close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Copiii iubesc animalele



| Organizator:
    Asociatia Dog Assist
| Categorie:
    Programe
| Problema de fond
    Pornind de la datele existente in comunitate (putine statistice oficiale, din pacate)am identificat nevoia de educatie cu privire la interactiunea om-animal, dar si cu privire la detinerea responsabila a animalelor de companie.

Nu in ultimul rand, imaginea peiorativa a cainelui in societarea romaneasca era bazata pe preluarea inegala a stirilor de catre mass media, cu un accent pe cazuri negative (ex. cazul Ionut), care au dus la crearea unei atitudini negative fata de caini a publicului larg si inclusiv promovarea unor practici neetice de gestionare a animalelor fara stapan de catre autoritati (eutanasierea), dovedite ca fiind ineficiente.


| Scopul proiectului
    Scopul a fost oferirea unor ateliere educative in scoli si gradinite, cu activitati hand on si oportunitati sigure de interactiune cu cainii nostri , pentru a schimba atitudinea fata de animale si pentru a informa cu privire la detinerea responsabila a animalelor de companie, dezvoltarea empatiei, tolerantei si blandetei fata de animale.
Obiective:
(1) oferirea unui cadru de interactiune sigura cu cainii nostri de terapie, pentru a schimba atitudinea celor mici fata de animale
(2) educarea cu privire la detinerea responsabila- nevoi, drepturi, responsabilitati.


Copiii iubesc animalele Copiii iubesc animalele Copiii iubesc animalele

| Aria geografica
    Cluj

| Rezumat
    Ideea programului a plecat de la nevoia unei schimbari profunde si de durata in ceea ce priveste imaginea cainelui in societatea romaneasca, determinata de realitatea identificata: rata de abandon a animalelor ridicata (chiar dubla dupa perioada sarbatorilor), numarul mare al cazurilor de cruzime fata de animale (inclusiv savarsite de minori), conditiile precare de detinere a animalelor de companie si lipsa de informare cu privire la nevoile si drepturile acestora. Acestora li s-au adaugat numeroasele cazuri de persoane muscate de copii, fobii tot mai dese in cazul copiilor, imaginea peiorativa promovata de media in ceea ce priveste cainii.
Obiectivul pe care ni l-am propus a fost cresterea gradului de informare si educatie a copiilor, ca viitori vectori ai schimbarii in societate, ca viitori proprietari de animale si, indirect, schimbari la nivelul intregii familii.
Punctual, am urmarit: (1) oferirea unui cadru de interactiune sigura cu cainii nostri de terapie, pentru a schimba atitudinea celor mici fata de animale (2) educarea cu privire la detinerea responsabila- nevoi, drepturi, responsabilitati. Totul prin jocuri, discutii, interactiuni cu caini special pregatiti, insotiti de specialistii asociatiei.
Prin activitati in scoli si gradinite, de masa si private, in mediul urban sau rural,in anul 2019 am vizitat 1340 de copilasi, in 2020 140 de copii din mediul rural, in 2021 50 de copii. Perioada 2020-2021 a insemnat restrictii, deci si numar de beneficiari mai mic, dar mentionez ca in anul 2018, de ex., am vizitat peste 1500 de copii, asadar impactul este unul semnificativ la nivelul comunitatii.


| Date beneficiari direcţi
    Copii prescolari si scolari

| Date beneficiari
    Cadre didactice, parintii si fratii copilasilor participanti la atelierele noastre

| Activitati
    Programul Copiii Iubesc Animalele a insemnat vizite in scoli si gradinite si oragnizarea a 1 sau 2 ateliere cu durata adecvata varstei.
Atelierele au presupus: interactiuni cu cainii nostri de terapie (cum facem cunostinta cu cainii de terapie), discutii despre catei (cum ne ajuta, ce nevoi au, cum ne vorbesc, ce emotii au, cum ii ingrijim etc), totul prin discutii libere, jocuri si paralele cu emotiile, nevoile umane.
Pe langa informatiile pe care cei mici le-au primit, ei au fost incurajati sa dezvolte empatie, toleranta si o atitudine blanda fata de toate fiintele vii.


| Rezultatele proiectului
    Ca urmare a activitatilor, cei mici au primit informatii stiintifice intr-un mod facil si accesibil, hands-on, despre ce presupune o interactiune cu un caine, cum comunica acesta, cum il pot ingriji, cum pot deveni un proprietar responsabil, cum pot fi atenti si empatici cu toate formele de viata.
Astfel, cei mici au fost incurajati sa depaseasca unele mituri sau conceptii invechite promovate in societate, unii si-au depasit retinerile si prin noile experiente si-au schimbat atitudinea si au invatat noi modalitati de raportare fata de animale, ceea ce in timp va duce la o noua generatie de adulti responsabili si mai iubitori cu animalele.


| Bugetul
    0

| Parteneri
    Copiii iubesc animalele este un proiect dezvoltat si implementat de Asociatia Dog Assist.

| Website proiect
    www.dogassist.ro





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes