close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Antreprenoriat medical - Policlinica Sala Palatului



| Organizator:
    Fundatia Inovatii Sociale Regina Maria
| Categorie:
    Dezvoltare economica si sociala
| Problema de fond
    Policlinica Sala Palatului a aparut ca raspuns la o nevoie sociala identificata ca urmare a proiectului de medicina sociala a Fundatiei initiat in 2011: accesul limitat la servicii medicale de calitate pentru pacientii cu venituri mici.

Timp de 5 ani proiectul, unic in Romania, de antreprenoriat medical a completat serviciile de medicina sociala oferite de policlinica sociala ca o modalitate de crestere a numarului de persoane care pot beneficia de servicii medicale integrate, accesibile si de calitate totalizand un numar de 12.145 din care 6300 pacienti sociali. In primul an de activitate proportia de pacienti sociali a fost 95 %. Obiectivul de sustenabilitate, fara a-l minimiza pe cel social, a urmarit cresterea numarului de pacienti si a celor non sociali care a crescut la 70%.



| Scopul proiectului
    Proiect de antreprenoriat social in domeniul medical prin care ne propunem sa oferim servicii medicale de calitate la preturi accesibile si sa adresam nevoile pacientilor cu venituri mici, aflati in situatii dificile din punct de vedere financiar. Astfel, cei ale caror nevoi medicale depasesc pachetul garantat de asigurate de stat sau nu au posibilitatea de a apela la clinici private platesc o suma modica, in functie de serviciul prestat. Sloganul clinicii este ”Fa-te bine facand bine” astfel ca pacientii platitori integral acopera partial costurile pacientilor sociali.



Antreprenoriat medical - Policlinica Sala Palatului Antreprenoriat medical - Policlinica Sala Palatului Antreprenoriat medical - Policlinica Sala Palatului

| Aria geografica
    Bucuresti

| Rezumat
    Policlinica Sala Palatului este un proiect de antrepenoriat social in domeniul medical unic in Romania, si probabil la nivel international, care functioneaza ca o facilitate medicala care ofera servicii medicale de calitate la un pret accesibil. Elementul de unicitate este dat de conceptul inovativ ”fa-te bine facand bine” prin care pacientii cu venituri integrale sunt sustin partial costul consultatiilor oferite pacientilor sociali.

In 2019 obiectivele urmarite au fost asigurarea sustenabilitatii financiare prin oferirea unei metode curative persoanelor aflate intr-o situatie financiara dificila; oferirea sentimentului de demnitate si bolnavilor care nu isi permit sa plateasca servicii medicale scumpe; oferirea unui program de diagnosticare si tratament pentru persoanele cu venituri foarte mici, si oferirea de consulturi interdisciplinare gratuite pacientilor sociali ai celei de-a doua policlinici a Fundatiei (Policlinica Sociala Baba Novac)


| Date beneficiari
    policlinica adreseaza nevoile mai multor categorii sociale - 3200 pacientii platitori integrali, prin oferirea de servicii de calitate si oportunitatea de a face bine celor din jur prin actiunile intreprinse; si 1250 pacienti sociali care au acces la servicii medicale de calitate la preturi foarte accesibile

| Date beneficiari
    membrii familiilor pacientilor sociali (cel putin 2000 de persoane)

| Activitati
    In 2019, Policlinica Sala Palatului și-a lărgit aria de adresabilitate, oferind posibilitatea unui numar mai mare de persoane de a beneficia de servicii la preturi sociale prin tarife reduse (in proporție de pana la 75%), majorarand plafoanele de venit sub care pacienții pot beneficia de tarifele sociale. Astfel, toti pacientii cu venituri de sub 2500 de lei/luna beneficiaza de reduceri!

Directia de dezvoltare a policlinicii este de a se pozitiona intr-un furnizor de servicii de calitate la preturi accesibile pentru pacientii platitori integrali pentru a acoperi costurile unui numar cat mai mare de beneficiari sociali.

Serviciile sunt oferite de doctori cu inalta calificare medicala acoperind 15 specialitati.

In 2019, policlinica a deservit 30% pacienti sociali si 70% pacienti non-sociali (platitori integrali).



| Rezultatele proiectului
    in 2019 in Policlinica au fost oferite 22.400 de consultatii si tratamente medicale pentru 4344 pacienti sociali si non-sociali.

La solicitarea pacientilor sociali, in special varstnici au fost marite pragurile de venit astfel incat sa beneficieze de noile tarife cat mai multi pacienti din categoria celor cu venituri reduse.

Proportia pacientilor in anii precedenti a fost aprox 95% sociali si 5% non-sociali fapt care a creat o sincopa in sustenabilitatea financiara. In 2019 procentul s-a schimbat, 70% din pacientii fiind platitori integral, reusind astfel sa acopere in proportie mai mare costurile financiare alocate consultatiilor persoanelor cu venituri mici.

In 2019 s-a pus accent pe calitatea si complexitatea actului medical pentru a creste adresabilitatea si catre pacientii platitori integral (non sociali) si asigurarea sustenabilitatii financiare. Au fost oferite consultatii pe 14 specialitati medicale de o echipa cu inalte competente medicale. 70% din activitatea clinicii reprezinta servicii stomatologice.


| Bugetul
    1983125

| Parteneri
     Membrii fondatori: Groupama Asigurari, Porsche Romania, Porsche Bank Romania, WIPRO, Fundatia Vodafone Romania; Parteneri Strategici: Groupama Asigurari Romania, Porsche Romania, Porsche Bank Romania, WIPRO, Kaufland

| Website proiect
    https://www.policlinicasalapalatului.ro/





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes