close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Xperiment! - Expozitii stiintifice interactive pentru copii



| Organizator:
    Asociatia Secular-Umanista din Romania
| Categorie:
    Originalitate
| Problema de fond
    Pregatirea stiintifica a elevilor romani, dar si a societatii in ansamblu este foarte precara, iar diferite studii au indicat amploarea problemei: elevii romani de clasa a 8a au rezultate sub medie la testele internationale, 52% dintre doctoranzii romani considera creationismul ca fiind ce a mai buna teorie ce explica existenta Umiversului, doar 24% dintre doctoranzii romani considera ca Teoria Evolutiei poate explica existenta omului. Informatiile sunt preluate din TIMSS 2007 International Science Report si Romanian University System – Facts, causes, solutions, July 2008.

| Scopul proiectului
    Prin realizarea acestui proiect, am dorit sa promovam valorile stiintifice si sa incurajam copiii si parintii sa aiba o gandire critica. Sa le aratam copiilor ca exista si metode informale de a invata. Sa incurajam (re)dezvoltarea curiozitatii, sa inspiram, implicam si educam copiii din Bucuresti si judetele apropiate. Obiectivele: minim 5000 de vizitatori (elevi, profesori si părinti), o crestere a interesului copiilor pentru astfel de manifestari.

Xperiment! - Expozitii stiintifice interactive pentru copii Xperiment! - Expozitii stiintifice interactive pentru copii Xperiment! - Expozitii stiintifice interactive pentru copii

| Aria geografica
    Bucuresti, Rasnov

| Rezumat
    ”Xperiment!” este un ciclu de expozitii stiintifice interactive pentru copii, o premiera pentru Romania. In cadrul ”Xperiment!” am organizat in 2012 doua expozitii; una pe teme de mecanica, iar a doua despre electricitate. Expozitiile au fost deschise in Bucuresti si au putut fi vizitate gratuit pe o perioada de intre 4 si 10 saptamani. Expozitia despre mecanica a fost dusa si in Risnov cu sprijinul Primariei din localitate. Pe langa familiile cu copii, un segment important al vizitatorilor l-au constituit grupurile organizate de catre scoli.

| Date beneficiari
    

| Rezultatele proiectului
    Prima expozitie a fost prezentata in perioada 14.05 – 01.07.2012 la Sala Imagika, Grand Cinema Digiplex, Baneasa Shopping City. A avut peste 8000 de vizitatori, inclusiv grupuri de elevi de la 23 de scoli. Acoperire semnificativa in presa: Da Vinci Learning TV, Hotnews, Romania Libera, Adevarul, RFI, Radio Romania Junior, National Geographic, Stiinta si Tehnica, Science Focus, Good Food etc. Sponsorul principal al expozitiei: DaVinci Learning.

Aceeasi expozitie a fost vizitata in perioada 02.07 – 29.07.2012 la Cetatea Rasnov, judetul Brasov de peste 3000 de oameni. Au scris despre subiect Da Vinci Learning TV, Adevarul, Financiarul etc.

A doua expozitie a fost prezentata in perioada 20.10 – 18.11.2012 la sala Imagika, Grand Cinema Digiplex, Baneasa Shopping City. A avut peste 10000 de vizitatori, inclusiv grupuri de elevi de la peste 30 de scoli. Subiectul a aparut in presa: Discovery Channel, Antena 1, Hotnews, Romania Libera etc. Sponsorul principal al expozitiei: Discovery Channel.


| Argument
    Este pentru prima data cand copiii din Romania au ocazia sa viziteze astfel de expozitii interactive. Activitatile de invatare pe care le pot desfasura in cadrul expozitiei sunt menite sa ii atraga catre studiul stiintelor, sa le arate ca pot invata si altfel decat luand notite dupa ce scrie un profesor pe tabla la scoala sau invatand pe de rost formule al caror sens si utilitate sunt greu de inteles.

| Bugetul proiectului (in RON)
    157500

| Parteneri
    Parentime, Asociatia Mioritics

| Website-ul proiectului
    http://www.xperiment.ro/





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes