close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Transmaraton



| Organizator:
    ACS Ro Club Maraton
| Categorie:
    Comportament civic si participare publica
| Problema de fond
    In Romania inca nu exista o cultura foarte dezvoltata de fundraising individual. Cu atat mai putin la evenimente sportive. Desi numarul de evenimente sportive a crescut considerabil in Romania in ultimii ani, componenta de fundraising la aceste evenimente este inca aproape inexistenta. Spre deosebire de evenimentele similare din strainatate care reusesc sa colecteze sume impresionante din fundraising individual derulat de catre alergatori.
Din acest motiv ne-am propus un mix reusit intre incurajarea culturii de fundraising in Romania, sustinerea a doua cauze sociale in care credem foarte mult, alergarea pe cel mai frumos drum din lume si promovarea Transfagarasanului, care este o zona fantastica.


| Scopul proiectului
    Scopul a fost crearea unui eveniment pe un traseu cu totul special in cadrul caruia componenta de fundraising sa fie foarte puternic dezvoltata. Obiectivele propuse au fost atragerea unui numar de 100 de fundraiseri alergatori care sa reuseasca atragerea de donatii individuale pe pagina lor de alergator din partea grupurilor lor de cunoscuti.
Obiectivul de colectare de fonduri pentru editia din 2012 a fost de peste 30.000 euro net (dupa scaderea cheltuielilor de organizare si implementare a proiectului) pentru cele doua cauze partenere: Viitor Plus si Hospice Casa Sperantei


Transmaraton Transmaraton Transmaraton

| Aria geografica
    Arges, Sibiu, Bucuresti

| Rezumat
    Ne-am propus un mix reusit intre incurajarea culturii de fundraising in Romania, sustinerea a doua cauze sociale in care credem foarte mult, alergarea pe cel mai frumos drum din lume si promovarea Transfagarasanului, care este o zona fantastica.

Ne-am dorit ca prin organizarea unui concurs pe acest obiectiv turistic sa popularizam atat miscarea si sportul cat si frumusetile Romaniei.

Evenimentul a fost inedit fiind printre singurele competitii de tip hibrid (alergare pe sosea intr-o locatie montana). Concurentii au putut opta intre doua curse: semimaraton 21km si ultramaraton 70km. Traseul celor doua curse traverseaza cel mai lung tunel rutier din Romania (887 m).

Evenimentul a avut o puternica latura umanitara. Locurile la eveniment au fost repartizate exclusiv prin tragere la sorti sau prin asumarea strangerii unei sume minime pentru unul dintre cele doua proiecte propuse de Hospice sau ViitorPlus.
Fiecare participant putand alege una dintre cauzele partenere si sa colecteze fonduri pentru sustinerea acesteia.
Fondurile au fost colectate prin intermediul unei platforme de fundraising custom prin care fiecare participant a avut propria pagina de donatii. Pe pagina personalizata erau prezentate poza si povestea concurentului, descrierea cauzei precum si un formular de donatie online prin care sustinatorii puteau sa transmita si un mesaj de incurajare fundraiserului alergator.

La eveniment au luat parte 90 de alergatori (9 la ultramaraton, 81 la semi-maraton), din 9 tari care au reusit colectarea sumei totale de 124.196 RON. De mentionat ca numarul total de donatii a fost de 1238, iar valoarea medie a unei donatii a fost de aproximativ 100 de RON.


| Date beneficiari
    Cele doua cauze partenere au fost implicate pe toata durata proiectului:
- ajutor in popularizarea evenimentului
- atragerea de alergatori/fundraiseri
- oferirea de sprijin in logistica necesara pentru evenimentul sportiv
- alocarea de voluntari pentru desfasurarea evenimentului sportiv


| Rezultatele proiectului
    Evenimentul a avut o contributie majora in dezvoltarea fundraisingului individual la evenimentele sportive. Pe langa introducerea unui concept nou in Romania (pagini personalizate pentru fiecare alergator cu formular de donatii online) a ajutat la formarea de fundraiseri noi (peste 85% din alergatori nu au mai facut fundraising pana atunci).

Numar total participanti: 90 (21 femei, 69 barbati)
Tari reprezentate: 9
Numar de donatii: 1238
Valoarea totala a donatiilor: 124196.65 Ron
Valoare medie a unei donatii: 100 ron
Numar de donatii per alergator: 13.75
Valoarea donatiilor per alergator: 1379 RON

Fondurile stranse de participanti prin Transmaraton au contribuit pentru Viitor Plus la plantarea a 10.000 de puieti si ingrijirea lor timp de 5-6 ani, in functie de specie.
In cazul Hospice Casa Sperantei "Centrul de Excelenta in Ingrijire Paliativa" fondurile colectate au contribuit la oferirea de ingrijire paliativa gratuita la domiciliu pentru 150 de pacienti (copii si adulti) si familiile lor pentru o perioada de 3 luni.

In plus evenimentul a dat curaj unor participanti care au facut pentru prima oara fundraising de a demara proiecte sportive individuale pentru alte cauze umanitare:
- Stanislav Georgiev ce a initiat un ultraduatlon intre Bucuresti si Sofia in beneficiul mai multor ONG-uri. In cadrul proiectului au contribuit si alti participanti de la Transmaraton
- Andrei Gligor cu proiectul "Andrei Gligor pana in Sahara" in beneficiul Inima Copiilor
- Adrian Ber ce va alerga in 2013 intr-un ultramaraton pentru Viitor Plus


| Bugetul proiectului (in RON)
    53000

| Parteneri
    ACS Ro Club Maraton, A. Viitor Plus, Hospice Casa Sperantei

| Website-ul proiectului
    http://transmaraton.org/





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes