close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Volunteers across Frontiers



| Organizator:
     Centrul de Asistenta pentru Dezvoltare Durabila si Resurse Umane
| Categorie:
    Proiecte pentru tineret
| Problema de fond
    Proiectul s-a infiripat in contextul Anului European al Voluntariatului. Este o continuare a unei serii de proiecte desfasurate in Asia. proiectul a fost initiat de o echipa mixta Romano-Chineza.
Volunteers Across Frontiers este un proiect in care tineri din grupuri dejavantajate atat din Romania cat si din China au lucrat impreuna pentru a promova voluntariatul si pentru a depasi barierele lingvistice si culturale.
Proiectul a urmarit oferirea oportunitatii unor tineri defavorizati de a participa activ in sprijinirea unor comunitati defavorizate din alta tara. Aceasta experienta a oferit un mediu structurat de experimentare personala a participarii si cetateniei active, intr-un mediu intercultural.


| Scopul proiectului
    Obiectivele proiectului au fost:
O1. Promovarea voluntariatului si educatiei non-formale ca instrumente pentru intelegere reciproca depasind barierele culturale.
O2. Stimularea dezvoltarii personale prin experiente interculturale.
O3. Dezvoltarea solidaritatii si intelegerii reciproce intre tineri.


Volunteers across Frontiers Volunteers across Frontiers Volunteers across Frontiers

| Aria geografica
    Din orice judet al tarii + orasul Guangzhou, China

| Rezumat
    “Volunteers across frontiers” a fost dezvoltat in cadrul Serviciului European de Voluntariat (SEV), in contextul Anului Cooperarii EU-China si a constat in trimiterea a 10 voluntari cu oportunitati reduse din 3 organizatii din Romania, in trei organziatii din sud-estul Chinei, in orasul Guangzhou.
Obiectivele proiectului au fost atat promovarea valorilor voluntariatului si educatiei non-formale in vederea cooperarii internationale cat si stimularea dezvoltarii personale a voluntarilor prin experiente interculturale si dezvoltarea solidaritatii si intelegerii reciproce intre tineri.
Cei 10 voluntari cu oportunitati reduse, provenind din diferite grupuri sociale dezavantajate au lucrat cu un grup mixt de tineri si copii cu oportunitati reduse din China. Conform cerintelor proiectului, cei 10 voluntari si grupul de beneficiari nu sunt vorbitori de engleza si nu au folosit engleza, chineza sau romana si nici interpreti pentru a depasi barierele lingvistice si culturale in activitatile cu tinerii din China. Ei au dezvoltat metode de educatie non-formala care pot fi utilizate in medii in care limba este o bariera in comunicare.
Jocurile/activitatile incercate de catre cei 10 voluntari sunt adunate intr-o brosura ce poate fi descarcata de pe site-ul caddru.ro. Toate activitatile din brosura au fost folosite in practica de catre voluntari in cadrul proiectului. Unele activitati/jocuri au reusit sa depaseasca barierele lingvistice, altele mai putin, detaliile fiind prezente in brosura. Brosura incurajeaza utilizatorii sa fie creativi si sa adapteze continutul la circumstantele propriei lor experiente.


| Date beneficiari
    Beneficiarii au participat la:
- pregatirea materialelor inainte de plecarea in China;
- cresterea vizibilitatii proiectului;
- organizarea grupului la plecare, sosire precum si in timpul stagiului de voluntariat;
- la pregatirea activitatilor pe care le-au efectuat in China in cadrul organizatiilor;
- la crearea brosurii finale a proiectului;


| Rezultatele proiectului
    Obiectivele au fost atinse si au depasit asteptarile initiale. In loc de 30 de metode voluntarii au testat peste 60 de metode din care 55 eu fost selectate pentru a fi transpuse in brosura rezultata in urma proiectului.
Activitatile realizate de voluntari au fost foarte apreciate de catre organizatiile de gazduire si indragite de copii cu care au lucrat. La final, organizatiile de gazsuire au recunoscut ca, in ciuda asteptarilor initiale, au invatat foarte multe de la voluntarii nostri fara experienta.
Pentru promovarea voluntariatului au fost prevazute initial 4 workshop-uri de promovare, pentru care insa bugetul a fost respins. In ciuda acestui inconvenient, datorita dorintei mari de realizare a acestora, s-a reusit realizarea a 7 workshop-uri + 2 evenimente publice in care a fost prezentat proiectul precum si exemple de educatie non-formala.
Am planificat sa oferim voluntarilor/ beneficiarilor experiente interculturale si instrumente de dezvoltare personala din metoda EquiliTRI. Am adaptat instrumentele la contextul SEV si s-au materializat in Jurnalul Voluntarului,un training in EquiliTRI si de utilizare a jurnalului,au avut un mentor ce le-a fost alaturi pe tot parcursul stagiului de voluntariat, au fost sprijiniti in procesul de invatare si au primit in final si certificatul YouthPass.
Participantii au reusit sa sparga stereotipurile despre europeni ale persoanelor din organizatiile de gazduire.De la preconceptia ca voluntarii vin cu agende religioase,politice sau ideologice, au ajuns sa inteleaga idealurile europene si sa isi doreasca mai multe astfel de proicte.


| Bugetul proiectului (in RON)
    200000,00

| Parteneri
    Chance for Life Foundation, Oranizatia Studentilor din Arad, Guangzhou Yang Ai Special Children Parent Club, Bei Dou Xing Social Work Service Centre of Guangzhou, Guangzhou Agape Social Service Centre

| Website-ul proiectului
    





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes