiv general: Cresterea eficientei activitatii de interventie in situatii de urgenta, in general si a numarului de misiuni de salvare aeromedicala efectuate pe teritoriul Romaniei.


Programul privind sustinerea interventiilor de urgenta SMURD pe cale aeriana Programul privind sustinerea interventiilor de urgenta SMURD pe cale aeriana Programul privind sustinerea interventiilor de urgenta SMURD pe cale aeriana

| Aria geografica
    toate judetelor tarii, acolo unde isi desfasoara activittatea medicala serviciul SMURD

| Rezumat
    Cresterea continua a numarului de accidente care necesita interventia de urgenta a echipajelor SMURD a impus in anii precedenti diversificarea si alinierea la standarde internationale a modalitatilor de transport ale victimelor/pacientilor catre unitatile spitalicesti. Parteneriatul dintre SMURD si Inspectoratul General de Aviatie din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor a devenit, astfel, o realitate stringenta, materializata prin achizitonarea unor elicoptere care sa deserveasca SMURD. Acestea intervin, ori de cate ori este cazul si conditiile atmosferice o permit, in situatiile in care victimele/pacientii trebuie transportati de urgenta catre cea mai apropiata Unitate de Primiri Urgente. Avantajele majore ale operarii acestui tip de mijloc de transport sunt scurtarea substantiala a timpului de interventie si accesul in zonele in care relieful nu permite deplasarea cu mijloace conventionale de transport. Este, insa, cunoscut faptul ca exploatarea elicoptereleor nu este deloc simpla, costurile unei astfel de operatiuni fiind foarte mari. In afara de serviciile de mentenanta care trebuie asigurate aparatului de zbor, sunt costurile de exploatare, in principal costurile legate de combustibilul necesar interventiilor cu elicopterul. Venind in intampinarea acestei probleme, Fundatia pentru SMURD si Grupul ROMPETROL au incheiat in anul 2010 un parteneriat privind asigurarea combustibilului necesar misiunilor aero-medicale efectuate de elicopterele SMURD. Acest parteneriat a fost apoi continuat in anii 2011 si 2012.

| Date beneficiari
    1.aprox. 1800 de pacienti care au beneficiat de interventie medicala de urgenta
2.In anul 2010, in cadrul punctelor de operare aeromedicala beneficiare ale parteneriatului dintre Grupul Rompetrol si Fundatia pentru SMURD, s-au efectuat 835 interventii, insumand 1315 ore de zbor
3.In anul 2011, in cadrul celor trei puncte de operare aeromedicala beneficiare ale sponsorizarii acordate de Grupul Rompetrol, au fost efectuate 978 interventii, insumand 1569 ore de zbor
4. Prin fondurile directionate de populatie prin redirectionarea a 2% din impozitul pe venit au fost achizitionate rezervoare de combustibil pentru utilizarea rationala si eficientizarea consumului in cadrul misiunilor aeromedicale.



| Rezultatele programului
    1. aprox. 1800 de pacienti care au beneficiat de interventie medicala de urgenta;
2. In anul 2010, in cadrul punctelor de operare aeromedicala beneficiare ale parteneriatului dintre Grupul Rompetrol si Fundatia pentru SMURD, s-au efectuat 835 interventii, insumand 1315 ore de zbor;
3. In anul 2011, in cadrul celor trei puncte de operare aeromedicala beneficiare ale sponsorizarii acordate de Grupul Rompetrol, au fost efectuate 978 interventii, insumand 1569 ore de zbor.

Pe durata parteneriatul s-a realizat o crestere din punct de vedere al numarului misiunilor aeromedicale realizate cu ajutorul combustibilului primit in cadrul acestui parteneriat.


| Bugetul programului (in RON)
    1800000

| Parteneri
    Grupul Rompetrol, Inspectoratul General de Aviatie, Fundatia pentru SMURD

| Website-ul programului
    http://www.impreunapentrufiecare.ro/





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes