close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Caravana LSRS 2011



| Organizator:
    Liga Studentilor Romani din Strainatate
| Categorie:
    Educatie, Invatamant, Cercetare
| Problema de fond
    LSRS recunoaste impactul si beneficiile pe care o educatie de calitate in strainatate il are asupra tinerilor romani si asupra viitorului Romaniei. Prin intermediul Caravanei LSRS, doreste sa informeze cu privire la oportunitatile academice de peste hotare si sa ii ajute pe cei interesati sa fructifice aceste oportunitati.
Caravana LSRS este un eveniment destinat in mod direct tinerilor romani interesati de studiul in strainatate. Participantii la seminariile Caravanei LSRS 2011 au avut posibilitatea sa afle despre oportunitatile oferite de filialele LSRS in spatiul in care acestia doresc sa aplice, iar prin dialog deschis si dezbateri in cadrul seminariilor au contribuit la initierea de noi proiecte menite sa ii ajute la studii in strainatate. Participantii au obtinut si informatii despre posibilitatile de finantare a studiilor.


| Scopul proiectului
    Misiunea Caravanei LSRS este informarea si orientarea personalizata a tinerilor din Romania in vederea identificarii de oportunitati academice in strainatate si ghidarea acestora in procesul de prezentare a dosarului de admitere la universitatile internationale.
Obiective: o informare completa a participantilor asupra oportunitatilor de studiu internationale si a pasilor necesari in procesul de aplicatie; monitorizarea progresului post-eveniment al participantilor (admitere la o universitate din strainatate, implicarea in actiuni de voluntariat) si oferirea de consultanta unde este solicitata.


Caravana LSRS 2011 Caravana LSRS 2011 Caravana LSRS 2011

| Aria geografica
    Bucuresti, Constanta, Targoviste, Sinaia, Iasi, Bacau, Piatra-Neamt, Suceava, Galati, Satu-Mare, Cluj-Napoca, Brasov, Ramnicu-Valcea, Timisoara, Ploiesti, Craiova, Drobeta Turnu Severin, Sibiu

| Rezumat
    Caravana LSRS 2011 este un proiect care recunoaste si sustine interesul puternic al tinerilor romani de a dobandi o educatie de calitate in strainatate si care vine in intampinarea necesitatii de informare a acestor tineri cu privire la oportunitatile academice internationale.
Proiectul a constat intr-o serie de seminarii despre studiul in strainatate (informatii despre sisteme educationale din diferite state, universitati, procesul de aplicare, viata de student etc.) organizate si prezentate de catre voluntarii Ligii Studentilor Romani din Strainatate (LSRS). 26 de tineri – studenti si absolventi de la prestigioase universitati din strainatate – au discutat cu 1000 de tineri, elevi si studenti, carora le-au impartasit experientele de studiu de peste hotare si le-au raspuns la intrebari.
Principalul motiv pentru care LSRS a initiat acest proiect este faptul ca anual din ce in ce mai multi tineri romani doresc continuarea parcursului academic in strainatate. De aceea, au nevoie de informatii care de multe ori nu se gasesc pe site-urile universitatilor, ci pot fi aflate numai de la persoane care au parcurs aceste etape. Astfel, LSRS ofera informatiile necesare tinerilor in mod gratuit, atractiv si competent. Feedback-ul primit in urma seminariilor a fost foarte bun atat din partea liceenilor, cat si a moderatorilor, intre care s-a stabilit un dialog prietenesc, continuat online. Ca si continuitate a proiectului, LSRS deruleaza un proiect de mentorat care sa completeze Caravana si sa fie disponibil pe intreg parcursul anului.


| Date beneficiari
    Grupul tinta al seminariilor Caravanei LSRS 2011 au fost tinerii romani, elevi si studenti, care doresc sa studieze in strainatate. Caravana LSRS 2011 a atras in cadrul seminariilor sale nationale un numar total de peste 1000 de tineri, din 18 orase din Romania.
Pe termen mediu si lung, principalul beneficiar indirect al Caravanei LSRS este statul roman, dar si mediul privat din Romania, prin posibilitatea de a utiliza competentele studentilor romani intorsi acasa dupa finalizarea studiilor la universitati prestigioase de peste hotare. Caravana LSRS are impact, de asemenea, asupra societatii romanesti in ansamblul sau, reprezentand un aspect national de ordin pozitiv ce aduce un plus de valoare si imagine Romaniei.


| Rezultatele proiectului
    Caravana LSRS 2011 s-a desfasurat in mai multe etape si a fost sustinuta de studenti romani de la universitati de top din SUA, Marea Britanie, Franta, Germania, Italia, Grecia, Olanda, Elvetia, Austria, Finlanda si Norvegia. Studentii au vorbit despre studiul in strainatate in fata a peste 1000 de tineri din 18 orase din Romania. Caravana LSRS 2011 a inregistrat peste 200 de aparitii in presa scrisa, online, radio si televiziune.
Peste 100 de tineri participanti la seminariile Caravanei 2011 au beneficiat de programul de Mentorat al LSRS, prin care un mentor, student sau absolvent la universitatea la care acestia si-au propus sa aplice, i-a consiliat pe toata durata aplicatiei. Majoritatea dintre acestia au fost admisi la universitatea pentru care au optat. De asemenea, 40 de elevi participanti la seminariile Caravanei au desfasurat internshipuri de 3 luni in LSRS, avand posibilitatea de a desfasura activitati de voluntariat sub indrumarea membrilor LSRS. Pentru majoritatea elevilor, aceasta colaborare cu LSRS a fost prelungita pe perioada nedeterminanta.


| Bugetul proiectului (in RON)
    8000,00

| Parteneri
    ANOSR, USR, UNSR, Educativa, AEGEE, CREEDAE, Centrul de Dezvoltare SMART, CDCD, APIC, RYE, LSUPG, LSG, ASUS, ASUT, OSFM, OSUT, OSUBB, OVIS, LSFLA, ASB, Romanian Managers, Branding Romania; Biblioteca Judeteana Ramnicu-Valcea, Biblioteca Judeteana G.T. Kirileanu Piatra-Neamt; Europe Direct; Orange Concept Store Bucuresti, Universitatea din Craiova, Universitatea Ovidius din Constanta; Universitatea de Vest din Timisoara, Universitatea Petrol si Gaze din Ploiesti, Universitatea Stefan cel Mare din Suceava, Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iasi, Centrul Universitar Drobeta Turnu-Severin, Colegiul Tehnic de Comunicatii Nicolae Vasiliescu Karpen, Colegiul National Iasi; Liceul de Muzica si Arte Plastice "Balasa Doamna" Targoviste, Consiliul National al Elevilor, Omniasig

| Website-ul proiectului
    http://www.lsrs.ro/caravana





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes