close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Uncut



| Organizator:
    S.C. Kinecto International S.R.L.
| Categorie:
    Campanii de comunicare pe teme sociale
| Problema de fond
    Situatia padurilor virgine din Romania este una tragica, fara exagerare. Faptul ca majoritatea lor nu este protejata de lege a permis existenta unor nenumarate abuzuri care vor lasa urme adanci pentru generatiile ce vor urma. Oamenii cunosc faptul ca padurile sunt in pericol, insa nu stiu situatia exacta si nici ce se poate face de catre oricine din noi pentru a stopa defrisarile si a incuraja existenta unui cadru legal de protectie. Greenpeace Romania duce o lupta constantaontextul de protectie a naturii si aveau nevoie de awareness cu privire la padurile virgine, in contextul lansarii la final de 2017 a unui amplu studiu cu privire la situatia acestora.

| Scopul proiectului
    Scopul a fost de a ajuta oamenii sa constientizeze situatia dramatica a padurii si de a strange semnaturi pentru o petitie, cu obiectivul de a pune presiune pe Guvernul Romaniei pentru a lua actiune si a proteja padurile

Uncut Uncut Uncut

| Aria geografica
    National

| Rezumat
    

| Date beneficiari
    Beneficiarii directi sunt Greenpeace Romania - cu un plus de awareness pentru organizatie, lamurindu-se astfel pentru cei ce nu stiau exact cu ce se ocupa organizatia si de ce trebuie sprijinita.
In sens larg, beneficiarii acestui proiect sunt toti cei ce afla despre padurile virgine si depun un efort constient, oricare ar fi acela, pentru salvarea lor.


| Date beneficiari
    

| Activitati
    Sunetele naturii sunt o oaza de bucurie pentru oraseni. Cand viata este prea complicata si aglomerata, cateva momente de relaxare in padure ajuta mintea si trupul sa se relaxeze. Am vrut sa aducem oamenii mai aproape de padurile noastre virgine, oferindu-le posibilitatea de a asculta si descarca sunete REALE captate chiar acolo si mixate de un muzician. Astfel am apelat la sensibilitate, la simtul auzutului, un lucru foarte intim pentru fiecare dintre noi, aducand astfel padurea din concret in real pentru oricine asculta aceste sunete, oriunde ar fi.

Astfel am creat Uncut – primul album de muzica lansat de padurile virgine ale Romaniei, ce doreste sa aduca oamenii mai aproape de natura. Albumul este disponibil gratuit pe www.uncut.ro, in plus putand fi descarcat si de pe Bandcamp.com pentru o suma la latitudinea platitorului, toti banii ajungand la Greenpeace Romania.

Uncut s-a lansat cu o colaborare cu o trupa alternativa autohtona: un videoclip lansat de formatia Coma pentru o varianta acustica a piesei Cel mai frumos loc de pe pamant – varianta ce include si parte din sunetele captate in padure - si filmat in padurea Comana langa Bucuresti. Clipul a avut premiera in cadrul unui concert al trupei in capitala.

Trupa a fost aleasa in baza faptului ca este una din cele mai vechi trupe reprezentante ale stilului alternative din tara, iubita de un public larg si din diferite categorii de varsta.

Pentru a spori awareness-ul campaniei, am branduit statii de autobuz din centrul Bucurestiului cu mesajul campaniei, permitand oamenilor sa astepte autobuzul simtindu-se ca in padure: statiile au fost echipate cu boxe de sunet ce emiteau sunetele padurii, dar si cu difuzoare de miros ce ofereau un aer fresh, alpin. In plus am folosit si beacons pentru a trimite notificari cu link spre uncut.ro.



www.uncut.ro
https://www.youtube.com/watch?v=39AwSkDQQxs


| Rezultatele proiectului
    Clipul formației a fost difuzat la Tv (Music Channel) si piesa la radio (Rock FM). Count-ul de vizualizari Youtube a ajuns momentan la peste 350.000 – o cifra obtinuta 100% organic.

Pe site, la doua luni dupa lansare am strans peste 23.000 de vizitatori unici. Aproape 5000 de oameni au semnat petiția de pe site, creata cu scopul de a pune presiune pe autoritati.

Donatiile pe Bandcamp au ajutat la sporirea fondurilor Greenpeace, pe care acum le pot folosi in eforturile lor de a proteja padurile tarii noastre.



| Bugetul
    < 5.000 Euro

| Parteneri
    In Romania, doar 20% din padurile virgine sunt protejate de lege. Restul este defrisat cu salbaticie. Clientul nostru, Greenpeace Romania, depun eforturi constante pentru a salva padurile tarii noastre. Scopul nostru a fost sa ajutam cat mai multi oameni sa devina constienti de eforturile Greenpeace de a salva padurile virgine si cvasi-virgine si de a sprijini aceasta lupta prin toate mijloacele posibile.

Am apelat la sensibilitate si am creat Uncut – primul album de muzica lansat de padurile virgine ale Romaniei, ce doreste sa aduca oamenii mai aproape de natura. Albumul este disponibil pentru descarcare si ascultare gratuite, in plus putand fi descarcat si de pe Bandcamp.com pentru o suma la latitudinea platitorului, toti banii ajungand la Greenpeace Romania.

Uncut s-a lansat cu un videoclip lansat de trupa Coma pentru o varianta acustica a piesei Cel mai frumos loc de pe pamant – varianta ce include si parte din sunetele captate in padure - si filmat in natura. Clipul a avut premiera in cadrul unui concert sold out al trupei in capitala.

Pentru a spori awareness-ul, am branduit statii de autobuz din centrul Bucurestiului cu mesajul campaniei, permitand oamenilor sa astepte autobuzul intr-un mod inedit: statiile au fost echipate cu boxe de sunet ce emiteau sunetele padurii, dar si cu difuzoare de miros ce ofereau un aer fresh, alpin. In plus am folosit si beacons pentru a trimite notificari cu link spre uncut.ro.

Am inclus pe site si un CTA clar de a semna o petitie cu scop de a pune presiune pe autoritati pentru ca acestea sa adopte actiuni corerente de salvare si protejare a padurilor. La doar doua luni de la lansare, petitia fusese semnata de peste 4500 de persoane. Campania continua si anul acesta cu un nou clip, lansat de The Pixels.


| Website proiect
    





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes