close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Programele de vara Aspire



| Organizator:
    Aspire for Education
| Categorie:
    Educatie, Invatamant, Cercetare
| Problema de fond
    Pana nu demult cooperarea prin educatie era aproape inexistenta in tarile din aceasta regiune. Consideram ca antreprenoriatul si competentele specifice de leadership au devenit abilitati necesare pentru tinerii secolului XXI, iar din pacate, sistemul educational romanesc nu a suferit schimbari majore dupa caderea regimului comunist, el nefiind astfel adaptat nevoilor tinerilor din ziua de azi. Prin intermediul proiectului nostru dorim sa crestem talentele locale, care in timp sa ocupe pozitii importante si sa stimuleze mediul socio-economic. In acelasi timp dorim ca accesul la proiectul nostru sa fie cat mai usor pentru ei, iar costurile acestuia sa nu reprezinte un impediment, motiv pentru care punem la dispozitia participantilor nostri o serie de burse menite a le facilita accesul la educatie de excelenta.

| Scopul proiectului
    Misiunea noastra este sa descoperim, dezvoltam si conectam tineri remarcabili, care au un potential dovedit in domeniile in care activeaza. Scopul nostru este ca prin programele noastre de vara sa oferim cea mai buna formare de leadership si antreprenoriat din regiunea Europei de Est.


O1 : Selectia tinerilor cu cel mai mare potential;

O2 : Indrumarea tinerilor pentru a-si atinge potentialul prin intermediul cursurilor noastre;

O3 : Crearea unei comunitati active de tineri remarcabili din diferite medii socio – economice care se implica in comunitatile din care provin.


Programele de vara Aspire Programele de vara Aspire Programele de vara Aspire

| Aria geografica
    Evenimentul nostru are loc in Poiana Brasov, Romania, insa aduna oameni din tari de pe diferite continente, cum ar fi Georgia, Romania, Statele Unite ale Americii, Noua Zeelanda, Nigeria, Pakistan sau Coreea de Sud.

| Rezumat
    Aspire for Education a fost fondata de catre 5 romani, absolventi ai unor facultati de prestigiu din Statele Unite ale Americii precum Harvard sau Wharton. Intorsi in Romania si observand diferenta intre educatia est Europeana si cea Americana, precum si lipsa schimbarilor majore in educatie de mai bine de cateva decenii, acestia si-au dorit sa ofere tinerilor din Romania un program educational care sa ofere acces la educatie accesibila de excelenta. Astfel, Aspire a aparut din dorinta de a oferi tinerilor cu potential din Romania si nu numai posibilitatea de a capata abilitatile necesare secolului al 21-lea si este singura academie de leadership si antreprenoriat din estul Europei unde atat profesori de la universitati Ivy League, cat si manageri si antreprenori locali predau si inspira.

Aspire a pornit de la un program de vara de o saptamana dedicat studentilor romani si a crescut exponential in ultimii 10 ani, avand la momentul actual 3 programe dedicate elevilor (High School), studentilor (Academy) si tinerilor aflati la inceput de cariera (Professionals). Tinerii participa la cursuri de antreprenoriat, leadership si dezvoltare personala, cu scopul de a dobandi aptitudini care ii vor ajuta atat in viata personala, cat si in cea profesionala.

Numarul constant crescator de aplicatii ne motiveaza an de an sa continuam organizarea acestor programe. La sfarsitul celei de-a noua editii a programului nostru am reusit sa ne imbogatim comunitatea cu peste 100 de viitori lideri, atingand astfel pragul de 1000 de membri. Tinerii selectati in urma unui proces de recrutare riguros, sunt invitati la scoala de vara Aspire unde invata despre teme precum leadership, antreprenoriat, critical si design thinking sau dezvoltare personala si devin parte a comunitatii noastre.


| Date beneficiari
    1. Peste 100 de tineri care au participat la cele trei programe si ca urmare au dobandit numeroase cunostinte de leadership, antreprenoriat si dezvoltare personala. 2. 25 tineri care s-au implicat in organizarea celor trei programe, care au gestionat orice problema care a aparut si care s-au asigurat ca participantii nostri au parte de o experienta unica. 

| Date beneficiari
    Comunitatea noastra, care la finalul celor trei programe a crescut prin aderarea participantilor de anul acesta, ajungand la peste 1000 de membri, precum si comunitatea din care provine fiecare participant in parte. Proaspetii absolventi adera la una dintre valorile Aspire, mai exact aceea de a da inapoi comunitatii si sunt mai implicati si mai activi in comunitatile din care provin.

| Activitati
    O1: Pentru a ne asigura ca participantii nostri intrunesc toate criteriile unui viitor membru al comunitatii Aspire, desfasuram un proces complex de recrutare, bazat pe doi pasi esentiali. Primul pas este completarea unui formular care ne ajuta sa aflam mai multe despre aplicanti si activitatea lor. Al doilea pas consta intr-un interviu cu doi membri ai echipei de recrutare, interviu prin care ne dorim sa cunoastem mai bine candidatul si sa estimam daca acesta este potrivit cu membrii comunitatii Aspire.

O2: Echipa noastra de voluntari isi incepe activitatea cu cateva luni inaintea programelor de vara si depune eforturi sustinute pentru a se asigura ca participantii au suficiente oportunitati de invatare si dezvoltare. Profesorii care ni se alatura anual sunt lideri in domeniile lor si ofera suport tinerilor chiar si dupa absolvirea programelor.

O3: Dupa absolvirea programelor noastre de vara, participantii devin automat membri ai comunitatii noastre. Acestia au oportunitatea de a intra in contact chiar de pe durata programelor cu alti invitati, fie ei speakeri in cadrul programului sau prin simple discutii cu colegi si absolventi in timpul pauzelor de cafea. Pentru a ne asigura ca avem o comunitate cat mai diversificata, participantii din fiecare an fac parte din diferite medii socio – economice si au pasiuni si interese diverse.


| Rezultatele proiectului
    Pe langa faptul ca am reusit sa ne atingem toate obiectivele, cel mai mare castig al proiectului este reprezentat de catre participantii nostri si experienta pe care acestia au avut-o in timpul programelor. Prin intermediul sesiunilor noastre si prin interactionarea cu diversi membrii ai comunitatii noastre, acestia au reusit sa dobandeasca un vast bagaj de cunostinte care ii vor ajuta mai departe in formarea profesionala.

Totodata, datorita faptului ca organizam aceste proiecte anual si ca an de an comunitatea noastra creste considerabil, reusim sa crestem nivelul educational atat din tara cat si in regiunea in care ne aflam. In acelasi timp, absolventii Aspire se implica in societate prin intermediul unor initiative diverse precum: fondarea de noi ONGuri si start-upuri, preluarea unor diverse pozitii in organizatii guvernamentale si administrative.

Feedback-ul pozitiv si entuziasmul cu care membrii din comunitatea noastra revin in fiecare an si se implica in proiectele pe care noi le derulam sunt ceea ce ne motiveaza si ce ne face sa ne dorim sa continuam. Impactul pe care il avem asupra participantilor nostri poate fi vazut atat pe termen scurt, cat si pe termen lung deoarece membrii comunitatii noastre devin lideri de top in domeniile in care ei activeaza. Profesorii nostri au si ei de asemenea un rol important, deoarece revin cu drag an de an sa predea in cadrul programelor noastre.


| Bugetul
    485152

| Parteneri
    Evenimentul este organizat in intregime de catre voluntarii nostri. In acelasi timp, avem o serie de parteneri financiari, logistici si media printre care se numara si: German Marshall Fund - Black Sea Trust, Baneasa Developments, Ana Hotels, Apemin Zizin, Zazu Films, Midoweb, Mediafax si Asociatia Ascendis.

| Website proiect
    www.aspireacademy.ro





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes