close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



CLUBURILE GRATUITE de WEEKEND - Centrul de Performanta CONIL



| Organizator:
    Asociatia CENTRUL DE PERFORMANTA BEFORE&AFTER SCHOOL CONIL
| Categorie:
    Educatie, Invatamant, Cercetare
| Problema de fond
    Asociatia CONIL este un ONG care militeaza pentru integarea copiilor cu dizabilitati si CES (cerinte educationale speciale) in societate si in invatamantul de masa.
Asociatia sprijina descoperirea talentelor de orice fel, in orice context, atat la copii tipici, cat si la copiii cu dizabilitati, propunandu-si sa educe viitoare talente care sa fie o prezenta constanta pe scena sau in lumea artistica. Nevoia identificata a fost aceea a unui spatiu propice, prietenos, pentru copiii cu nevoi speciale, pentru ca acestia sa-si dezvolte abilitatile in vederea unei mai bune integrari scolare si sociale. De asemenea, nevoia unei oferte educationale de calitate accesibila oricarei categorii de copii, indiferent de conditia materiala.


| Scopul proiectului
    Scopul principal este integarea cu succes a copiilor cu dizabilitati si CES (cerinte educationale speciale) in societate si in invatamantul de masa prin intermediul activitatilor non-formale educationale si de socializare. Obiectivul a fost atragerea si, ulterior, integrarea unui numar cat mai mare de beneficiari prin intermediul activitatilor derulate.
In ultima perioada, societatea romaneasca s-a confruntat cu un numar tot mai crescut de cazuri de copii cu nevoi speciale. Acest numar in crestere ridica tot mai acut problema educarii acestora, a integrarii lor in societate.


CLUBURILE GRATUITE de WEEKEND - Centrul de Performanta CONIL CLUBURILE GRATUITE de WEEKEND - Centrul de Performanta CONIL CLUBURILE GRATUITE de WEEKEND - Centrul de Performanta CONIL

| Aria geografica
    Bucuresti

| Rezumat
    CLUBURILE GRATUITE de WEEKEND CONIL, care au loc in fiecare sambata in cadrul Centrului de Performanta CONIL, se adreseaza copiilor cu dizabilitati, copiilor tipici ce provin din medii defavorizate, ca si tuturor copiilor talentati care doresc sa participe in mod gratuit la activitati. Proiectul ofera in fiecare sambata tuturor copiilor, in mod deosebit copiilor cu nevoi speciale si copiilor tipici din medii defavorizate, posibilitatea de a participa in mod gratuit la cluburile de dezvoltare personala, matematica, balet, street dance, karate, limba engleza – incepatori, mediu si avansati, actorie, muzica folk si rock, origami, arte plastice, astronomie, chitara si tobe.

Asociatia CONIL isi propune prin acest proiect sa sprijine educatia copiilor prin prezentarea unor cazuri concrete si prin oferirea de solutii concrete in domeniul educational.

De asemenea, sustine integrarea copiilor cu cerinte speciale de educatie si faciliteaza accesul acestora la o educatie de calitate, prin descoperirea si sprijinirea talentelor in cadrul proiectului, in scopul de a forma si educa viitoare talente care sa fie o prezenta constanta pe scena si/sau in lumea artistica. In acest sens, se urmareste prezenta acestor copii la festivaluri artistice, expozitii si targuri cu vanzare de produse, concursuri si competitii de gen.


| Date beneficiari
    O parte dintre beneficiari au devenit si voluntari sau promotori ai proiectului.

| Rezultatele proiectului
    Beneficiarii implicati au progresat fie in plan scolar, prin imbunatatirea performantelor scolare, fie in plan social, prin o relationare mai buna in familie sau comunitate. Ca efect direct s-a evidentiat o mai mare incredere in sine a beneficiarilor, si, in consecinta, o integrare sociala sporita.

| Bugetul proiectului (in RON)
    90400,00

| Parteneri
    Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului sector 2 - Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului sector 3 - Facultatea de Teologie Ortodoxa “Iustin Patriarhul” – Universitatea Bucuresti - Centrul Scolar nr 3 pentru copii hipoacuzici - Scoala pentru Deficienti de Vedere din Bucuresti, sector 2 - Fundatia Vodafone Romania - Primaria Sectorului 5 al Municipiului Bucuresti - Fundatia Heydar Aliyev – Reprezentanta pentru Romania - AITA - Asociatia pentru interventie terapeutica in autism

| Website-ul proiectului
    asociatiaconil.wordpress.com





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes