close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Sa protejam impreuna copilaria



| Organizator:
    Societatea Romana de Pediatrie
| Categorie:
    Sanatate
| Problema de fond
    Am realizat 2 studii: primul, pe ivox.ro, ne-a aratat ca cele mai de incredere surse de informare pentru parinti sunt internetul și publicatiile de sanatate; ca nutritia, siguranta si vaccinarea copiilor sunt principalele subiecte de interes ale parintilor.
Al doilea, realizat de Cult Market Research, ne-a confirmat ca:
- mamele nu cunosc suficiente lucruri despre bolile copilariei și metodele de prevenire și se informeaza din surse nesigure, nu intotdeauna de la medicul pediatru.
- Rata de vaccinare scade; unii parinti inca mai cred ca, daca iși protejeaza copilul de frig sau daca ii ofera o alimentatie bogata, il feresc de boli infectioase.
Concluzia: nu exista suficienta informatie sigura, multe articole sunt traduse, cu informatii contradictorii despre ingrijirea copiilor.


| Scopul proiectului
    - Acoperirea unei nevoi puternice de informare corecta, sigura și de incredere, direct prin specialiștii pediatri, pentru protejarea sanatatii și vietii copiilor de pana la 5 ani.
- Informarea despre subiectele specifice de interes indicate de parinti: nutritia copilului, boli/prevenirea lor și siguranta/evitarea accidentelor.
- Sprijinirea personalului medical cu informatii esentiale și actuale despre protectia copilului.
Pe termen lung, diminuarea ratei mortalitatii infantile, prin cultivarea unei atitudini de preventie


Sa protejam impreuna copilaria Sa protejam impreuna copilaria Sa protejam impreuna copilaria

| Aria geografica
    Proiect desfasurat la nivel national

| Rezumat
    Romania este tara cu cea mai mare rata a mortalitatii infantile din Uniunea Europeana - 9,8 decese /1000 de copii < 5 ani, intr-un singur an (dublu vs media europeana). Conform datelor UNICEF, 50% din decesele copiilor

| Date beneficiari
    

| Rezultatele proiectului
    O mobilizare de forte fara precedent in sprijinul parintilor din Romania:
- 1.5 milioane de parinti atinsi de mesajele campaniei
- peste 10.000 de parinti atinsi prin contact direct la evenimente, din care 500 au beneficiat de training la domiciliu
- platforma online protejamcopilaria.ro a devenit un punct de reper in viata mamelor. In cele 12 luni de campanie, site-ul a avut 210.000 de vizitatori unici.
- Cu peste 15.000 fani, comunitatea noastra de facebook are mai mult decat revistele consacrate de parenting din Romania.
- Peste 1.000 de materiale ample in media nationala si locala. Cel putin un material in fiecare ziar national, post radio sau post TV important
- Parinti, medici și jurnaliști si-au pus la dispozitie sprijinul voluntar, contribuind la testimoniale sau activitati diverse din cadrul campaniei. ONG-uri ne-au contactat pentru a discuta posibile parteneriate.
Studiul pe 500 de mame care au participat la programul de asistenta la domiciliu a reliefat:
- In urma sfaturilor de la asistente, 56% dintre mame si-au schimbat obiceiurile ce tin de siguranta copilului (de ex: imbracaminte, modul si pozitiile de alaptare)
- Nivelul de cunostinte privind bolile copilariei a crescut cu 60% dupa program
- 70% dintre mame au mentionat ca brosura lasata de asistente le este foarte utila


| Bugetul proiectului (in RON)
    132000

| Parteneri
    Organizatii implicate: Societatea Romana de Pediatrie. Institutii implicate: Spitalul de Copii Grigore Alexandrescu, Bucuresti, Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii Sf Maria Iasi, Directiile de Sanatate Publica locale. Companii implicate: GlaxoSmithKline (GSK) Romania.

| Website-ul proiectului
    www.protejamcopilaria.ro





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes