close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Premiile Superscrieri, editia a II-a, 2012



| Organizator:
    Fundatia Friends For Friends
| Categorie:
    Originalitate
| Problema de fond
    Superscrieri, ca program, a luat nastere:1) ca un raspuns al FFFF la lipsa calitatii presei din Romania si cu intentia de a indrepta acest lucru prin incurajarea textelor de calitate; 2) din credinta noastra in puterea cuvintelor. Credem ca Romania are nevoie de povesti puternice si texte care:
- informeaza corect
- emotioneaza
- modifica perceptii şi stereotipuri
- creeaza miscari sociale
- in final, schimba lumea in care traim.
Credem ca autorii acestui tip de scriitura trebuie descoperiti, incurajati, valorizati.
Scrierea creativa produce nu numai continut mai bun, ci si autori mai responsabili. Editia din 2012 continua aceleasi idei, adaugand la ele speranta data de succesul primei editii, care ne-a confirmat ca este nevoie si deschidere pentru o asemenea initiativa.


| Scopul proiectului
    Misiunea declarata a Superscrierilor este sa contribuie activ la creşterea unei noi generatii de oameni de presa prin cultivarea, in Romania, a genului de scriitura creativa, de storytelling, care da castigatorii de Premii Pulitzer.
Obiectivele pentru 2012:
1.Formarea unui juriu de 9 persoane, la fel de competent si “curat” ca la editia anterioara/ddl 30.06
2.Atragerea de contributii pentru premiile oferite in valoare de minim 4000 euro (in bani si produse)/ddl 01.10
3.Marirea awareness-ului concursului cu 20 %
4.O buna organizare a concursului
5.Organizarea unei Gale de premiere reale


Premiile Superscrieri, editia a II-a, 2012 Premiile Superscrieri, editia a II-a, 2012 Premiile Superscrieri, editia a II-a, 2012

| Aria geografica
    Bucuresti ca nucleu, toate judetele ca potential de atragere a participantilor si sustinatorilor

| Rezumat
    Premiile Superscrieri - non-fictiuni care schimba lumea este o competitie care promoveaza jurnalismul narativ si scriitura creativa despre oameni, evenimente si momente reale.

Credem in puterea povestilor si a cuvintelor de a influenta in bine relatiile dintre oameni, de a genera schimbari de atitudini, cutume, norme. Credem ca Romania are nevoie de asemenea texte de calitate si stim ca autorii acestor texte trebuie descoperiti, incurajati, premiati. Prin aceasta competitie vrem sa incurajam in Romania tipul de scriitura care da castigatorii de premii Pulitzer.

Pentru editia a doua, din 2012, obiectivele au vizat construirea pe rezultatele din 2011 si imbunatatirea pe toate nivelurile: mecanism de concurs, organizare, premii, promovare.
Ca urmare, am imbunatatit softul de inscriere si jurizare, am cooptat mai multi voluntari in proiect, am pastrat ideea unui juriu curat, am largit aria de promovare si am incercat sa ajungem si la sustinatori externi (in 2011 concursul a fost finantat exclusiv de Friends Advertising, compania care sustine activitatea Fundatiei de la infiintare).

Rezultatele: un juriu de 9 oameni care si-au oferit timpul lor in egim voluntar, 249 participanti, 375 de lucrari inscrise la cele 5 categorii participante, 17 castigători, mai mult de 100 de persoane implicate în organizarea si sustinerea concursului, atingerea unui public larg si divers cu vesti despre concurs (prin machete de presa, social media, comunicare online, televiziune, radio).
ca o concluzie, putem spune ca Superscrieri 2012 a fost o confirmare a functionalitatii modelului de fiintare a FFFF, prin reteaua de prieteni.


| Date beneficiari
    Beneficiarii de la ambele categorii au fost indemnati in mod repetat sa dea mai departe vestea despre concurs si sa isi incurajeze prietenii sa se inscrie (prin mesajele din newslettere, pe Facebook, prin emailuri dedicate).

| Rezultatele proiectului
    Beneficii materiale: 2800 E cash si 1900 E in produse pentru cei 17 castigatori.
Beneficii imateriale: autori buni au fost adusi in prim plan, spre a li se recunoaste valoarea; aducerea la cunostinta publicului a unor texte de calitate (toate articolele din top 5 au fost facute publice); aducerea in constiinta publica a necesitatii scrierii de calitate


| Argument
    Desi presa din Romania este preponderent tabloidizata si favorizeaza non-valorile, Superscrieri pleaca de la premisa ca in Romania exista inca texte bune si autori cu potential, care merita sa fie promovati. Asadar, am creat Premiile Superscrieri ca pe un instrument care contureaza mediul propice de manifestare pentru materiale de calitate: non-fictiuni care schimba lumea.
Superscrieri este o inititiva independenta si e deschis oricui stie sa spuna povesti puternice despre realitate (jurnalisti sau bloggeri, profesionisti sau amatori).
De ce credem noi ca functioneaza:
apeleaza la nevoia de recunoastere a autorilor
aduce in constiinta publica nevoia de texte bune, dar si increderea si speranta ca ele inca se scriu.
Pentru noi, Superscrieri este o solutie pe termen lung la problema calitatii presei din Romania.


| Bugetul proiectului (in RON)
    15800

| Parteneri
    Parteneri media sau logistici: “Decat o Revista”, “Tataia”, “Institute, The Magazine”, Realitatea TV, HotNews.ro, Ziare.com, Institutul Francez. Sponsori: Romanian Business Leaders, Ciprian Marica, Friends Advertising, Give, Tea Forte, Supradyn, Okian, Publica, Vellant, Alira, Silva, European Drinks

| Website-ul proiectului
    http://ffff.ro/superscrieri/





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes