close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Xperiment! - Expozitii stiintifice interactive pentru copii



| Organizator:
    Asociatia Secular-Umanista din Romania
| Categorie:
    Educatie, Invatamant, Cercetare
| Problema de fond
    Pregatirea stiintifica a elevilor romani, dar si a societatii in ansamblu este foarte precara, iar diferite studii au indicat amploarea problemei: elevii romani de clasa a 8a au rezultate sub medie la testele internationale, 52% dintre doctoranzii romani considera creationismul ca fiind ce a mai buna teorie ce explica existenta Umiversului, doar 24% dintre doctoranzii romani considera ca Teoria Evolutiei poate explica existenta omului. Informatiile sunt preluate din TIMSS 2007 International Science Report si Romanian University System – Facts, causes, solutions, July 2008.

| Scopul proiectului
    Prin realizarea acestui proiect, am dorit sa promovam valorile stiintifice si sa incurajam copiii si parintii sa aiba o gandire critica. Sa le aratam copiilor ca exista si metode informale de a invata. Sa incurajam (re)dezvoltarea curiozitatii, sa inspiram, implicam si educam copiii din Bucuresti si judetele apropiate. Obiectivele: minim 5000 de vizitatori (elevi, profesori si părinti), o crestere a interesului copiilor pentru astfel de manifestari.

Xperiment! - Expozitii stiintifice interactive pentru copii Xperiment! - Expozitii stiintifice interactive pentru copii Xperiment! - Expozitii stiintifice interactive pentru copii

| Aria geografica
    Bucuresti, Rasnov

| Rezumat
    ”Xperiment!” este un ciclu de expozitii stiintifice interactive pentru copii, o premiera pentru Romania. In cadrul ”Xperiment!” am organizat in 2012 doua expozitii; una pe teme de mecanica, iar a doua despre electricitate. Expozitiile au fost deschise in Bucuresti si au putut fi vizitate gratuit pe o perioada de intre 4 si 10 saptamani. Expozitia despre mecanica a fost dusa si in Risnov cu sprijinul Primariei din localitate. Pe langa familiile cu copii, un segment important al vizitatorilor l-au constituit grupurile organizate de catre scoli.

| Date beneficiari
    

| Rezultatele proiectului
    Prima expozitie a fost prezentata in perioada 14.05 – 01.07.2012 la Sala Imagika, Grand Cinema Digiplex, Baneasa Shopping City. A avut peste 8000 de vizitatori, inclusiv grupuri de elevi de la 23 de scoli. Acoperire semnificativa in presa: Da Vinci Learning TV, Hotnews, Romania Libera, Adevarul, RFI, Radio Romania Junior, National Geographic, Stiinta si Tehnica, Science Focus, Good Food etc. Sponsorul principal al expozitiei: DaVinci Learning.

Aceeasi expozitie a fost vizitata in perioada 02.07 – 29.07.2012 la Cetatea Rasnov, judetul Brasov de peste 3000 de oameni. Au scris despre subiect Da Vinci Learning TV, Adevarul, Financiarul etc.

A doua expozitie a fost prezentata in perioada 20.10 – 18.11.2012 la sala Imagika, Grand Cinema Digiplex, Baneasa Shopping City. A avut peste 10000 de vizitatori, inclusiv grupuri de elevi de la peste 30 de scoli. Subiectul a aparut in presa: Discovery Channel, Antena 1, Hotnews, Romania Libera etc. Sponsorul principal al expozitiei: Discovery Channel.


| Bugetul proiectului (in RON)
    157500

| Parteneri
    Parentime, Asociatia Mioritics

| Website-ul proiectului
    http://www.xperiment.ro/





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes